Portağallı Ərik Cemi

 
Portağallı Ərik Cemi


1.5 litrlik cem üçün

Çox yumşaq və yetişmiş əriklərdən istifadə olunmalıdır. Ərikləri doğramağa ehtiyac yoxdur,cem bişən zaman onlar yumşalacaq. Cemə əlavə etmək üçün seçilən portağal dasulu olmalıdır.Daha yaxşı olar ki,nazik qabıqlı və ətirli olsun. Şəkər tozunun miqdarı əriklərin şirinliyinə görə müəyyən edilir,zövqə görə şəkərin miqdarını artıra və ya azalda bilərsiz. Bizim əriklər şirin olduğundan reseptdəki ölçü cemə hazırlamaq üçün tam uyğungəlir.

Ərzaqlar:

1.5 kq çəyirdəyi çıxarılmış ərik (yarıya ayırıb çəyirdəyi çıxarılmalıdır)
1 kq şəkər tozu
1 ədəd portağal – təxminən 1 fincan – qabığıyla birgə xırda doğranmış portağal (tumları çıxarılmalıdır)

Hazırlanması:

Çəyirdəyi çıxarılmış,yuyulmuş əriklər böyük tavaya tökülür. Meyvələrin üzərinə şəkər tozu əlavə edilir və 2-3 saat kənara qoyulur. Şəkər tozu tamamilə əriyəndə,əriklərin suyuçıxanda üzərinə doğranmış portağal əlavə olunur.

Tava sobanın üzərinə qoyulur. Orta dərəcəli odda, təxminən 2 saat qaynadılır. Qaynayan zaman mütəmadi olaraq tavaya yapışmasın və yanmasın deyə mürəbbə yavaş-yavaş qarışdırılır. Cemin üzərində köpük əmələ gəldikcə kəfgir qaşıqla yığılır. Bişməsinə az qalmış cemin üzərindəki qabarcıqlar daha da qatılaşır,suyu mətləşir. Bu zaman tava ocağın üzərindən götürülür. Otaq tempraturuna gətirildikdən, soyuduqdan sonra cem qaşıqla bankalara yığılır,ağzı bağlanır və sərin yerdə saxlanır.


Geri dön

Qaska_Quli

  • 9 yanvar 2014 13:01
  • Məqalə: 28
  • Şərh: 13412
  • Bal:
tshkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

--------------------

classic_guiter_girl

  • 2 yanvar 2014 00:13
  • Məqalə: 37
  • Şərh: 5646
  • Bal:
{awards}
meqaleye gore sagolun...

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 25 dekabr 2013 20:11
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
tewekkurler...

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 23 dekabr 2013 17:23
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
tewekkurler...

Samir_Wuvalan

  • 16 dekabr 2013 00:04
  • Məqalə: 62
  • Şərh: 12318
  • Bal:
{awards}
maragliydi

--------------------

Banned549678

  • 15 dekabr 2013 12:56
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 25427
  • Bal:
{awards}
Tava sobanın üzərinə qoyulur. Orta dərəcəli odda, təxminən 2 saat qaynadılır. Qaynayan zaman mütəmadi olaraq tavaya yapışmasın və yanmasın deyə mürəbbə yavaş-yavaş qarışdırılır. Cemin üzərində köpük əmələ gəldikcə kəfgir qaşıqla yığılır. Bişməsinə az qalmış cemin üzərindəki qabarcıqlar daha da qatılaşır,suyu mətləşir. Bu zaman tava ocağın üzərindən götürülür. Otaq tempraturuna gətirildikdən, soyuduqdan sonra cem qaşıqla bankalara yığılır,ağzı bağlanır və sərin yerdə saxlanır.

вคɴค iкiмizi คɴlคт ❤

  • 14 dekabr 2013 23:17
  • Məqalə: 665
  • Şərh: 18430
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

Elza Hüseynli

  • 12 dekabr 2013 22:07
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 6147
  • Bal:
{awards}
Meslehete göre tewekkurlerrr

winxclub_bloom

  • 12 dekabr 2013 21:42
  • Məqalə: 155
  • Şərh: 6793
  • Bal:
{awards}
maragliydi

--------------------

Nara Neznakomka

  • 12 dekabr 2013 20:31
  • Məqalə: 174
  • Şərh: 11090
  • Bal:
{awards}
Ərzaqlar:

1.5 kq çəyirdəyi çıxarılmış ərik (yarıya ayırıb çəyirdəyi çıxarılmalıdır)
1 kq şəkər tozu
1 ədəd portağal – təxminən 1 fincan – qabığıyla birgə xırda doğranmış portağal (tumları çıxarılmalıdır)

--------------------
ッ ßøøм ßøøм ßøøм ყล Xล4ų Jêllყßøм

ღKiRaZ MeVsİmCiღ

  • 12 dekabr 2013 17:12
  • Məqalə: 316
  • Şərh: 5498
  • Bal:
{awards}
meqaleye gore tewekkurler ^.^

★KaRaMeLKa★

  • 12 dekabr 2013 15:27
  • Məqalə: 166
  • Şərh: 6794
  • Bal:
{awards}
xebere gore sagol..

EmİcKa

  • 12 dekabr 2013 15:23
  • Məqalə: 15
  • Şərh: 3054
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

Banned549678

  • 12 dekabr 2013 10:34
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 25427
  • Bal:
{awards}
MEQALEYeGOrETesekkUR

melek_19

  • 12 dekabr 2013 00:06
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14686
  • Bal:
{awards}
yeqin dadli olar

--------------------

мυsLiмαηκα

  • 11 dekabr 2013 23:44
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 9113
  • Bal:
{awards}
təşəKkürLəR...

Nara Neznakomka

  • 11 dekabr 2013 23:18
  • Məqalə: 174
  • Şərh: 11090
  • Bal:
{awards}
Hazırlanması:

Çəyirdəyi çıxarılmış,yuyulmuş əriklər böyük tavaya tökülür. Meyvələrin üzərinə şəkər tozu əlavə edilir və 2-3 saat kənara qoyulur. Şəkər tozu tamamilə əriyəndə,əriklərin suyuçıxanda üzərinə doğranmış portağal əlavə olunur.

--------------------
ッ ßøøм ßøøм ßøøм ყล Xล4ų Jêllყßøм

Axilli qiz

  • 11 dekabr 2013 22:23
  • Məqalə: 15
  • Şərh: 1399
  • Bal:
{awards}
Tesekkurler

--------------------
reklam etmek olmaz

вคɴค iкiмizi คɴlคт ❤

  • 11 dekabr 2013 22:08
  • Məqalə: 665
  • Şərh: 18430
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

^^Nazlı Şeytan^^

  • 11 dekabr 2013 21:03
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8643
  • Bal:
{awards}
dadli olur yemiwem tewekkur

✰SLαTKαyα ŞεyTαηKα✰

  • 11 dekabr 2013 20:47
  • Məqalə: 985
  • Şərh: 11804
  • Bal:
{awards}
mm dadlı olar e tongue

--------------------

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 11 dekabr 2013 20:37
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
meqaleye gore sagol..

Banned549678

  • 11 dekabr 2013 20:36
  • Məqalə: 638
  • Şərh: 25427
  • Bal:
{awards}
Delkosum ilk serh menden sene hediyYe =)

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 5
Qonaqlar: 51
Cəmi: 67

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 26
Cəmi: 481
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 11
Cəmi: 43
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 4
Cəmi: 376
 
.::şirin_qız::.
Xəbərləri: 3
Cəmi: 28
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1141
 
SweeTy_
Xəbərləri: 2
Cəmi: 579
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 773
 
 
{slinks}