Tuile (Resepti)

 
Tuile (Resepti)

Reseptəki ölçülərə əsasən -5 ədəd böyük tuile hazırlanacaq.
Xəmirin hazırlanması 10 dəqiqə, soyuducuda saxlanması 30 dəqiqə, bişirilmə müddəti - hər pay üçün 5-10 dəqiqə vaxt aparır.

Lazım olan ərzaqlar:

65 qram yumşaldımış yağ (ərinmiş yox,məhz yumşaldılmış halda)
60 qram ələnmiş şəkər kirşanı (pudrası)
1 paket vanil tozu (yaxud bir qədər vanil ekstraktı ilə əvəz oluna bilər)
2 böyük yumurtanın ağı (yüngülcə çəngəllə çalınmış şəkildə)
65 qram ələnmiş ağ un
Yağ - bişiriləcək listin üzərinə çəkmək üçün.
1.Yumşaldılmış yağ,şəkər tozu və vanil birlikdə əl yaxud mikserlə (aşağı sürətdə) bir qabda qarışdırılır, yumşaq xəmir halına salınır. Qarışdıra-qarışdıra üzərinə az-az miqdarda çalınmış yumurtanın ağı əlavə olunur. Daha sonra qatışığın üzərinə hissə-hissə un tökülür və yumşaq xəmir alınanadək qarışdırılır. Diqqət yetirmək lazımdır ki, xəmir həddən çox qarışdırılmasın!

Tuile (Resepti)

2. Xəmir olan qabın üstü selofanla örtülür,ən azı yarım saat soyuducuda saxlanır.( Bu xəmir soyuducuda bir həftəyədək saxlana bilər. İstifadə etməzdən 30 dəqiqə əvvəl xəmir soyuducudan çıxarılmalıdır.)

3. Bişiriləcək listin üzərinə perqament kağızı yerləşdirilir yaxud da listin üzəri yağlanır və heç olmasa 15 dəqiqə soyuducuda saxlanır. Xəmiri qaşıqla götürüb dairə formasında yayın. Hər dəfə listə 2-3 xəmiri yeləşdirib bişirmək lazımdır.

Tuile (Resepti)

4. Tuile öncədən 180 dərəcə tempraturda qızdırılmış sobada, xəmirin kənarları qızılı qəhvəyi rəng alanadək, təxminən 5-10 dəqiqə bişirilir. Bişmiş xəmir dərhal sobadan çıxarılır və istənilən formaya salınır/bükülür. Xəmir bişdikdən dərhal sonra,isti halda formaya salınmalıdır. Ona görə də hər dəfə az sayda xəmir bişirmək lazımdır.

5. Tuilləri istədiyiniz kremlə (aşağıda nümunə var), meyvəylə doldurub süfrəyə verin.

Tuile (Resepti)

Kremin hazırlanması:
5-6 ədəd tuiles üçün 1 ¼ fincan krem lazımdır.

Ərzaqlar:

1 fincan süd (tam yağsız ya da az yağlı)
¼ fincan şəkər tozu
1 çay qaşığı vanil ekstraktı
1 cimdik duz
2 böyük yumurtanın yalnız sarısı
¼ fincan qarğıdalı nişastası
1 xörək qaşığı duzsuz kərə yağı (kiçik hissələr doğranılır)

1. Orta ölçülü qazana süd,şəkər tozunun yarısı,vanil ekstraktı və duz tökülüb qaynayanadək orta dərəcəli odun üzərində bişirilir.

2. Orta ölçülü qabda yumurta sarısı, qarğıdalı nişastası və şəkər tozunun qalan hissəsi qarışdırılır. Qarışdıra-qarışdıra bunun üzərinə yavaş-yavaş əvvəlcədən hazırlanmış isti,südlü qarışıq əlavə olunur. Bütün bunlar tam şəkildə bir-birinə qarışdıqdan sonra yenidən qazana tökülür. Təxminən 2-4 dəqiqə,orta-yüksək dərəcəli odda, dayanmadan qarışdırmaq şərtiylə kütlə qatılaşana kimi bişirilir.

3. Bişdikdən sonra qarışıq qaba tökülür,üzərinə yağ əlavə olunur. Orta sürətli mikser vasitəsiylə, təxminən 5 dəqiqə ərzində, yağ əriyənə və kütlə soyuyanadək qarışdırılır.

4. Bərkiməsin deyə kremin üzəri sellofanla kip şəkildə örtülür. Soyuyanadək soyuducuda saxlanır. Ən azı 2 saat,ən çoxu 2 günədək krem soyuducuda saxlana bilər. İstifadə etməzdən öncə yumşalması üçün kremi qarışdırmaq lazımdır.


Geri dön

kiskanc

  • 23 mart 2013 23:19
  • Məqalə: 2
  • Şərh: 2345
  • Bal:
tesekkkurler love

ZuZuM__

  • 3 mart 2013 11:58
  • Məqalə: 429
  • Şərh: 6927
  • Bal:
{awards}
TwK Me qale ucun...

--------------------

ShoKKi_MoKKi

  • 2 mart 2013 19:12
  • Məqalə: 801
  • Şərh: 11794
  • Bal:
{awards}
Resept ucun tesekkurler..

