Badımcan turşusu

 
Badımcan turşusu


Badımcan turşusunu hazırlamaq üçün xırda faraş badımcanlar götürülür, saplağı kəsilir, yuyulur, sonra duzlanıb acı suyu çıxarılır.
10%-li duzlu suda 2-3 dəqiqə pörtlədilir, süzülür. Süzüldükdən sonra badımcanlar süzgəcə yığılır, üstünə taxta, onun da üstünə ağır yük (2-3 kq) qoyulur ki, suyu tamam çıxsın (15-20 saat).

Sıxılmış badımcanların içinə azca duz vurulur, əvvəlcədən hazırlanmış iç qoyulub ya şüşə, ya da şirəli saxsı qablara yığılır və üstünə sirkə tökülür. 3-4 gündən sonra badımcan hazır olur. Sirkəyə qoyulmuş badımcanları soyuq yerdə saxlamaq lazımdır.

Badımcan üçün iç belə hazırlanır: sarımsağın qabığı soyulur, dilimlənib duzlanır (1 kq sarımsağa 50 qram duz götürülür) həvəngdə döyülür və ya xırda-xırda doğranır, buna xırda-xırda doğranmış şirin və acı istiot, cəfəri, nanə qatılıb qarışdırılır və zövqə görə duzlanır.


Geri dön

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 19 oktyabr 2013 12:07
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11804
  • Bal:
ResepTə görə tşk

--------------------

✵Дорогой✵

  • 17 oktyabr 2013 00:45
  • Məqalə: 727
  • Şərh: 7402
  • Bal:
{awards}

N u S o L S u N

PSIXOPATKA

  • 16 oktyabr 2013 19:02
  • Məqalə: 160
  • Şərh: 12203
  • Bal:
{awards}
Tewekkur. . .

--------------------

Əkbər007

  • 16 oktyabr 2013 16:47
  • Məqalə: 255
  • Şərh: 4709
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkürlər
feel

--------------------

ღNəmLi kiprikღ

  • 16 oktyabr 2013 16:36
  • Məqalə: 235
  • Şərh: 7776
  • Bal:
{awards}
Twkler olurem tursu ucun... smile

love%messi

  • 16 oktyabr 2013 15:44
  • Məqalə: 24
  • Şərh: 1715
  • Bal:
{awards}
Badımcan turşusunu hazırlamaq üçün xırda faraş badımcanlar götürülür, saplağı kəsilir, yuyulur, sonra duzlanıb acı suyu çıxarılır.
10%-li duzlu suda 2-3 dəqiqə pörtlədilir, süzülür. Süzüldükdən sonra badımcanlar süzgəcə yığılır, üstünə taxta, onun da üstünə ağır yük (2-3 kq) qoyulur ki, suyu tamam çıxsın (15-20 saat).

Sıxılmış badımcanların içinə azca duz vurulur, əvvəlcədən hazırlanmış iç qoyulub ya şüşə, ya da şirəli saxsı qablara yığılır və üstünə sirkə tökülür. 3-4 gündən sonra badımcan hazır olur. Sirkəyə qoyulmuş badımcanları soyuq yerdə saxlamaq lazımdır.

Badımcan üçün iç belə hazırlanır: sarımsağın qabığı soyulur, dilimlənib duzlanır (1 kq sarımsağa 50 qram duz götürülür) həvəngdə döyülür və ya xırda-xırda doğranır, buna xırda-xırda doğranmış şirin və acı istiot, cəfəri, nanə qatılıb qarışdırılır və zövqə görə duzlanır.

--------------------

ღ★Yağmur★ღ

  • 16 oktyabr 2013 15:42
  • Məqalə: 1135
  • Şərh: 6725
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkürlər

--------------------
Dəyərli LeGenD.Az ailəm, mən saytdan gedirəm. Səbəb təhsilimə görədi...Sizi çox istəyirəm mənim üçün burda həqiqətən doğma insanlar var...2 ildən çox əziyyətim var burda və buranı tərk etmək mənim üçün həqiqətəndə çox çətindir...Yaxşı pis günlərimiz olub burda. Çalışmışam ki, heç birinizə haqsızlıq etməyim və etməmişəmdə...kimnsədə etməsinə yol verməmişəm bilənlər bilir(bilməyənlər elə o düşüncədə də qalacaqlar onsuzda nə etsəndə hər kəsə yarana bilməzsən bu həyatda)...Tək-tək yazıb sağollaşmayacam bağışlayın buna dözə bilmirəm çünki...Hamınız Allaha əmanət olun.Sizi unutmayacam:(

★Angelocka★

  • 16 oktyabr 2013 15:08
  • Məqalə: 118
  • Şərh: 8882
  • Bal:
{awards}
tesekkurler ressepte gore

--------------------
Her aşk bir gün bitermiş. Onlar daha Galatasaray aşkını görmemiş.

^^Nazlı Şeytan^^

  • 16 oktyabr 2013 15:06
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8643
  • Bal:
{awards}
Badımcan turşusunu hazırlamaq üçün xırda faraş badımcanlar götürülür, saplağı kəsilir, yuyulur, sonra duzlanıb acı suyu çıxarılır.
10%-li duzlu suda 2-3 dəqiqə pörtlədilir, süzülür. Süzüldükdən sonra badımcanlar süzgəcə yığılır, üstünə taxta, onun da üstünə ağır yük (2-3 kq) qoyulur ki, suyu tamam çıxsın (15-20 saat).

✰_DeLNoLiNi_✰

  • 16 oktyabr 2013 14:39
  • Məqalə: 155
  • Şərh: 6036
  • Bal:
{awards}
teşekkurler =)

--------------------

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 16 oktyabr 2013 14:38
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

melek_19

  • 16 oktyabr 2013 13:56
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14686
  • Bal:
{awards}
nyam nyam dadli olur.badimcan turwusu

--------------------

-Kralica-

  • 16 oktyabr 2013 13:53
  • Məqalə: 696
  • Şərh: 8731
  • Bal:
{awards}
tewekurler

--------------------




Roya_____

  • 16 oktyabr 2013 13:46
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26880
  • Bal:
{awards}
teşekkurler =)

♛ღ.ςԿαςτλหßαค.ღ♛

  • 16 oktyabr 2013 13:36
  • Məqalə: 67
  • Şərh: 6077
  • Bal:
{awards}
tewekkurler resept uchun

--------------------
(^_*)

Banned549678

  • 16 oktyabr 2013 13:35
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 25427
  • Bal:
{awards}
Cooooox Guzeller=)
Ilk serH mendeN

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 25
Cəmi: 46

 

Top 10 Müəllif

♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1135
 
 
{slinks}