Mətbəx sirləri: "Kələmli Sezar"

 
Mətbəx sirləri: "Kələmli Sezar"

Tərkibi

0,5 baton (200 q)
300 q toyuğun döş əti
1 iri kahı dəstəsi
50 q parmezan pendiri
1 diş sarımsaq
1 pomidor (zövqə görə)
100 ml zeytun yağı
duz
istiot qarışığı

«Sezar» sousu

klassik amerikan sousu:
5 ədəd dənəvər istiot
0,5 ədəd sarımsaq
1 çimdik duz
1 x.q. vuster sousu
3 yumurtanın sarısı
75 ml zeytun yağı
1/4 limon şirəsi
bir qədər dijon xardalı

Toyuq əvəzinə hisə verilmiş qızılbalıq da istifadə edə bilərsiniz.

Toyuğun döş ətinə duz və müxtəlif istiotların qarışığını çəkin. Qida plyonkasına büküb bir neçə saat soyuducuda saxlayın.
Tavada 100 ml zeytun yağını qızdırın. Əzilmiş, yaxud doğranmış sarımsağı qızılı rəng alanadək qovurun. Sarımsağı çıxarıb atın. Əgər çox saxlasanız, yağdan pis qoxu gələcək.

Quru çörək batonunu kubik doğrayın. Əgər ərinməsəniz, əvvəlcədən qabığını soyun.

Bu çörək kubiklərini sarımsaq ətirli yağda qızılı rəng alınca qızardın.

Toyuğun döş ətini qızmar tavada tam bişənəcən qızardın (hər tərəfini təxminən 3-5 dəqiqə). Onu həm iki yerə bölməklə, həm də nazik şəridlərə bölməklə qızarda bilərsiniz. Tavanın qapağını örtməyin, yoxsa ətin şirəsi çıxacaq və o, bərk olacaq.

Klassik sous. Bu sousun tərkibində vuster sousu var, amma onu şəkərli-limonlu ançous sousuyla əvəz etmək olar (həvəngdəstədə 1 ançousun filesini döyün, yarım diş sarımsaq, bir neçə dənəvər istiot, yarım çay qaşığı şəkər tozu və 1 çimdik duz əlavə edib döyün).

Vuster və ya ançous sousuna 3 yumurtanın sarısını əlavə edib qarışdırın, zeytun yağı damızdırın, sousu çalın. Çəngəllə çala-çala arada zeytun yağı damızdırın və emulsiya halına gələnədək çalın. Yağı ehtiyatla damızdırın, bir qədər çox olarsa, sous lay-lay olacaq. 3 yumurta sarısına təxminən 75 ml zeytun yağı gərəkdir. Yarım limonun şirəsini və dijon xardalı da əlavə edib qarışdırın. Sous mayonezə oxşayacaq.

Vuster sousu istifadə edirsinizsə, ondan 1 x.q. götürün və bu zaman şəkər tozundan istifadə etməyin, limon şirəsini isə 1/4-ə endirin. Çünki vuster sousu özlüyündə elə balıq, şəkər tozu və turşunun (sirkənin) qarışığıdır.

Salatı toparlayın:

Salatı qoyacağınız qaba sarımsaq sürtün. Kahı yarpaqlarını əlinizlə iri doğrayın, boşqaba düzün. Üzərinə sous gəzdirin. Parmezan pendiri səpin.

Doğranmış toyuq ətini üstünə düzün. Yenə üzərinə sous gəzdirin.

Suxarıları əlavə edin, sous gəzdirin, parmezan səpin və gözlətmədən süfrəyə verin.

Kubik doğranmış pomidor da əlavə edəndə dadlı alınır. Ancaq əgər mövsümü deyilsə, pomidorlardan istifadə etməyin.


Nuş olsun!


