Gilaslı xamalı piroq

 
Gilaslı xamalı piroq

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:

2,5 st un

200 q xama

1 yumurta

0,5 ç.q soda

0,5 ç.q duz

0,5 st şəkər tozu

Üstü üçün:

1 st tumu çıxarılmış gilas(konserv olunmuş ya da təzə)

0,5 st şəkər tozu

200 q xama


Hazırlanması:

Əvvəlcə xəmiri hazırlayaq.Xama ilə şəkər tozunu qarışdırırıq.
Sonra yumurtanı əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Sodanı və duzu əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Ələnmiş unu əlavə edib qarışdırırıq.
Əlimiz ilə xəmiri düzəldirik. Normal xəmir olacaq. Əgər əlinizə yapışsa əlavə olaraq 1 x.q un töküb düzəldin.
Diametri 24-26 sm olan qab götürürük. Qabı yağlayıb un səpirik.
Xəmiri qabın içinə yayırıq. Elə yaymaq lazımdır ki, yanları hündür olsun.
Gilasın üstünə üstlük üçün olan şəkər tozundan 1 x.q səpib qarışdırırıq.
Gilası xəmirin üstünə düzürük.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişiririk.
Piroq bişənə qədər üstü üçün qalan şəkər tozu ilə xamanı mikserlə 5-10 dəq çalırıq.
Çaldığımız üstlüyü piroqu sobadan çıxardan kimi üstünə yayırıq.
Piroqu yenidən sobaya qoyuruq. 15 dəqiqə də bişdikdən sonra götürürük.
Az ilıqlaşanda tavadan çıxarıb düz qaba qoyuruq.
Soyuduqdan sonra doğrayıb süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!


Geri dön

Gül Əliyeva

  • 4 aprel 2013 22:14
  • Məqalə: 1526
  • Şərh: 12032
  • Bal:
·○⊙Təşəkkür edirəm reseptə görə ⊙○·

kiskanc

  • 23 mart 2013 14:58
  • Məqalə: 2
  • Şərh: 2312
  • Bal:
{awards}
tesekkkurler

solnuska

  • 9 mart 2013 19:43
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 16070
  • Bal:
{awards}
QEWENG GORUNTUSU VAR TWK.............

--------------------
Getmədən əvvəl düşün;
Çünkü qayıtdığında tapdığınla
Gedərkən qoyduğun əsla eyni olmayacaq!

Shokoladka

  • 7 mart 2013 17:33
  • Məqalə: 30
  • Şərh: 8231
  • Bal:
{awards}
Gilasli shirniyyatlari sevmirem..Resepte gore tskler :)

--------------------


☮★Azerbaijan Boy★☮

  • 7 mart 2013 15:36
  • Məqalə: 89
  • Şərh: 7392
  • Bal:
{awards}
Əvvəlcə xəmiri hazırlayaq.Xama ilə şəkər tozunu qarışdırırıq.
Sonra yumurtanı əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Sodanı və duzu əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Ələnmiş unu əlavə edib qarışdırırıq.
Əlimiz ilə xəmiri düzəldirik. Normal xəmir olacaq. Əgər əlinizə yapışsa əlavə olaraq 1 x.q un töküb düzəldin.

--------------------

Bash Belası

  • 7 mart 2013 13:36
  • Məqalə: 158
  • Şərh: 4873
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkür...

ღLovelyღ

  • 7 mart 2013 10:16
  • Məqalə: 491
  • Şərh: 5232
  • Bal:
{awards}
Diqqət! yazını oxumaq hüququnuz yoxdur. Zəhmət olmasa QEYDİYYATDAN keçin

Arzu_zadeh

  • 7 mart 2013 00:37
  • Məqalə: 170
  • Şərh: 5563
  • Bal:
{awards}
NUSI CAN............

--------------------

ShoKKi_MoKKi

  • 6 mart 2013 23:10
  • Məqalə: 801
  • Şərh: 11344
  • Bal:
{awards}
coox dadli gorunur....tesekkurle.r.

--------------------

seva20

  • 6 mart 2013 22:32
  • Məqalə: 322
  • Şərh: 3052
  • Bal:
{awards}
tesekkurler

Dj_melek

  • 6 mart 2013 22:29
  • Məqalə: 16
  • Şərh: 1417
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun..........

мυsLiмαηκα

  • 6 mart 2013 22:14
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 8834
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun!.....

Gun_el

  • 6 mart 2013 22:00
  • Məqalə: 21
  • Şərh: 1976
  • Bal:
{awards}
LAp acdim gedim pis yedilliye baxa baxa birweyler atiwdirim.

--------------------


leyluwka_20

  • 6 mart 2013 21:23
  • Məqalə: 12
  • Şərh: 5782
  • Bal:
{awards}
Beyenmedim..Size nuw olsun))

--------------------

Nara Neznakomka

  • 6 mart 2013 21:08
  • Məqalə: 174
  • Şərh: 10792
  • Bal:
{awards}
Hazırlanması:

Əvvəlcə xəmiri hazırlayaq.Xama ilə şəkər tozunu qarışdırırıq.
Sonra yumurtanı əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Sodanı və duzu əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Ələnmiş unu əlavə edib qarışdırırıq.
Əlimiz ilə xəmiri düzəldirik. Normal xəmir olacaq. Əgər əlinizə yapışsa əlavə olaraq 1 x.q un töküb düzəldin.
Diametri 24-26 sm olan qab götürürük. Qabı yağlayıb un səpirik.
Xəmiri qabın içinə yayırıq. Elə yaymaq lazımdır ki, yanları hündür olsun.
Gilasın üstünə üstlük üçün olan şəkər tozundan 1 x.q səpib qarışdırırıq.
Gilası xəmirin üstünə düzürük.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişiririk.
Piroq bişənə qədər üstü üçün qalan şəkər tozu ilə xamanı mikserlə 5-10 dəq çalırıq.
Çaldığımız üstlüyü piroqu sobadan çıxardan kimi üstünə yayırıq.
Piroqu yenidən sobaya qoyuruq. 15 dəqiqə də bişdikdən sonra götürürük.
Az ilıqlaşanda tavadan çıxarıb düz qaba qoyuruq.
Soyuduqdan sonra doğrayıb süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!

--------------------
ッ ßøøм ßøøм ßøøм ყล Xล4ų Jêllყßøм

★WirinKa★

  • 6 mart 2013 20:53
  • Məqalə: 14
  • Şərh: 4283
  • Bal:
{awards}
Haminiza Nuw olsun

--------------------

ZeMka

  • 6 mart 2013 20:50
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 4371
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun.......... feel

--------------------

so_sad

  • 6 mart 2013 20:43
  • Məqalə: 1412
  • Şərh: 12509
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun.......... tongue

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 4
Qonaqlar: 39
Cəmi: 61

 

Top 10 Müəllif

NIGAR
Xəbərləri: 46
Cəmi: 633
 
MiSS HaPPy)
Xəbərləri: 42
Cəmi: 73
 
Cəռռəҭ ♥ Ҩօჯυʅυო
Xəbərləri: 37
Cəmi: 52
 
Arzu_zadeh
Xəbərləri: 34
Cəmi: 170
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 29
Cəmi: 144
 
Pəri
Xəbərləri: 12
Cəmi: 238
 
melek432
Xəbərləri: 10
Cəmi: 10
 
คşк łคfтคɴ คɴłคмคz ❤
Xəbərləri: 8
Cəmi: 683
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 7
Cəmi: 30
 
Toxunma Xeyallarima
Xəbərləri: 7
Cəmi: 27
 
 
{slinks}