Yumurta deyib keçməyin

 
Yumurta deyib keçməyin

Yumurtanı qaynatdığınız suyu atmayın

Yumurta qaynadılan su mineral və kalsiumla zəngindir. Dibçək güllərini bu su ilə sulayaraq solmuş güllərə yeni həyat verə bilərsiniz. Yumurtanı qaynatdığını suyu ilıqlaşandan sonra saça tökmək də çox faydalıdır. Yumurta proteinlə zəngin olduğu üçün qaynayanda tərkibindəki protein suda həll olur, bu su isə saçları daha sağlam edir.

Yumurtanın qabıqlarını da qablardakı kiri təmizləmək məqsədi ilə istifadə edə bilərsiniz. Qablardakı kiri təmizləmək üçün qabın içinə yumurtanın qabıqlarını atıb qaynadın. Qabın divarlarndakı kirin yox olduğunu görəcəksiniz.

Yumurta ağının inanılmaz faydası

Yumurta ağını yanana yerə sürtməklə ağrının və qızartının qarşısını almaq mümkündür. Lakin yumurtanı yaranın üzərinə qoymazdan əvvəl soyuq su ilə yaxşıca yumaq lazımdır.

Yumurta alanda nələrə diqqət etməli?

Yumurta alanda qabığının təmiz olmasına fikir verin. Qırıq və çatlamış yumurtaları almaq olmaz. Unutmayın ki, yumurta tez xarab olur. Yumurtanın yaxşı qalması üçün soyuducuda saxlamaq lazımdır. Yumurtanın təzə olub-olmadığı ancaq sındırmaqla müəyyən etmək olar. Təzə yumurtanı sındıranda ağı və sarısı yayılmır və bir-birinə qarışmır. Bayat yumurta isə su və CO2 itirdiyi üçün ağırlığı da azalır. Duzlu suya yumurta atanda, təzə yumurta dibə çökür, bayat yumurta isə üzdə qalır.

Çiy yumurta yemək olmaz

Yumurtanı çiy yemək olmaz. Çiy yumurtanın həm həzm olunması çətindir, həm də B qrupu vitaminlərdən biotinvücudda istifadə olunmur. Yumurta istifadə edilməzdən bir müddət əvvəl soyuducudan çıxarılmalıdır. Şirniyyatlarınızın çox şişməsini istəyirsinizsə, yumurtaları soyuducudan 2-3 saat əvvəlcədən çıxarın. Yumurtanı qaynadanda suda çox saxlamaq olmaz. Belə ki, bayat yumurtanın tərkibindəki dəmir, sulfat ilə birləşərək yumurtanın ətrafında yaşıl halqa əmələ gətirir. Dəmir azalır.

Yumurtanın ağı 4 dəqiqədə, 12 dəqiqədə isə yumurta tam bişir. Yumurta otaq temperaturunda 7 gün, soyuducuda isə 1ay qala bilər. Yumurta sarısı və ağındakı rəng fərqinin səbəbi nədir?

Yumurta sarısının tündlüyü toyuğun yeminə görə dəyişir. Rəngin fərqi yumurtanın keyfiyyətli olub-olmamasını bildirmir. Toyuğun yemində buğda çox olarsa, yumurtanın sarısı açıq, qarğıdalı çox olarsa, sarısı daha tünd olur.

Qabığı qəhvəyi yumurtaların fərqi nədir?

Yumurtanın qabığının rəngi toyuğun cinsi ilə bağlıdır. Qəhvəyi yumurtanın ağ yumurtadan heç bir üstünlüyü yoxdur.


Geri dön

Samir_Wuvalan

  • 19 noyabr 2013 21:06
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
MEQALE UCUN SAG OLUN TESEKULLER

Samir_Wuvalan

  • 10 noyabr 2013 20:55
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Twkler meqale ucun

ღNəmLi kiprikღ

  • 4 noyabr 2013 20:34
  • Məqalə: 235
  • Şərh: 7674
  • Bal:
{awards}
Twkler meqale ucun...

-chanel-

  • 3 noyabr 2013 08:08
  • Məqalə: 136
  • Şərh: 6136
  • Bal:
{awards}
_______________MeSLeHeT ucun twk________________

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 2 noyabr 2013 15:19
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11599
  • Bal:
{awards}
məqaləyə görə tşk

--------------------

-Kralica-

  • 2 noyabr 2013 14:41
  • Məqalə: 696
  • Şərh: 8591
  • Bal:
{awards}
Qabığı qəhvəyi yumurtaların fərqi nədir?

Yumurtanın qabığının rəngi toyuğun cinsi ilə bağlıdır. Qəhvəyi yumurtanın ağ yumurtadan heç bir üstünlüyü yoxdur.

