Ən-ənəvi “Napoleon” tortu

 
Ən-ənəvi “Napoleon” tortu

Tələb olunan ərzaqlar:

buğda unu - 1,8 kq.
kərə yağı - 600 qr.
su - 200 ml
duz - 1 ç.q.
süd - 3 l
şəkər tozu - 500 qr.
yumurta - 5 ədəd
vanil - 10 qr.

Hazırlanma qaydası:

1. Xəmir üçün 1,5 kq una (6 stəkan) 500 qr. yağ əlavə edib bıçaqla xırda-xırda doğrayın ki, yağ unla qarışsın. Unu bir yerə toplayın.
2.Soyuq suyu duzla qarışdırıb tədricən un topasının ortasına əlavə edə-edə qarışdırıb xəmir yoğurun.
3. Xəmiri 9 bərabər hissəyə bölün. Hər dilimi maksimum 2 mm qalınlıqda yayın, unlayıb əvvəlcədən 180*C qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.
4. Krem üçün 2,5 l südü isidin.
5. Süd qızana kimi yumurta və şəkər tozunu qarışdırın. Üzərinə un əlavə edib yaxşıca çalın. Sonra südün qalanını (0,5 l) əlavə edib qarışdırın.
6. Süd yaxşı qızdıqdan sonra yumurtalı qatışığı nazik şırnaqla dayanmadan qarışdıra-qarışdıra südə əlavə edin. Çala-çala kremi qaynara salana kimi qızdırın, qabarcıqlar əmələ gələn kimi alovdan götürün. İsti kremə 100 qr. yağ və vanil əlavə edin. İstəkdən asılı olaraq şəkər tozu əlavə etmək olar.
7. Tortun hər dilimini bolluca kremləyib üst-üstə yığın. Kremə qənaət etməyin, krem tortun üstündən və böyürlərindən axmalıdır. Bu halda korjlar daha yumşaq və dadlı olur. Korjlardan birini daha çox qızardıb ovun, sonda tortun üstünə və böyürlərinə səpin.
8. 6-7 saat saxladıqdan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.
Qeyd: Hər bir korj 30 sm diametr olacaq. Siz kündələrin sayını çoxaltmaqla tortun hündürlüyünü artıra, enini azalda bilərsiniz. Xəmiri dilimlərə böldükdən sonra soyuducuya qoyun, layları növbə ilə yayıb bişirin, belə ki, xəmirin tərkibi yağlı olduğundan otaq temperaturunda çox yumşalır və yayılması mümkün olmur. Korjları kremləməmişdən əvvəl kremi azca soyudun.

Nuş olsun!


Geri dön

pessimistka hebibe

  • 20 may 2013 19:26
  • Məqalə: 8
  • Şərh: 5629
  • Bal:
SEVITEM BU TORTU TWKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

★NuTeLLa★

  • 11 may 2013 15:52
  • Məqalə: 278
  • Şərh: 5715
  • Bal:
{awards}
Menede verinnnnnnnn sad

Bash Belası

  • 11 may 2013 15:42
  • Məqalə: 158
  • Şərh: 5011
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkür dadlı görünür...

leyluwka_20

  • 8 may 2013 23:21
  • Məqalə: 12
  • Şərh: 5912
  • Bal:
{awards}
Mende cooox sevirem tewekkurler...

--------------------

Roya_____

  • 8 may 2013 20:48
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26880
  • Bal:
{awards}
off yaaa wıwdımm)))

pervis

  • 8 may 2013 18:32
  • Məqalə: 68
  • Şərh: 4366
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun! twkkkkkkkkkkkk

--------------------
25.08.2014 FenerBahce-Galatasaray

Banned549678

  • 8 may 2013 16:01
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 25427
  • Bal:
{awards}
D.Ayka,
xixiix wimdi sirinim bisir yeyim ama hamisi menidmir ha:DDDDDDusss wekerparemmmmmmmmmmmmmmm

:: Pure Love ::

  • 7 may 2013 22:14
  • Məqalə: 11
  • Şərh: 2195
  • Bal:
{awards}

Tələb olunan ərzaqlar:

buğda unu - 1,8 kq.
kərə yağı - 600 qr.
su - 200 ml
duz - 1 ç.q.
süd - 3 l
şəkər tozu - 500 qr.
yumurta - 5 ədəd
vanil - 10 qr.

ShoKKi_MoKKi

  • 7 may 2013 20:37
  • Məqalə: 801
  • Şərh: 11794
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkürlər

--------------------

☮★Azerbaijan Boy★☮

  • 7 may 2013 20:29
  • Məqalə: 89
  • Şərh: 7648
  • Bal:
{awards}
Tələb olunan ərzaqlar:

buğda unu - 1,8 kq.
kərə yağı - 600 qr.
su - 200 ml
duz - 1 ç.q.
süd - 3 l
şəkər tozu - 500 qr.
yumurta - 5 ədəd
vanil - 10 qr.

--------------------

...BARSA FANATI....

  • 7 may 2013 19:47
  • Məqalə: 605
  • Şərh: 11803
  • Bal:
{awards}
Tesekkurler.....!

