Tskan piroqu

 
Tskan piroqu

Tərkibi:
xəmir:
4-4,5 st. un
2 st. su (ayran)
1 ç.q. şəkər tozu
1 ç.q. quru maya
1 ç.q. duz
2-3 q. bitki yağı

iç:
1 kq ət (qoyun əti)
0,5 kq kartof
2-3 baş soğan
1 ovuc xırdalanmış qoz (istəyə görə)
duz
istiot
kəklikotu
100-150 q kərə yağı (üzərinə çəkməyə)

Bitki yağından başqa xəmir üçün olan ərzağı qarışdırıb yoğurun. Əlinizi yağa batırıb xəmiri ətləyin. Gəlməsi üçün isti yerə qoyun.
Əti xırda doğrayın. Kartofu nazik lay doğrayın. Soğanı nazik yarımhalqa doğrayın (əgər çiy soğanın dadını xoşlamırsınızsa, xırda doğrayıb azca qovuraraq əlavə edə bilərsiniz), hamısını qarışdırın, duz, istiot, ədviyyat (göyərti, göyərti qurusu) əlavə edin.

Gəlmiş xəmiri iki yerə bölün.
Hər birini nazik yayın. Yağlayın. Rulet kimi, sonra isə bu ruleti ilbiz kimi spiral bükün. Üstünü dəsmalla örtüb 15-20 dəqiqə saxlayın.

Sonra bunları sini böyüklükdə yayın (məsələn, diametri 40 sm). Birinci lavaşı siniyə qoyun. İçi üzərinə bərabər yayın. O biri lavaşı üzərinə çəkin, kənarlarını bükün, ortasında buxar çıxması üçün balaca deşik açın. 170-180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 1,5 saat bişirin.
Əgər üst hissəsi çox qızarır, içi bişmirsə, üzərinə kalka və ya folqa çəkin.

Piroq bişəndən sonra çıxarın, üzərinə isti-isti kərə yağı çəkin.

Nuş olsun!


Geri dön

Shokoladka

  • 10 fevral 2013 16:39
  • Məqalə: 30
  • Şərh: 8441
  • Bal:
Resepte gore tskler

--------------------


Shokoladka

  • 2 fevral 2013 03:26
  • Məqalə: 30
  • Şərh: 8441
  • Bal:
{awards}
Mama bishirib bundan chox dadlidi tskler..

--------------------


solnuska

  • 24 yanvar 2013 20:06
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16530
  • Bal:
{awards}
twk recepte gore

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

Silent_ Night

  • 24 yanvar 2013 18:12
  • Məqalə: 647
  • Şərh: 5280
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

sevgi dushmeni

  • 24 yanvar 2013 11:51
  • Məqalə: 29
  • Şərh: 2871
  • Bal:
{awards}
hmmm belede qeribe gorsenir

--------------------

so_sad

  • 24 yanvar 2013 11:19
  • Məqalə: 1412
  • Şərh: 13030
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun! .....
smile

✰Маша✰

  • 24 yanvar 2013 11:00
  • Məqalə: 43
  • Şərh: 2331
  • Bal:
{awards}
resept ucun cox sagolunn

B_L_A_T_N_O_Y

  • 24 yanvar 2013 01:23
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 2949
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

ღ★Diamond★ღ

  • 23 yanvar 2013 23:14
  • Məqalə: 340
  • Şərh: 9466
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun!
,,,,,

^^KuKuLKa^^

  • 23 yanvar 2013 23:10
  • Məqalə: 772
  • Şərh: 11593
  • Bal:
{awards}
tewekkur edirem.....

--------------------

ღ LoVe ღ

  • 23 yanvar 2013 22:13
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 22
  • Bal:
{awards}
prob edecem. tewekkurler

Nara Neznakomka

  • 23 yanvar 2013 21:55
  • Məqalə: 174
  • Şərh: 11090
  • Bal:
{awards}
resepte gore twk

--------------------
ッ ßøøм ßøøм ßøøм ყล Xล4ų Jêllყßøм

Friendly_Girl

  • 23 yanvar 2013 21:39
  • Məqalə: 21
  • Şərh: 3146
  • Bal:
{awards}
resepte gore cox sag olun...

--------------------

canim ablamin ilk hediyesi

Banned1

  • 23 yanvar 2013 21:19
  • Məqalə: 1528
  • Şərh: 12553
  • Bal:
{awards}
tewekkur edirem.....

love time

  • 23 yanvar 2013 21:14
  • Məqalə: 34
  • Şərh: 745
  • Bal:
{awards}
Tərkibi:
xəmir:
4-4,5 st. un
2 st. su (ayran)
1 ç.q. şəkər tozu
1 ç.q. quru maya
1 ç.q. duz
2-3 q. bitki yağı

--------------------

fatimeyinur

  • 23 yanvar 2013 21:05
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
resepte gore cox sag olun...

DILEKLER

  • 23 yanvar 2013 20:45
  • Məqalə: 128
  • Şərh: 5385
  • Bal:
{awards}
az bu nedi hayn

GuNaY_83

  • 23 yanvar 2013 20:40
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 22357
  • Bal:
{awards}
adi qeribedi ama yeqin dadi yaxwi olar

cox sag ol.....

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 7
Qonaqlar: 44
Cəmi: 75

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 10
Cəmi: 453
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 3
Cəmi: 31
 
 
{slinks}