Şəkərbura

 
Şəkərbura


Xəmir üçün:
1 kilo + 1 xörək qaşığı (mərhələ 3 üçün) əla növ un
400 qram kərə yağı
5 yumurta sarısı
250 qram xama
1/4 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı vanil tozu
1/2 çay qaşığı quru maya (toz maya)
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1/2 stəkan (125 m) ilıq süd

İçi üçün:

700 qram fındıq ləpəsi, və ya badam (qoz ləpəsi də olar, amma qozlu iç bir az tünd rəngdə alınır)
700 qram şəkər tozu
zövqə görə hil (mən təxminən 2 çay qaşığı qoyuram)

Hazırlanması:

1. Əvvəlcə xəmiri hazırlayın. Bunun üçün unu və kərə yağını geniş qaba qoyun və əlinizlə toz halına gələnə kimi yaxşıca ovun.

Şəkərbura

2. Ayrı qabda yumurta sarısını, xamanı, duzu və vanil tozunu qaşıqla qarışdırın.


Şəkərbura
3. Ayrı qabda toz mayanı, 1 x. q. unu, 1 x.q. şəkər tozunu qarışdırın. Üstünə 1/4 stəkan ilıq süd tökün. Qoyun kənarda təxminən 2 dəqiqə qalsın.

4. Yumurta-xama qarışığını və mayaı qarışığını un-yağ qarışığa əlavə edin.



5. Əlinizlə ərzaqlar qarışanadək xəmir yoğurun. Bu mərhələdə xəmir bir qədər quru olacaq. Onu yumuşaltmaq üçün əlinizi təxminən 1/4 stəkan ilıq süd olan qabda islada-islada xəmiri yoğurmağa davam edin.

Şəkərbura


6. Xəmiri kündələyin və üstünü örtərək 30-40 dəqiqəlik kənara qoyun.


7. İçi hazırlayın. Bunun üçün qovrulmuş və qabığı soyulmuş fındığı və ya qozu və yaxud qabığı soyulmuş badamı sürtkəcli maşından keçirin və narın üyüdün. Üstünə toz şəkəri, və ətirli olması üçün hil əlavə edib qarışdırın.

Şəkərbura

Fındıq və ya qoz ləpəsini qovurub qabığını soymaq üçün:
Fındığı və ya qozu tavaya qoyun və orta odda tez-tez qarışdıra-qarışdıra, qabığı soyulmağa başlayanadək qovurun (diqqətli olun, yandırmayın). Qovurulan fındığı və ya qozu çay dəsmalının bir tərəfinə qoyub, dəsmalın o biri tətəfiylə fındığın üstünə basaraq, ovun. Qabıqlar ayrılacaq. Bəzilərinin qabıqları tamamilə soyulmayacaq — nu normaldır.

Şəkərbura

Badamların qabığını soymaq üçün:
Badamı qazana qoyub üstünə qaynar su tökün. Qoyun suda təxminən 2 dəqiqə qalsın (suda çox tutmayin, yoxsa badam yumuşaq olar). Badamı süzün və qurulayın. Barmaqlarınızla qabığı çıxana kimi ovun.


8. Dincəlmiş xəmiri hər biri 50 qram olmaq şərtilə 36 kündəyə bölün.


Şəkərbura

9. Kündələrın qurumaması üçün, üstlərini örtün. Hər kündəni oxlovla diametri 10 cm olan kiçik dairələrə yayın.

Şəkərbura


10. Hər dairənin arasına 2 x.q. iç qoyun və dairəni yarım-ay şəklində bükün.


Şəkərbura

11. Kənarlarını bərkidin.

Şəkərbura

12. Sonra isə vintvari şəkildə bükün.


Şəkərbura
13. Şəkərburaları üstünə kalka kağızı sərilmiş listə yığın.


14. Sonra isə şəkərburaların üstünü bir-bir maqqaşla bəzəyin.


Şəkərbura

15. Şəkərburaları 180C dərəcəlik sobada təxminən 20 dəqiqə ərzində kənarları bir az qızarana kimi bişirin. Nuş Olsun!
Şəkərbura


Geri dön

Samir_Wuvalan

  • 30 noyabr 2013 22:47
  • Məqalə: 62
  • Şərh: 12317
  • Bal:
_Tewekkurler___

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 30 noyabr 2013 12:51
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11804
  • Bal:
{awards}
çox saolun məqaləyçün

--------------------

Samir_Wuvalan

  • 19 noyabr 2013 20:36
  • Məqalə: 62
  • Şərh: 12317
  • Bal:
{awards}
Tewekkurler

Samir_Wuvalan

  • 10 noyabr 2013 20:20
  • Məqalə: 62
  • Şərh: 12317
  • Bal:
{awards}
Xebere göre tewekkurler

nuray sirinova

  • 9 noyabr 2013 00:02
  • Məqalə: 52
  • Şərh: 4163
  • Bal:
{awards}
ヅ Tewekkurler ヅ

ღNəmLi kiprikღ

  • 7 noyabr 2013 22:08
  • Məqalə: 235
  • Şərh: 7776
  • Bal:
{awards}
enigmatic_girl,
OLar e axot yoxdu xixi:)

Banned549678

  • 7 noyabr 2013 18:07
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 25427
  • Bal:
{awards}
Cox SaGolun^^

Emma

  • 7 noyabr 2013 11:43
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 458
  • Bal:
{awards}
Uyyy da adamin lap ureyi istediye winked

AyliN BunyaminovA

  • 6 noyabr 2013 19:58
  • Məqalə: 385
  • Şərh: 5043
  • Bal:
{awards}
Reseptcun Twkler....