--------------------

ZeMka

  • 1 mart 2013 20:24
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 4518
  • Bal:
{awards}
Meslehet ucun cox sag olun.

--------------------

NXX

  • 25 fevral 2013 21:18
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 41
  • Bal:
{awards}
cox gozel gorunur agzimin suyu axdi tesekkurler recepde gore

Bash Belası

  • 25 fevral 2013 17:08
  • Məqalə: 158
  • Şərh: 5011
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkürlər...

Shokoladka

  • 25 fevral 2013 15:40
  • Məqalə: 30
  • Şərh: 8441
  • Bal:
{awards}
Resepte hore tskler..

--------------------


aysel1990

  • 25 fevral 2013 01:08
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 152
  • Bal:
{awards}
cox sagolun cekdiyiniz eziyyetlere gore

surawka

  • 24 fevral 2013 15:50
  • Məqalə: 123
  • Şərh: 7238
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

мυsLiмαηκα

  • 23 fevral 2013 19:19
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 9113
  • Bal:
{awards}
Ayy cox dadli gorunur....

solnuska

  • 23 fevral 2013 17:59
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16530
  • Bal:
{awards}
NUW OLSUN........

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

Zehra Awiqi

  • 23 fevral 2013 07:56
  • Məqalə: 39
  • Şərh: 3019
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------
http:// [?] Загрузить с интернета:

Nuray2012

  • 23 fevral 2013 07:48
  • Məqalə: 651
  • Şərh: 11085
  • Bal:
{awards}
Meslehete gore sagolun

--------------------

romantik_awk

  • 23 fevral 2013 02:03
  • Məqalə: 35
  • Şərh: 3372
  • Bal:
{awards}
Reseptəki ölçülərə əsasən -5 ədəd böyük tuile hazırlanacaq.
Xəmirin hazırlanması 10 dəqiqə, soyuducuda saxlanması 30 dəqiqə, bişirilmə müddəti - hər pay üçün 5-10 dəqiqə vaxt aparır.

--------------------

LoVe_HaTe

  • 22 fevral 2013 23:08
  • Məqalə: 53
  • Şərh: 2342
  • Bal:
{awards}
tewekkurler..

--------------------
Əl uzatmağın min bir yolu olduğu halda sən hər səfərində şillə vurursan mənə...Ən çox da bu üzür məni...

Nara Neznakomka

  • 22 fevral 2013 22:59
  • Məqalə: 174
  • Şərh: 11090
  • Bal:
{awards}
Xəmir olan qabın üstü selofanla örtülür,ən azı yarım saat soyuducuda saxlanır.( Bu xəmir soyuducuda bir həftəyədək saxlana bilər. İstifadə etməzdən 30 dəqiqə əvvəl xəmir soyuducudan çıxarılmalıdır.)

--------------------
ッ ßøøм ßøøм ßøøм ყล Xล4ų Jêllყßøм

seva20

  • 22 fevral 2013 22:26
  • Məqalə: 322
  • Şərh: 3167
  • Bal:
{awards}
tesekkurler cox sagolun

Dj_melek

  • 22 fevral 2013 22:09
  • Məqalə: 16
  • Şərh: 1494
  • Bal:
{awards}
Nus olsun..tesekkurler

Shokoladka

  • 22 fevral 2013 22:07
  • Məqalə: 30
  • Şərh: 8441
  • Bal:
{awards}
Resepte gore tskler..

--------------------


_trickster_

  • 22 fevral 2013 21:53
  • Məqalə: 39
  • Şərh: 2788
  • Bal:
{awards}
datdi gorunur thanks...

--------------------

Günay15

  • 22 fevral 2013 21:49
  • Məqalə: 17
  • Şərh: 433
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər

ShoKKi_MoKKi

  • 22 fevral 2013 21:46
  • Məqalə: 801
  • Şərh: 11794
  • Bal:
{awards}
resept ucun tskler.....

--------------------

::KraSaV4iK::

  • 22 fevral 2013 21:22
  • Məqalə: 49
  • Şərh: 2233
  • Bal:
{awards}
NUS OLSUN................

--------------------

★WirinKa★

  • 22 fevral 2013 20:59
  • Məqalə: 14
  • Şərh: 4476
  • Bal:
{awards}
cox sagolun

--------------------

Banned1

  • 22 fevral 2013 20:54
  • Məqalə: 1528
  • Şərh: 12553
  • Bal:
{awards}
Çox saqolun resept çün...

ღLovelyღ

  • 22 fevral 2013 20:53
  • Məqalə: 491
  • Şərh: 5413
  • Bal:
{awards}
Diqqət! yazını oxumaq hüququnuz yoxdur. Zəhmət olmasa QEYDİYYATDAN keçin

so_sad

  • 22 fevral 2013 20:51
  • Məqalə: 1412
  • Şərh: 13030
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 52
Cəmi: 65

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 4
Cəmi: 387
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 3
Cəmi: 329
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 2
Cəmi: 137
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 766
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 3
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 21
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
 
{slinks}