Mətbəx sirləri: Zur beliş

 
Mətbəx sirləri: Zur beliş


Tərkibi (6-8 pay):

xəmir:
3-3,5 st. un
500 q xama və ya qatıq
duz
şəkər tozu

iç:
1,5-2 kq ət (mal, qoyun, toyuq, ördək - zövqə görə)
2 kq kartof
3 baş soğan
3 x.q. kərə yağı
1 st. bulyon
duz
təzə üyüdülmüş qara istiot

Xəmir üçün olan ərzağı dərin ləyəndə qarışdırıb elastik, ələ, oxlova yapışmayan xəmir yoğurun. 20 dəqiqə saxlayın.

Soğanı təmizləyib xırda doğrayın. Əti və kartofu iri kubiklərə doğrayın. Soğanı, duz və istiot əlavə edib qarışdırın.

Xəmirin dörddə birini ayırın. Qalan iri hissəni 6-7 mm qalınlıqda yayın. Elə olmalıdır ki, iri dairəvi formadan kənara çıxsın.

İçi xəmirin üstünə qoyub qıraqlarını ortasına qatlayın.

Qırağa qoyduğunuz xəmirdən pinq-ponq şarı boyda kündə qoparıb bir kənara qoyun, qalanını isə yayıb belişin üzərinə çəkin, qıraqlarını bitişdirin. Ortasında deşik açın, içinə ərinmiş kərə yağı tökün, sonra isə o balaca kündəni həmin deşiyin üstünə qoyun (butulkanın ağzına mantar qoyan kimi).

Belişin üstünə yumurta çəkin, sobada 1-1,5 saat bişirin.

Sonra çıxarın, üstdəki kürə-kündəni götürün, içinə bulyonun 3/4-nü tökün, kürəni yerinə qoyun, üstünə folqa çəkib yenidən sobaya qoyun. Daha 1 saat bişirin. Belişi süfrəyə verməzdən əvvəl kündəni götürüb içinə bulyonun qalanını tökün. Süfrəyə elə bişirdiyiniz sinidə verə bilərsiniz.

Belişdə ən əsası onun süfrəyə verilmə qaydasıdır: Üst qazmaq çıxarılır. İç qaşıqla boşqaba çəkilir. Yanına üst qazmaqdan parçalar qoyulur. İç yeyilib qurtarandan sonra isə ən dadlı yeri - bulyon, yağ və şirəni özünə hopdurmuş alt qazmaq bölünür. Qədimlərdə onu ən hörmətli qonağa verirmişlər.

Nuş olsun!


Geri dön

Samir_Wuvalan

  • 30 noyabr 2013 22:44
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
Nuş olsun!.

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 30 noyabr 2013 12:47
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11599
  • Bal:
{awards}
çox saolun məqaləyçün

--------------------

Samir_Wuvalan

  • 19 noyabr 2013 20:29
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
MELUMAT UCUN SAG OL

Samir_Wuvalan

  • 14 noyabr 2013 00:13
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
reseptə görə tşk

Samir_Wuvalan

  • 10 noyabr 2013 20:14
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun..

nuray sirinova

  • 8 noyabr 2013 23:59
  • Məqalə: 52
  • Şərh: 4133
  • Bal:
{awards}
ヅ Tewekkurler ヅ

Nazi_Odi

  • 8 noyabr 2013 15:54
  • Məqalə: 36
  • Şərh: 5411
  • Bal:
{awards}
super teşekkür

ღNəmLi kiprikღ

  • 7 noyabr 2013 21:54
  • Məqalə: 235
  • Şərh: 7674
  • Bal:
{awards}
Twkler meqale ucun...


✰_DeLNoLiNi_✰

  • 7 noyabr 2013 17:27
  • Məqalə: 156
  • Şərh: 5825
  • Bal:
{awards}
Belişdə ən əsası onun süfrəyə verilmə qaydasıdır: Üst qazmaq çıxarılır. İç qaşıqla boşqaba çəkilir. Yanına üst qazmaqdan parçalar qoyulur. İç yeyilib qurtarandan sonra isə ən dadlı yeri - bulyon, yağ və şirəni özünə hopdurmuş alt qazmaq bölünür. Qədimlərdə onu ən hörmətli qonağa verirmişlər.

--------------------
[

Banned456

  • 7 noyabr 2013 17:03
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 24924
  • Bal:
{awards}
Cox SaGolun serhlerCunnn^^

ღNəmLi kiprikღ

  • 7 noyabr 2013 16:35
  • Məqalə: 235
  • Şərh: 7674
  • Bal:
{awards}
Xəmir üçün olan ərzağı dərin ləyəndə qarışdırıb elastik, ələ, oxlova yapışmayan xəmir yoğurun. 20 dəqiqə saxlayın.