--------------------
ܨܓܓܨܓܓ✍

^^KuKuLKa^^

  • 6 noyabr 2013 16:45
  • Məqalə: 767
  • Şərh: 11559
  • Bal:
{awards}
teshekkurler

--------------------

-Kralica-

  • 6 noyabr 2013 15:04
  • Məqalə: 696
  • Şərh: 8731
  • Bal:
{awards}
qeweyyyyyyyyy

--------------------




-chanel-

  • 6 noyabr 2013 13:50
  • Məqalə: 136
  • Şərh: 6230
  • Bal:
{awards}
___ _ ___ _ ___ _ ___Tewekkurler___ _ ___ _ ___ _ ___

-Kralica-

  • 6 noyabr 2013 11:44
  • Məqalə: 696
  • Şərh: 8731
  • Bal:
{awards}
ssuuuppper olsaydi yiyerdim

--------------------




✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 6 noyabr 2013 10:48
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11804
  • Bal:
{awards}
Reseptə görə təşəkkürlər

--------------------

Gun--ka

  • 6 noyabr 2013 09:33
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 3128
  • Bal:
{awards}
cox sag ol,maraqliydi ama bilirem men bu resepti

--------------------

BƏZƏN deyirəm ki ÇıXıM gedim buralardan sonra fikirləşirəmki hara qacib getsəmdə yenə özümdən qaça bilmərəmki(((((((

Roya_____

  • 6 noyabr 2013 07:40
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26880
  • Bal:
{awards}
resept ucun twk xowlayıram=)

melek_19

  • 6 noyabr 2013 01:00
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14686
  • Bal:
{awards}
resept ucun tewekkur.muellife de bele wekillerlr verdiyi ucun de tewekkurler.

--------------------

Axilli qiz

  • 6 noyabr 2013 00:37
  • Məqalə: 15
  • Şərh: 1399
  • Bal:
{awards}
Evvel sevirdim sekerburani indi yox

--------------------
reklam etmek olmaz

Banned1

  • 6 noyabr 2013 00:00
  • Məqalə: 1528
  • Şərh: 12553
  • Bal:
{awards}
Tesekkurler

Samir_Wuvalan

  • 5 noyabr 2013 23:38
  • Məqalə: 62
  • Şərh: 12317
  • Bal:
{awards}
nuw olsun..

Nara Neznakomka

  • 5 noyabr 2013 23:22
  • Məqalə: 174
  • Şərh: 11090
  • Bal:
{awards}
twk meqaleye gore...

--------------------
ッ ßøøм ßøøм ßøøм ყล Xล4ų Jêllყßøм

GUNI

  • 5 noyabr 2013 23:21
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 6492
  • Bal:
{awards}
men sekerburani yiyende gerey icin cixartim onda yiye bilmrem twk meqaleye gore...

--------------------

enigmatic_girl

  • 5 noyabr 2013 23:13
  • Məqalə: 2097
  • Şərh: 12943
  • Bal:
{awards}
novruz bayrami gelmiyende bisirmek olmur?) men dunen bisirdim tongue

--------------------

jasmin022

  • 5 noyabr 2013 22:33
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 3180
  • Bal:
{awards}
hmmmmmm tongue dadli olar

--------------------
INSAN YALNIZ KALBIYLE SEVMEZKI UNUTMAYA ILK ORDAN BASLASIN

TAYNA VOSTOKA

  • 5 noyabr 2013 21:57
  • Məqalə: 653
  • Şərh: 4340
  • Bal:
{awards}
Tewekkurler

--------------------

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 5 noyabr 2013 21:55
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11804
  • Bal:
{awards}
lap ürəim istədie tongue

--------------------

✰_DeLNoLiNi_✰

  • 5 noyabr 2013 21:50
  • Məqalə: 155
  • Şərh: 6036
  • Bal:
{awards}
Bananlı yoqurt
Bəzi dietoloqlar səhərlər bananlı yoqurt yeməyə icazə vermir. Həm də ac qarına qatıq yeyildikdə öz faydalarını itirir. Qatığı yatmazdan əvvəl və yeməkdən 2 saat sonra yemək daha düzgün hesab olunur.

Portağal
Ac qarına portağal yemək qastrit və ya allergik reaksiyalara səbəb olur.

Xurma və pomidor
Xurma və pomidor ac qarına yeyildiyi zaman mədədə problemlər yaradır.

Turşulu və qazlı içkilər
Gündəlik həyatda da turşulu və qazlı içkilərin içilməsi məsləhət görülmür. Səhərlər içmək daha pis nəticələrə gətirib çıxarır. Qan şəkəri qəfildən qalxa bilər.

--------------------

winxclub_bloom

  • 5 noyabr 2013 21:42
  • Məqalə: 155
  • Şərh: 6793
  • Bal:
{awards}
mende istedim gece gece yeriydi hec )

--------------------

^^Nazlı Şeytan^^

  • 5 noyabr 2013 21:40
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8643
  • Bal:
{awards}
Ay allah lap isdedim eee novruz bayrami ne vaxt gelecek

_Awka Padnowka_

  • 5 noyabr 2013 21:35
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 776
  • Bal:
{awards}
Uss twkk))))))))))))))))))))))))))))

--------------------
Agilli ol Wekerim :*
<< ƏvvəlkiSonraki >>
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 34
Cəmi: 55

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 7
Cəmi: 389
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 6
Cəmi: 333
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 4
Cəmi: 137
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 2
Cəmi: 767
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
evli.mutlu.cocuklu
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
 
{slinks}