--------------------




Roya_____

  • 1 noyabr 2013 18:59
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26322
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

Samir_Wuvalan

  • 30 oktyabr 2013 02:16
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Yumurtanı qaynatdığınız suyu atmayın

Yumurta qaynadılan su mineral və kalsiumla zəngindir. Dibçək güllərini bu su ilə sulayaraq solmuş güllərə yeni həyat verə bilərsiniz. Yumurtanı qaynatdığını suyu ilıqlaşandan sonra saça tökmək də çox faydalıdır. Yumurta proteinlə zəngin olduğu üçün qaynayanda tərkibindəki protein suda həll olur, bu su isə saçları daha sağlam edir.

✰_DeLNoLiNi_✰

  • 29 oktyabr 2013 19:20
  • Məqalə: 156
  • Şərh: 5825
  • Bal:
{awards}
PSIXOPATKA,
Kecme wink

--------------------
[

ღ★Yağmur★ღ

  • 29 oktyabr 2013 11:26
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Faydalı məlumata görə təşəkkürlər

Samir_Wuvalan

  • 29 oktyabr 2013 01:34
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Xəbərə görə təşəkkürlər

ღ★Yağmur★ღ

  • 28 oktyabr 2013 17:41
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Xəbərə görə təşəkkürlər

Samir_Wuvalan

  • 28 oktyabr 2013 00:29
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Məqaləyə görə təşəkkürlər......

ღ★Yağmur★ღ

  • 27 oktyabr 2013 17:50
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Məqaləyə görə təşəkkürlər

Samir_Wuvalan

  • 27 oktyabr 2013 16:50
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Məqaləyə görə təşəkkürlər

ღ★Yağmur★ღ

  • 27 oktyabr 2013 16:00
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Ana səhifədəki şəkil çox qəşəngdi

PSIXOPATKA

  • 27 oktyabr 2013 12:21
  • Məqalə: 160
  • Şərh: 12034
  • Bal:
{awards}
KECMEREEEM wink

--------------------

Xanim Zehra

  • 27 oktyabr 2013 01:10
  • Məqalə: 19
  • Şərh: 3238
  • Bal:
{awards}
bilmirdim tewekkurler

Samir_Wuvalan

  • 26 oktyabr 2013 22:37
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Xəbərə görə təşəkkürlər

Samir_Wuvalan

  • 26 oktyabr 2013 19:38
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
TeSeKKuLeR

melek_19

  • 26 oktyabr 2013 19:31
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14549
  • Bal:
{awards}
maraqli melematlar idi.tewekkurler

--------------------

Samir_Wuvalan

  • 26 oktyabr 2013 19:27
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
tewekkur..

Nara Neznakomka

  • 26 oktyabr 2013 19:05
  • Məqalə: 174
  • Şərh: 10792
  • Bal:
{awards}
Yumurta ağının inanılmaz faydası

Yumurta ağını yanana yerə sürtməklə ağrının və qızartının qarşısını almaq mümkündür. Lakin yumurtanı yaranın üzərinə qoymazdan əvvəl soyuq su ilə yaxşıca yumaq lazımdır.

Yumurta alanda nələrə diqqət etməli?

--------------------
ッ ßøøм ßøøм ßøøм ყล Xล4ų Jêllყßøм

ღNəmLi kiprikღ

  • 26 oktyabr 2013 17:34
  • Məqalə: 235
  • Şərh: 7674
  • Bal:
{awards}
Twkler xebere gore:)

Samir_Wuvalan

  • 26 oktyabr 2013 17:26
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
maraqlidir tewekkurler..

Gül Əliyeva

  • 26 oktyabr 2013 17:10
  • Məqalə: 1526
  • Şərh: 12032
  • Bal:
{awards}
мэQaLэуэ göяє тєѕєккυяLєя

Samir_Wuvalan

  • 26 oktyabr 2013 16:45
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

Gun--ka

  • 26 oktyabr 2013 16:37
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 3016
  • Bal:
{awards}
bilmediyim cox wey varimiw,tewekkurler

--------------------

BƏZƏN deyirəm ki ÇıXıM gedim buralardan sonra fikirləşirəmki hara qacib getsəmdə yenə özümdən qaça bilmərəmki(((((((

Aydan95

  • 26 oktyabr 2013 16:07
  • Məqalə: 39
  • Şərh: 2819
  • Bal:
{awards}
maraqlidir tewekkurler

Banned456

  • 26 oktyabr 2013 15:53
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 24924
  • Bal:
{awards}
Kiz ne deyelim bes? wink

<< ƏvvəlkiSonraki >>
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 27
Cəmi: 47

 

Top 10 Müəllif

The Shield
Xəbərləri: 66
Cəmi: 164
 
ραყιȥ
Xəbərləri: 63
Cəmi: 143
 
NIGAR
Xəbərləri: 54
Cəmi: 798
 
lamiye_2001
Xəbərləri: 38
Cəmi: 38
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 35
Cəmi: 247
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 29
Cəmi: 511
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 24
Cəmi: 471
 
..::Kitty::..
Xəbərləri: 9
Cəmi: 9
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 4
Cəmi: 57
 
Emrah_babayevv
Xəbərləri: 2
Cəmi: 2
 
 
{slinks}