-Kralica-

  • 7 noyabr 2013 15:51
  • Məqalə: 696
  • Şərh: 8591
  • Bal:
{awards}
Maraqlidi Oxudum Cox Sagolun...

--------------------




^^KuKuLKa^^

  • 7 noyabr 2013 14:22
  • Məqalə: 770
  • Şərh: 11383
  • Bal:
{awards}
Belişdə ən əsası onun süfrəyə verilmə qaydasıdır: Üst qazmaq çıxarılır. İç qaşıqla boşqaba çəkilir. Yanına üst qazmaqdan parçalar qoyulur. İç yeyilib qurtarandan sonra isə ən dadlı yeri - bulyon, yağ və şirəni özünə hopdurmuş alt qazmaq bölünür. Qədimlərdə onu ən hörmətli qonağa verirmişlər.

--------------------

-Kralica-

  • 7 noyabr 2013 12:49
  • Məqalə: 696
  • Şərh: 8591
  • Bal:
{awards}
twwwwwwwkkkkkkkkk

--------------------




Emma

  • 7 noyabr 2013 11:23
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 457
  • Bal:
{awards}
Resepte gore TWK (*_*)

Roya_____

  • 7 noyabr 2013 07:27
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26322
  • Bal:
{awards}
resept ucun tesekkur

Samir_Wuvalan

  • 7 noyabr 2013 01:19
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun!....

Gül Əliyeva

  • 7 noyabr 2013 00:09
  • Məqalə: 1526
  • Şərh: 12032
  • Bal:
{awards}
Sirinim menim tesekkur

Beautiful_Love

  • 7 noyabr 2013 00:05
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 84
  • Bal:
{awards}
hazir verseydiler yeyib dadina baxardim )))

--------------------
"GÖZ "seviləni axtarar" SOHBET "Sevilenle edilər" DUA "sevilənə edilir" YUXU "Sevilen üçün qaçar" DÜNYA "Sevilenle cənnət olar"...

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 6 noyabr 2013 23:45
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11599
  • Bal:
{awards}
reseptə görə tşk bacı

--------------------

pervis

  • 6 noyabr 2013 22:15
  • Məqalə: 68
  • Şərh: 4257
  • Bal:
{awards}
xəmir:
3-3,5 st. un
500 q xama və ya qatıq
duz
şəkər tozu

--------------------
25.08.2014 FenerBahce-Galatasaray

surprice girl

  • 6 noyabr 2013 22:12
  • Məqalə: 4
  • Şərh: 515
  • Bal:
{awards}
Agziniz wirin olsun. love

AyliN BunyaminovA

  • 6 noyabr 2013 21:57
  • Məqalə: 443
  • Şərh: 5072
  • Bal:
{awards}
Reseptcün tşklər

--------------------

Elza Hüseynli

  • 6 noyabr 2013 21:33
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 6076
  • Bal:
{awards}
Mesleheteee göre tewekkurlerrrr

winxclub_bloom

  • 6 noyabr 2013 21:25
  • Məqalə: 155
  • Şərh: 6710
  • Bal:
{awards}
maraqlidi goren dadi necedi

--------------------

BaNTiKLi_CiCiWKa

  • 6 noyabr 2013 20:53
  • Məqalə: 45
  • Şərh: 4233
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun! :)))))

--------------------

_Awka Padnowka_

  • 6 noyabr 2013 20:47
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 764
  • Bal:
{awards}
Tesekkurler))

--------------------
Agilli ol Wekerim :*

melek_19

  • 6 noyabr 2013 20:42
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14549
  • Bal:
{awards}
resept ucun tewekkur

--------------------

^^Nazlı Şeytan^^

  • 6 noyabr 2013 20:30
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8532
  • Bal:
{awards}
Ilk werh menden

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 10
Qonaqlar: 63
Cəmi: 95

 

Top 10 Müəllif

NIGAR
Xəbərləri: 67
Cəmi: 733
 
The Shield
Xəbərləri: 66
Cəmi: 83
 
MiSS HaPPy)
Xəbərləri: 52
Cəmi: 147
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 47
Cəmi: 476
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 36
Cəmi: 207
 
Arzu_zadeh
Xəbərləri: 34
Cəmi: 232
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 20
Cəmi: 443
 
No-Girls-No-ProBlemS
Xəbərləri: 12
Cəmi: 221
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 12
Cəmi: 53
 
S)
Xəbərləri: 8
Cəmi: 20
 
 
{slinks}