Qatığın faydalı xüsusiyyətləri

 
Qatığın faydalı xüsusiyyətləri


Hər kəsin qida məhsulu kimi tanıdığı qatığın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var. O, ilk növbədə həzmi asanlaşdırır, dişdə daşların əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Süddə olan laktoz maddəsi, qatıqda laktik turşuya çevrildiyindən, süd içə bilməyənlər lazımi maddələri əldə etmək üçün qatıqdan istifadə edə bilərlər.
Qatıq vərəm xəstəliyinə qarşı təbii antibiotikdir, orqanizmi xərçəng, mədə-bağırsaq xəstəliklərindən qoruyur, eyni zamanda dəriyə parlaqlıq verir.
Bir çox mütəxəssislər bildirirlər ki, qatıq, xəstəlik və infeksiya ilə mübarizədə rol oynayan T hüceyrələrini daha da fəallaşdırır.Tərkibindəki faydalı bakteriyalar isə mikroblarla mübarizə apararaq, immunitet sistemini gücləndir.
Vyana Universitetinin alimlərinin apardığı araşdırmalara görə, gün ərzində 3-4 boşqab qatıq yemək immunitet sistemi üçün əvəzsiz rol oynayır.
Türkiyə alimlərinin apardıqları araşdırmalara görə isə, qatıq yemək insanı radiasiyadan qoruyur. Mütəxəsisslər mobil telefon, kompyuter, televizor və s. radiasiya yayan cihazlardan gün ərzində çox istifadə edənlərin hər gün iki stəkan qatıq yemələrini məsləhət görür. Araşdırma aparan alimlərin sözlərinə görə, qatığın bədəndə olan zərərli maddələrin ifraz edilməsində əhəmiyyətli rolu var. Qatıq yalnız radiasiyadan qorumaq üçün yox, həm də radiasiyaya məruz qaldıqdan sonra zərər görən hüceyrələrin və toxumaların bərpası üçün də çox faydalıdır.
Qatıq, həm də, orqanizmdə kalsium və proteinin miqdarını da yüksəldir. Daha çox isə evdə mayalanmış qatıqdan istifadənin uyğun olduğu göstərilir.


Geri dön

Banned1

  • 5 aprel 2013 16:37
  • Məqalə: 1528
  • Şərh: 12553
  • Bal:
Xəbərə görə təşəkkürlər

☮★Azerbaijan Boy★☮

  • 19 mart 2013 17:26
  • Məqalə: 89
  • Şərh: 7648
  • Bal:
{awards}
Hər kəsin qida məhsulu kimi tanıdığı qatığın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var. O, ilk növbədə həzmi asanlaşdırır, dişdə daşların əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Süddə olan laktoz maddəsi, qatıqda laktik turşuya çevrildiyindən, süd içə bilməyənlər lazımi maddələri əldə etmək üçün qatıqdan istifadə edə bilərlər.
Qatıq vərəm xəstəliyinə qarşı təbii antibiotikdir, orqanizmi xərçəng, mədə-bağırsaq xəstəliklərindən qoruyur, eyni zamanda dəriyə parlaqlıq verir.

--------------------

solnuska

  • 9 mart 2013 19:51
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16530
  • Bal:
{awards}
QATIQI COX SEVIREMEEEEEE

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

☮★Azerbaijan Boy★☮

  • 7 mart 2013 15:49
  • Məqalə: 89
  • Şərh: 7648
  • Bal:
{awards}
Hər kəsin qida məhsulu kimi tanıdığı qatığın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var. O, ilk növbədə həzmi asanlaşdırır, dişdə daşların əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Süddə olan laktoz maddəsi, qatıqda laktik turşuya çevrildiyindən, süd içə bilməyənlər lazımi maddələri əldə etmək üçün qatıqdan istifadə edə bilərlər.
Qatıq vərəm xəstəliyinə qarşı təbii antibiotikdir, orqanizmi xərçəng, mədə-bağırsaq xəstəliklərindən qoruyur, eyni zamanda dəriyə parlaqlıq verir.

--------------------

DILEKLER

  • 7 mart 2013 00:48
  • Məqalə: 128
  • Şərh: 5385
  • Bal:
{awards}
SERHLERINIZE TWK

ShoKKi_MoKKi

  • 7 mart 2013 00:45
  • Məqalə: 801
  • Şərh: 11794
  • Bal:
{awards}
xeber gore tesekkurler baci.

--------------------

leyluwka_20

  • 6 mart 2013 21:41
  • Məqalə: 12
  • Şərh: 5912
  • Bal:
{awards}
Süddə olan laktoz maddəsi, qatıqda laktik turşuya çevrildiyindən, süd içə bilməyənlər lazımi maddələri əldə etmək üçün qatıqdan istifadə edə bilərlər.

--------------------

ZeMka

  • 6 mart 2013 20:32
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 4518
  • Bal:
{awards}
tesekkurler melumat ucun

--------------------

Dj_melek

  • 6 mart 2013 19:53
  • Məqalə: 16
  • Şərh: 1494
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

★Love me★

  • 6 mart 2013 19:23
  • Məqalə: 14
  • Şərh: 1822
  • Bal:
{awards}
tewekkurler..

--------------------

so_sad

  • 6 mart 2013 18:54
  • Məqalə: 1412
  • Şərh: 13030
  • Bal:
{awards}
Qatıq vərəm xəstəliyinə qarşı təbii antibiotikdir, orqanizmi xərçəng, mədə-bağırsaq xəstəliklərindən qoruyur, eyni zamanda dəriyə parlaqlıq verir.

ZuZuM__

  • 6 mart 2013 18:24
  • Məqalə: 430
  • Şərh: 6929
  • Bal:
{awards}
Twkler................

--------------------

barsa yek

  • 6 mart 2013 18:22
  • Məqalə: 28
  • Şərh: 2876
  • Bal:
{awards}
Twkler................

--------------------

seva20

  • 6 mart 2013 18:15
  • Məqalə: 322
  • Şərh: 3167
  • Bal:
{awards}
tesekkurler melumat ucun

Gun_el

  • 6 mart 2013 18:15
  • Məqalə: 21
  • Şərh: 2088
  • Bal:
{awards}
Türkiyə alimlərinin apardıqları araşdırmalara görə isə, qatıq yemək insanı radiasiyadan qoruyur

--------------------


ღLovelyღ

  • 6 mart 2013 18:12
  • Məqalə: 491
  • Şərh: 5413
  • Bal:
{awards}
Diqqət! yazını oxumaq hüququnuz yoxdur. Zəhmət olmasa QEYDİYYATDAN keçin

Bash Belası

  • 6 mart 2013 17:53
  • Məqalə: 158
  • Şərh: 5011
  • Bal:
{awards}
Xəbərə görə təşəkkür...

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 46
Cəmi: 68

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 8
Cəmi: 412
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 3
Cəmi: 349
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1137
 
Ufuk Kazimi
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 773
 
 
{slinks}