Nazlim_97_

  • 7 may 2013 19:30
  • Məqalə: 28
  • Şərh: 2816
  • Bal:
{awards}
Təşəkkür edirəm

fatime gul

  • 7 may 2013 19:08
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 1099
  • Bal:
{awards}
resepti goturdim tesekurler

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 7 may 2013 19:01
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11804
  • Bal:
{awards}
SheRhLeRiNiZe GoRe TwKkK..ChoXx SaGoLuN

--------------------

☮★Azerbaijan Boy★☮

  • 7 may 2013 18:35
  • Məqalə: 89
  • Şərh: 7648
  • Bal:
{awards}
1. Xəmir üçün 1,5 kq una (6 stəkan) 500 qr. yağ əlavə edib bıçaqla xırda-xırda doğrayın ki, yağ unla qarışsın. Unu bir yerə toplayın.
2.Soyuq suyu duzla qarışdırıb tədricən un topasının ortasına əlavə edə-edə qarışdırıb xəmir yoğurun.
3. Xəmiri 9 bərabər hissəyə bölün. Hər dilimi maksimum 2 mm qalınlıqda yayın, unlayıb əvvəlcədən 180*C qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.
4. Krem üçün 2,5 l südü isidin.

--------------------

qishda_gunesh

  • 7 may 2013 18:31
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 2
  • Bal:
{awards}
sud 3l xaxaxa toyluq edirik onda?????

lale464

  • 7 may 2013 18:25
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 543
  • Bal:
{awards}
eladi xowum gelir ama bacarmiram,twkkkkkkkkkkkkkkk

Re►PLay

  • 7 may 2013 18:20
  • Məqalə: 11
  • Şərh: 2923
  • Bal:
{awards}
resepte gore tesekkurler

✰_DeLNoLiNi_✰

  • 7 may 2013 17:41
  • Məqalə: 155
  • Şərh: 6036
  • Bal:
{awards}
hmm resepte gore thanks..

--------------------

^^Nazli^^

  • 7 may 2013 17:29
  • Məqalə: 134
  • Şərh: 7769
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun! tesekkur

--------------------

GoZeL qIzz

  • 7 may 2013 17:26
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 23
  • Bal:
{awards}
mamaya deyejem elesin :p

surawka

  • 7 may 2013 17:13
  • Məqalə: 123
  • Şərh: 7238
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

ღ★Yağmur★ღ

  • 7 may 2013 17:02
  • Məqalə: 1135
  • Şərh: 6725
  • Bal:
{awards}
Təşəkkür edirəm

--------------------
Dəyərli LeGenD.Az ailəm, mən saytdan gedirəm. Səbəb təhsilimə görədi...Sizi çox istəyirəm mənim üçün burda həqiqətən doğma insanlar var...2 ildən çox əziyyətim var burda və buranı tərk etmək mənim üçün həqiqətəndə çox çətindir...Yaxşı pis günlərimiz olub burda. Çalışmışam ki, heç birinizə haqsızlıq etməyim və etməmişəmdə...kimnsədə etməsinə yol verməmişəm bilənlər bilir(bilməyənlər elə o düşüncədə də qalacaqlar onsuzda nə etsəndə hər kəsə yarana bilməzsən bu həyatda)...Tək-tək yazıb sağollaşmayacam bağışlayın buna dözə bilmirəm çünki...Hamınız Allaha əmanət olun.Sizi unutmayacam:(

so_sad

  • 7 may 2013 16:57
  • Məqalə: 1412
  • Şərh: 13030
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun!.........

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 7 may 2013 16:45
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11804
  • Bal:
{awards}
Milawka R-vaa,
uwwww ureyimmmm ne vaxt istyrsn eliyim?chox seviremee bu tortu ama senin qdrde shirin olmazdaa_)))xixixi wink

--------------------

damla 505

  • 7 may 2013 16:39
  • Məqalə: 5
  • Şərh: 1544
  • Bal:
{awards}
bu tortu coox sevirem...

--------------------
Torpagin ustunde risofka kimi gezme,cunki torpagin altinda senden zor oglanlar yatir

☮★Azerbaijan Boy★☮

  • 7 may 2013 16:34
  • Məqalə: 89
  • Şərh: 7648
  • Bal:
{awards}
3. Xəmiri 9 bərabər hissəyə bölün. Hər dilimi maksimum 2 mm qalınlıqda yayın, unlayıb əvvəlcədən 180*C qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.

--------------------

★Miss_Alekss★

  • 7 may 2013 16:24
  • Məqalə: 11
  • Şərh: 1269
  • Bal:
{awards}
bu tortu cox sevirem twk

--------------------

Banned549678

  • 7 may 2013 15:57
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 25427
  • Bal:
{awards}
Uss wekerparem senkimi sirin-seker tortu)nevaxt yeyirik wekerparemmmm hacan bisirsen?:):D

Uss wekerparem senkimi sirin-seker tortu)nevaxt yeyirik wekerparemmmm hacan bisirsen?:):D

Uss wekerparem senkimi sirin-seker tortu)nevaxt yeyirik wekerparemmmm hacan bisirsen?:):D

Xeyale97

  • 7 may 2013 15:45
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 860
  • Bal:
{awards}
Hmm biwire bilmerem,amma yeyerem...twki

--------------------
Eşitdim demisən ki " Mən onun kimilərini cibimdən çıxardaram "
Indi oxu...." Məndə sənin kimiləri təsbehə düzər tövbə deyə çevirərəm "... (
<< ƏvvəlkiSonraki >>
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 34
Cəmi: 49

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 22
Cəmi: 479
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 9
Cəmi: 42
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 4
Cəmi: 376
 
SweeTy_
Xəbərləri: 3
Cəmi: 580
 
.::şirin_qız::.
Xəbərləri: 3
Cəmi: 28
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1140
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 773
 
 
{slinks}