Mənbə: milli.az


Geri dön

so_sad

  • 2 fevral 2013 18:59
  • Məqalə: 1412
  • Şərh: 13030
  • Bal:
Nuş olsun!........

my angel__

  • 8 yanvar 2013 00:30
  • Məqalə: 291
  • Şərh: 11173
  • Bal:
{awards}
leyluwka_20,
Buralada ol=))) wink

--------------------
Помни, что ты - мое все ❤

fatimeyinur

  • 6 yanvar 2013 11:24
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
tesekkurler...

CuPbUyUm

  • 6 yanvar 2013 01:47
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 2372
  • Bal:
{awards}
Tərkibi

0,5 baton (200 q)
300 q toyuğun döş əti
1 iri kahı dəstəsi
50 q parmezan pendiri
1 diş sarımsaq
1 pomidor (zövqə görə)
100 ml zeytun yağı
duz
istiot qarışığı

«Sezar» sousu

--------------------

leyluwka_20

  • 5 yanvar 2013 20:10
  • Məqalə: 12
  • Şərh: 5912
  • Bal:
{awards}
Az ifrite ne bilim necedi..Hazirla yeyimdee wink

--------------------

solnuska

  • 5 yanvar 2013 19:46
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16530
  • Bal:
{awards}
TWK NUW OLSUN...........

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

(gul)

  • 5 yanvar 2013 19:31
  • Məqalə: 4
  • Şərh: 215
  • Bal:
{awards}
Təşəkkür edirəm!

★Azerbaijan girl★

  • 5 yanvar 2013 19:25
  • Məqalə: 369
  • Şərh: 10177
  • Bal:
{awards}
suppppppppppppperrr tewekkurlerrrrrrrrrrrr

my angel__

  • 5 yanvar 2013 19:01
  • Məqalə: 291
  • Şərh: 11173
  • Bal:
{awards}
Deymez.....

--------------------
Помни, что ты - мое все ❤

ღ★Diamond★ღ

  • 5 yanvar 2013 18:44
  • Məqalə: 340
  • Şərh: 9466
  • Bal:
{awards}
Quru çörək batonunu kubik doğrayın. Əgər ərinməsəniz, əvvəlcədən qabığını soyun.

мυsLiмαηκα

  • 5 yanvar 2013 18:41
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 9113
  • Bal:
{awards}
Tesekkur ressepte gore

✰Karabakh Girl✰

  • 5 yanvar 2013 18:27
  • Məqalə: 71
  • Şərh: 2928
  • Bal:
{awards}
Sitat: smile girl
teşekkürler xebere göre

unfaithful

  • 5 yanvar 2013 18:15
  • Məqalə: 31
  • Şərh: 3681
  • Bal:
{awards}
Sitat: debby
cox sagolunnn winked


--------------------

_favorit_arkadas

  • 5 yanvar 2013 18:11
  • Məqalə: 556
  • Şərh: 8232
  • Bal:
{awards}
Klassik sous. Bu sousun tərkibində vuster sousu var, amma onu şəkərli-limonlu ançous sousuyla əvəz etmək olar (həvəngdəstədə 1 ançousun filesini döyün, yarım diş sarımsaq, bir neçə dənəvər istiot, yarım çay qaşığı şəkər tozu və 1 çimdik duz əlavə edib döyün).

--------------------

✰Маша✰

  • 5 yanvar 2013 18:09
  • Məqalə: 43
  • Şərh: 2331
  • Bal:
{awards}
cox sagolunnn

so_sad

  • 5 yanvar 2013 18:04
  • Məqalə: 1412
  • Şərh: 13030
  • Bal:
{awards}
teşekkürler xebere göre

GuNaY_83

  • 5 yanvar 2013 18:00
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 22357
  • Bal:
{awards}
TewekkurleR...

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 47
Cəmi: 68

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 7
Cəmi: 389
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 6
Cəmi: 333
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 4
Cəmi: 137
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 2
Cəmi: 767
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
evli.mutlu.cocuklu
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
 
{slinks}