Asan paxlava və yaxud soçi piroqu

 
Asan paxlava və yaxud soçi piroqu

Ərzaqlar
Xəmir üçün:
3 stəkan əla növ un (465 g)
250 g kiçik-kiçik doğranmış kərə yağı
1 stəkan (200 g ) xama
1 çay qaşığı soda
2 yumurta sarısı

İç üçün:
2 səkan şəkər tozu
2 yumurta ağı
2 ½ stəkan (300 g) maşının iri dişindən keçirilmiş qoz ləpəsi (toz kimi olmasın, qoz bir az diri olmalıdır ki, yeyəndə hiss olunsun)

Üstü üçün:
1 yumurta sarısı

Lazım olanlar: kənarları bir az hündür olan 20 x 30 cm ölçülərində düzbucaq soba listi. Düzbucaq listiniz yoxdursa, yumru listlə əvəz edə bilərsiniz.

1. Əvvəlcə xəmiri hazırlayın. Böyük qabda unu və kərə yağını çəngəl və yaxud bıçaqla iri umac əldə edənə qədər döyün.
2. Xamaya soda əlavə edib qarışdırın. Bu qarışığı və yumurta sarısını unlu-yağlı qarışığa əlavə edin. Əlinizlə xəmir əldə edənə kimi qarışdırın. Xəmir yumuşaq və zərif olmalıdır.
3. Xəmiri 3 hissəyə bölüb, kündələyin. Kündələri ayrı-ayrı sellofana büküb soyuducuda 1 saat ərzində saxlayın.
4. İçi hazırlayın. Bir qabda şəkər tozunu və yumurtanın ağını mikserlə ağarana kimi yaxşıca çalın. Doğranmış qozu əlavə edib, qaşıqla qarışdırın.
5. Soba listinin həm dibini, həm də kənarlarını azacıq yağlayın. Sobanı 180˚C-dək qızdırın.
6. Xəmiri soyuducudan çıxardın. Masanı bir az unlayın. Kündələrin birini oxlovla uzunluğu 30 cm, qalınlığı isə 3 mm olan düzbucaq şəklində açın.
7. Açdığınız xəmiri soba listinə yerləşdirin, və əlinizlə xəmirin qıraqlarını listin kənarlarına yapışdırın (paxlava sobadaykən, şirə bıraxdığına görə, xəmirin kənarlarını beləcə bərkidmək lazımdır)
8. Bu layın üstünə için yarısını yayın.
9. İkinci kündəni də eyni şəkildə açın və birinci layın üstünə qoyun. Üstünə qalan içi töküb yayın.
10. Üçüncü kündəni açıb, ikinci layın üstünə qoyun. Üstünə yumurta sarısı sürtün. İti bıcaqla romb şəklində kəsin. Hər paxlavanın ortasına yarım qoz ləpəsi qoyun.
11. Sobada 35 dəqiqə, və yaxud üstü qızarana qədər bişirin. Soyuduqdan sonra, paxlavaları listdən çıxardın.
Nuş Olsun!


Geri dön

★Angelocka★

  • 1 avqust 2013 04:47
  • Məqalə: 118
  • Şərh: 8882
  • Bal:
Çox sağ ol..

--------------------
Her aşk bir gün bitermiş. Onlar daha Galatasaray aşkını görmemiş.

GuNaY_83

  • 16 iyul 2013 19:04
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 22357
  • Bal:
{awards}
Ərzaqlar
Xəmir üçün:
3 stəkan əla növ un (465 g)
250 g kiçik-kiçik doğranmış kərə yağı
1 stəkan (200 g ) xama
1 çay qaşığı soda
2 yumurta sarısı

--------------------

★KaRaMeLKa★

  • 6 iyul 2013 09:20
  • Məqalə: 166
  • Şərh: 6794
  • Bal:
{awards}
tesekkurler

a.ayka

  • 4 iyul 2013 11:14
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 522
  • Bal:
{awards}
twkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Zehra Awiqi

  • 4 iyul 2013 10:52
  • Məqalə: 39
  • Şərh: 3019
  • Bal:
{awards}
тещеккурлер ресепте горе

--------------------
http:// [?] Загрузить с интернета:

^^Nazli^^

  • 4 iyul 2013 10:37
  • Məqalə: 134
  • Şərh: 7769
  • Bal:
{awards}
Nuş Olsun! tesekkurlerrrr

--------------------

Roya_____

  • 4 iyul 2013 06:37
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26880
  • Bal:
{awards}
yaa canım cekdı yaaalol

★Angelocka★

  • 3 iyul 2013 23:08
  • Məqalə: 118
  • Şərh: 8882
  • Bal:
{awards}
twk resepte gore...

--------------------
Her aşk bir gün bitermiş. Onlar daha Galatasaray aşkını görmemiş.

