Kələm turşusu

 
Kələm turşusu


Kələm şorabasını hazırlamaq üçün çox da böyük olmayan kələmlər seçilir. Onun üst qatı, özəyi çıxarılır.

Dörd yerə bölünür, çəlləklərə yığılır, üstündən taxta parçası ilə basılır və duzlu su (1litr suya 400 qram duz) tökülür.


Elə etmək lazımdır ki, duzlu su taxta parçasını örtsün. Kələmə xoş rəng vermək üçün onun içinə dilim-dilim kəsilmiş qırmızı çuğundur əlavə edilir.

Turşumanı sürətləndirmək üçün çəlləyə bir neçə sütül qarğıdalı parçası qoyulur. Bir neçə gündən sonar çəlləyin suyundan götürməyə başlayırlar.

Çəlləyin suyundan iki həftə ərzində günaşırı götürülür. Turşuma qurtarandan sonar suyun üzərinə bir neçə ovuc təmiz yuyulmuş arpa tökülür. Arpa cücərir və kələmin üstünü kif bağlamaqdan qoruyur.


Çəlləkdən kələm götürmək istədikdə üstdəki səməni qatının bir qatı qaldırılır, kələm götürülür. Duzlu kələm çəlləyi üstdən möhkəm örtülməlidir.


Geri dön

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 1 noyabr 2013 15:58
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11599
  • Bal:
məqaləyə görə tşk

--------------------

Samir_Wuvalan

  • 23 oktyabr 2013 13:51
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
TESEKKUURR........!

AyliN BunyaminovA

  • 23 oktyabr 2013 00:31
  • Məqalə: 488
  • Şərh: 5102
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkürlər

--------------------

Roya_____

  • 22 oktyabr 2013 15:44
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26322
  • Bal:
{awards}
tesekkurler=)

Nara Neznakomka

  • 20 oktyabr 2013 13:16
  • Məqalə: 174
  • Şərh: 10792
  • Bal:
{awards}
Kələm şorabasını hazırlamaq üçün çox da böyük olmayan kələmlər seçilir. Onun üst qatı, özəyi çıxarılır.

Dörd yerə bölünür, çəlləklərə yığılır, üstündən taxta parçası ilə basılır və duzlu su (1litr suya 400 qram duz) tökülür.

--------------------
ッ ßøøм ßøøм ßøøм ყล Xล4ų Jêllყßøм

♛ღ.ςԿαςτλหßαค.ღ♛

  • 20 oktyabr 2013 12:40
  • Məqalə: 67
  • Şərh: 6003
  • Bal:
{awards}
TEWEKKURLER RESEPT UCHUN

--------------------
(^_*)

PSIXOPATKA

  • 20 oktyabr 2013 12:22
  • Məqalə: 160
  • Şərh: 12034
  • Bal:
{awards}
Tewekkur. . .

--------------------

ღ★Yağmur★ღ

  • 20 oktyabr 2013 09:15
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkürlər

pervis

  • 19 oktyabr 2013 23:44
  • Məqalə: 68
  • Şərh: 4257
  • Bal:
{awards}
turwularnan aram yaxwi deilll....

--------------------
25.08.2014 FenerBahce-Galatasaray

✰_DeLNoLiNi_✰

  • 19 oktyabr 2013 20:16
  • Məqalə: 156
  • Şərh: 5827
  • Bal:
{awards}
onun sadece kelemi datdi olur.twk

--------------------
[

melek_19

  • 19 oktyabr 2013 20:02
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14549
  • Bal:
{awards}
agzim sulandi..............

--------------------

^^Nazlı Şeytan^^

  • 19 oktyabr 2013 19:44
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8532
  • Bal:
{awards}
tewekkurler anam hemiwe duzeldir

Optimistka Ilicka

  • 19 oktyabr 2013 19:36
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 696
  • Bal:
{awards}
TWK ANAMA DEYEREM....

--------------------
UzUm GuLe BIlEr IcIMi KIm BiLE bIlERki?!?!

''Niye uzgunsen?''- sualina cavab axtarmaqdan ve bunu gizletmek uchun gulumsemekden yorulmusham

ღNəmLi kiprikღ

  • 19 oktyabr 2013 18:54
  • Məqalə: 235
  • Şərh: 7674
  • Bal:
{awards}
Bizde hemise edirler cox yeyirem canim cixana qeder tursu en cox ama pomidor tursusunu seviremde .Twkler canim...

Haziran Gecesi

  • 19 oktyabr 2013 18:08
  • Məqalə: 2
  • Şərh: 222
  • Bal:
{awards}
tewekkurler fellow

winxclub_bloom

  • 19 oktyabr 2013 17:37
  • Məqalə: 155
  • Şərh: 6710
  • Bal:
{awards}
mende chox xoshuduyuram

--------------------

Roya_____

  • 19 oktyabr 2013 17:36
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26322
  • Bal:
{awards}
oyy ağzım sulandı=))

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 25
Cəmi: 46

 

Top 10 Müəllif

Limon qoxusu
Xəbərləri: 31
Cəmi: 134
 
Darling
Xəbərləri: 28
Cəmi: 913
 
The Shield
Xəbərləri: 27
Cəmi: 290
 
aytc.sza
Xəbərləri: 22
Cəmi: 66
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 15
Cəmi: 575
 
Elya Alieva
Xəbərləri: 13
Cəmi: 115
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 10
Cəmi: 300
 
Jesicca
Xəbərləri: 10
Cəmi: 48
 
lamiye_2001
Xəbərləri: 10
Cəmi: 70
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 6
Cəmi: 488
 
 
{slinks}