Mətbəx sirləri: Almalı-qozlu paxlava

 
Mətbəx sirləri: Almalı-qozlu paxlava

Tərkibi:

xəmir:
5 st. un
2 yumurta
0,5 limon suyu
1 çimdik duz
1 armudu stəkan süd
1 armudu stəkan su

xəmiri yaymaq üçün:
buğda nişastası

iç:
4 yaşıl (turş alma)
1 st. döyülmüş qoz ləpəsi
2 x.q. kərə yağı
1 x.q. limon suyu

üzərinə:
125 q kərə yağı

şərbət:
4 su st. su
4 su st. şəkər tozu
1 x.q. limon şirəsi

İç: Almaları sürtgəcdən keçirib üzərinə limon şirəsi səpin. Kərə yağını bir tavada əridin, qozu içində qovurun, almanı əlavə edin. Qarışdıraraq 5 dəqiqə bişirin, bir kənara qoyun.

Xəmir: Unun ortasında çala açın. Xəmir üçün gərəkli ərzaqları içinə qoyub yaxşıca yoğurun. Üzərinə nəm dəsmal örtüb 30 dəqiqə saxlayın. Sonra 20 bərabər kündəyə bölün.

Nişastanın köməyi ilə içində paxlavanı bişirəcəyiniz sini boyda yayın. Sinini yaydığınız yuxaların üstünə qoyun, artığını kəsib çıxarın. Yuxaların üstündəki əlavə nişastanı fırçanın köməyi ilə təmizləyin. 10 yuxanı sininin içinə üst-üstə döşəyin. İçi üstünə yayın. Qalan 10 yuxanı da üstünə döşəyin. Sonra xırda dördbucaqlı (kvadrat) paylara bölün. 125 q yağı əridib üzərinə gəzdirin. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri qızaranadək bişirin.

Şəkər tozu, su və limondan şərbət bişirin. Paxlava bişəndən sonra çıxarın. Soyudun. İlıq şərbəti ilıq paxlavanın üstünə gəzdirin.

Nuş olsun!


Geri dön

Roya_____

  • 22 oktyabr 2013 15:53
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26880
  • Bal:
resept ucun twk

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 19 oktyabr 2013 12:15
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11804
  • Bal:
{awards}
ömyüm canım çektiya recourse tongue

--------------------

PSIXOPATKA

  • 16 oktyabr 2013 19:10
  • Məqalə: 160
  • Şərh: 12203
  • Bal:
{awards}
Tewekkur. . .

--------------------

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 16 oktyabr 2013 17:10
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
resepte gore sagol..

^^Nazlı Şeytan^^

  • 16 oktyabr 2013 15:16
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8643
  • Bal:
{awards}
Tərkibi:

xəmir:
5 st. un
2 yumurta
0,5 limon suyu
1 çimdik duz
1 armudu stəkan süd
1 armudu stəkan su

xəmiri yaymaq üçün:
buğda nişastası

★Angelocka★

  • 16 oktyabr 2013 15:11
  • Məqalə: 118
  • Şərh: 8882
  • Bal:
{awards}
tesekkurler ressepte gore

--------------------
Her aşk bir gün bitermiş. Onlar daha Galatasaray aşkını görmemiş.

melek_19

  • 16 oktyabr 2013 14:00
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14686
  • Bal:
{awards}
hec ewitmemiwdim almali.eger muellifimiz yazibsa demeli dadli olar.resept ucun tewekkur

--------------------

Roya_____

  • 16 oktyabr 2013 13:57
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26880
  • Bal:
{awards}
paxlavanı sevırem twkler

-Kralica-

  • 16 oktyabr 2013 13:55
  • Məqalə: 696
  • Şərh: 8731
  • Bal:
{awards}
qeweyyyyyyyyyyyyyyyyy winked

--------------------




Banned549678

  • 16 oktyabr 2013 13:33
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 25427
  • Bal:
{awards}
Cooooox SagOl meleYim menImr=)

♛ღ.ςԿαςτλหßαค.ღ♛

  • 16 oktyabr 2013 13:32
  • Məqalə: 67
  • Şərh: 6077
  • Bal:
{awards}
Ilk wehr mennen)

--------------------
(^_*)
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 53
Cəmi: 81

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 26
Cəmi: 507
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 21
Cəmi: 66
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 18
Cəmi: 394
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 2
Cəmi: 2
 
Saleh96
Xəbərləri: 1
Cəmi: 6
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1142
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 772
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 1
Cəmi: 386
 
 
{slinks}