★KaRaMeLKa★

  • 3 iyul 2013 22:10
  • Məqalə: 166
  • Şərh: 6794
  • Bal:
{awards}
resept ucun sagolun

Feat Deniz

  • 3 iyul 2013 20:29
  • Məqalə: 10
  • Şərh: 2004
  • Bal:
{awards}
tewekkurleeerr.....

--------------------

✰_DeLNoLiNi_✰

  • 3 iyul 2013 17:30
  • Məqalə: 156
  • Şərh: 6049
  • Bal:
{awards}
ureyim hecde asan bir seye oxsamir

--------------------

Miss nature

  • 3 iyul 2013 17:10
  • Məqalə: 14
  • Şərh: 434
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər. Paxlavanı sevirəm

--------------------
Miss...........

★Love Pearl★

  • 3 iyul 2013 16:13
  • Məqalə: 335
  • Şərh: 4368
  • Bal:
{awards}
nyam nyam Shokki bişir yeyəkdə =)

--------------------
Azerbaijan Medical University smile

lady anna

  • 3 iyul 2013 15:41
  • Məqalə: 26
  • Şərh: 2973
  • Bal:
{awards}
dadli gozukurrr feel ...... no

--------------------

Aysel_

  • 3 iyul 2013 15:41
  • Məqalə: 15
  • Şərh: 1668
  • Bal:
{awards}
Tewekkurler

lady anna

  • 3 iyul 2013 15:41
  • Məqalə: 26
  • Şərh: 2973
  • Bal:
{awards}
cooox dadli gözükür feel ........... no

--------------------

Gül Əliyeva

  • 3 iyul 2013 15:36
  • Məqalə: 1528
  • Şərh: 12551
  • Bal:
{awards}
çox saqol reseptçün cıkkıyı siyin bayam tongue

sebnem98

  • 3 iyul 2013 14:49
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 6748
  • Bal:
{awards}
Ərzaqlar
Xəmir üçün:
3 stəkan əla növ un (465 g)
250 g kiçik-kiçik doğranmış kərə yağı
1 stəkan (200 g ) xama
1 çay qaşığı soda
2 yumurta sarısı

İç üçün:
2 səkan şəkər tozu
2 yumurta ağı
2 ½ stəkan (300 g) maşının iri dişindən keçirilmiş qoz ləpəsi (toz kimi olmasın, qoz bir az diri olmalıdır ki, yeyəndə hiss olunsun)

--------------------

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 3 iyul 2013 14:48
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
resepte gore sagol

Nara Neznakomka

  • 3 iyul 2013 14:38
  • Məqalə: 174
  • Şərh: 11090
  • Bal:
{awards}
Ərzaqlar
Xəmir üçün:
3 stəkan əla növ un (465 g)
250 g kiçik-kiçik doğranmış kərə yağı
1 stəkan (200 g ) xama
1 çay qaşığı soda
2 yumurta sarısı

--------------------
ッ ßøøм ßøøм ßøøм ყล Xล4ų Jêllყßøм

Gözlüklü

  • 3 iyul 2013 14:26
  • Məqalə: 216
  • Şərh: 9553
  • Bal:
{awards}
Ureyim soçi piroqu istedi :( tewekkurler

-chanel-

  • 3 iyul 2013 14:22
  • Məqalə: 136
  • Şərh: 6230
  • Bal:
{awards}
tewekkurler...



Roya_____

  • 3 iyul 2013 14:11
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26880
  • Bal:
{awards}
uss wırınım ozun kımı wırın meqaleler qoyandan wıwırdırsende menı tongue ellerıne saglıq meleyım

^^KuKuLKa^^

  • 3 iyul 2013 14:06
  • Məqalə: 769
  • Şərh: 11595
  • Bal:
{awards}
Nuş Olsunnnnnnnnn

--------------------

★Miss Love★

  • 3 iyul 2013 13:53
  • Məqalə: 77
  • Şərh: 10001
  • Bal:
{awards}
Dadli olar,тewekkurler meqaleуe gore=)

Adsiz yazici

  • 3 iyul 2013 13:52
  • Məqalə: 15
  • Şərh: 3015
  • Bal:
{awards}
resepte gore tesekkurler

deniz kimi gozel

  • 3 iyul 2013 13:51
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 321
  • Bal:
{awards}

sonzeng2015

  • 3 iyul 2013 13:51
  • Məqalə: 449
  • Şərh: 7099
  • Bal:
{awards}
sresepte gore tesekkurler

GuNaY_83

  • 3 iyul 2013 13:49
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 22357
  • Bal:
{awards}
cox sag ol.....

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 15
Cəmi: 41

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 27
Cəmi: 540
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 21
Cəmi: 89
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 12
Cəmi: 406
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 8
Cəmi: 11
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 4
Cəmi: 390
 
cuppuş))
Xəbərləri: 3
Cəmi: 3
 
Nazrin
Xəbərləri: 2
Cəmi: 11
 
genclik_usaqi
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
✰_DeLNoLiNi_✰
Xəbərləri: 1
Cəmi: 156
 
 
{slinks}