Badımcan turşusu

 
Badımcan turşusu


Badımcan turşusunu hazırlamaq üçün xırda faraş badımcanlar götürülür, saplağı kəsilir, yuyulur, sonra duzlanıb acı suyu çıxarılır.
10%-li duzlu suda 2-3 dəqiqə pörtlədilir, süzülür. Süzüldükdən sonra badımcanlar süzgəcə yığılır, üstünə taxta, onun da üstünə ağır yük (2-3 kq) qoyulur ki, suyu tamam çıxsın (15-20 saat).

Sıxılmış badımcanların içinə azca duz vurulur, əvvəlcədən hazırlanmış iç qoyulub ya şüşə, ya da şirəli saxsı qablara yığılır və üstünə sirkə tökülür. 3-4 gündən sonra badımcan hazır olur. Sirkəyə qoyulmuş badımcanları soyuq yerdə saxlamaq lazımdır.

Badımcan üçün iç belə hazırlanır: sarımsağın qabığı soyulur, dilimlənib duzlanır (1 kq sarımsağa 50 qram duz götürülür) həvəngdə döyülür və ya xırda-xırda doğranır, buna xırda-xırda doğranmış şirin və acı istiot, cəfəri, nanə qatılıb qarışdırılır və zövqə görə duzlanır.


Geri dön

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 19 oktyabr 2013 12:07
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11599
  • Bal:
ResepTə görə tşk

--------------------

✵Дорогой✵

  • 17 oktyabr 2013 00:45
  • Məqalə: 726
  • Şərh: 7296
  • Bal:
{awards}

N u S o L S u N

PSIXOPATKA

  • 16 oktyabr 2013 19:02
  • Məqalə: 160
  • Şərh: 12034
  • Bal:
{awards}
Tewekkur. . .

--------------------

Əkbər007

  • 16 oktyabr 2013 16:47
  • Məqalə: 255
  • Şərh: 4549
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkürlər
feel

--------------------

ღNəmLi kiprikღ

  • 16 oktyabr 2013 16:36
  • Məqalə: 235
  • Şərh: 7674
  • Bal:
{awards}
Twkler olurem tursu ucun... smile

love%messi

  • 16 oktyabr 2013 15:44
  • Məqalə: 24
  • Şərh: 1688
  • Bal:
{awards}
Badımcan turşusunu hazırlamaq üçün xırda faraş badımcanlar götürülür, saplağı kəsilir, yuyulur, sonra duzlanıb acı suyu çıxarılır.
10%-li duzlu suda 2-3 dəqiqə pörtlədilir, süzülür. Süzüldükdən sonra badımcanlar süzgəcə yığılır, üstünə taxta, onun da üstünə ağır yük (2-3 kq) qoyulur ki, suyu tamam çıxsın (15-20 saat).

Sıxılmış badımcanların içinə azca duz vurulur, əvvəlcədən hazırlanmış iç qoyulub ya şüşə, ya da şirəli saxsı qablara yığılır və üstünə sirkə tökülür. 3-4 gündən sonra badımcan hazır olur. Sirkəyə qoyulmuş badımcanları soyuq yerdə saxlamaq lazımdır.

Badımcan üçün iç belə hazırlanır: sarımsağın qabığı soyulur, dilimlənib duzlanır (1 kq sarımsağa 50 qram duz götürülür) həvəngdə döyülür və ya xırda-xırda doğranır, buna xırda-xırda doğranmış şirin və acı istiot, cəfəri, nanə qatılıb qarışdırılır və zövqə görə duzlanır.

--------------------

ღ★Yağmur★ღ

  • 16 oktyabr 2013 15:42
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkürlər

★Angelocka★

  • 16 oktyabr 2013 15:08
  • Məqalə: 118
  • Şərh: 8772
  • Bal:
{awards}
tesekkurler ressepte gore

--------------------
Her aşk bir gün bitermiş. Onlar daha Galatasaray aşkını görmemiş.

^^Nazlı Şeytan^^

  • 16 oktyabr 2013 15:06
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8532
  • Bal:
{awards}
Badımcan turşusunu hazırlamaq üçün xırda faraş badımcanlar götürülür, saplağı kəsilir, yuyulur, sonra duzlanıb acı suyu çıxarılır.
10%-li duzlu suda 2-3 dəqiqə pörtlədilir, süzülür. Süzüldükdən sonra badımcanlar süzgəcə yığılır, üstünə taxta, onun da üstünə ağır yük (2-3 kq) qoyulur ki, suyu tamam çıxsın (15-20 saat).

✰_DeLNoLiNi_✰

  • 16 oktyabr 2013 14:39
  • Məqalə: 156
  • Şərh: 5824
  • Bal:
{awards}
teşekkurler =)

--------------------
[

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 16 oktyabr 2013 14:38
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12081
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

melek_19

  • 16 oktyabr 2013 13:56
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14549
  • Bal:
{awards}
nyam nyam dadli olur.badimcan turwusu

--------------------

-Kralica-

  • 16 oktyabr 2013 13:53
  • Məqalə: 696
  • Şərh: 8590
  • Bal:
{awards}
tewekurler

--------------------




Roya_____

  • 16 oktyabr 2013 13:46
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26322
  • Bal:
{awards}
teşekkurler =)

♛ღ.ςԿαςτλหßαค.ღ♛

  • 16 oktyabr 2013 13:36
  • Məqalə: 67
  • Şərh: 6003
  • Bal:
{awards}
tewekkurler resept uchun

--------------------
(^_*)

Banned456

  • 16 oktyabr 2013 13:35
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 24924
  • Bal:
{awards}
Cooooox Guzeller=)
Ilk serH mendeN

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 25
Cəmi: 51

 

Top 10 Müəllif

NIGAR
Xəbərləri: 34
Cəmi: 579
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 16
Cəmi: 108
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 12
Cəmi: 421
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 10
Cəmi: 23
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 9
Cəmi: 400
 
MiSS HaPPy)
Xəbərləri: 7
Cəmi: 17
 
คşк łคfтคɴ คɴłคмคz ❤
Xəbərləri: 4
Cəmi: 670
 
Gozellik_
Xəbərləri: 3
Cəmi: 3
 
Pəri
Xəbərləri: 2
Cəmi: 225
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1146
 
 
{slinks}