Xərçəng xəstəliyinə səbəb olan qidalar

 
Xərçəng xəstəliyinə səbəb olan qidalar

Mütəxəssislər mütəmadi olaraq balıq və tərəvəzlə qidalanmanın onkoloji xəstəliklərin yaranma ehtimalını xeyli azaltdığını təsdiqləyir. Ət isə əksinə, bu riski artırır. Araşdırma göstərib ki, gündə 160 qramdan artıq ət yeyən insanların bağırsaqlarında xərçəng xəstəliyinin yaranması riski düz 35% çoxdur. Mütəmadi balıq yemək isə bu riski 31% azaldır.
Quş əti bu baxımdan neytral effektə malikdir. O, bağırsaqlarda xərçəng xəstəliyinin yaranma riskini nə artırır, nə də azaldır.
Mütəxəssislər spirtli içki və siqaretin «xərçəng» riskini artırdığını da bir daha vurğulayır.


Geri dön

_RONALDO_

  • 9 may 2011 16:50
  • Məqalə: 303
  • Şərh: 10753
  • Bal:
maraqli ve lazimli xeber ucun twk

--------------------

only-girl

  • 13 fevral 2011 11:42
  • Məqalə: 1002
  • Şərh: 5026
  • Bal:
{awards}
twwk

--------------------

Ulya

  • 2 fevral 2011 17:22
  • Məqalə: 1911
  • Şərh: 13813
  • Bal:
{awards}
maraqli melumatdi

f_l_f

  • 30 yanvar 2011 13:32
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 13
  • Bal:
{awards}
allah hamimizi uzaq etsin bu xestelikden

nilayka

  • 30 yanvar 2011 12:40
  • Məqalə: 206
  • Şərh: 7698
  • Bal:
{awards}
maraqli ve lazimli xeber ucun twk

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 8
Cəmi: 26

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 7
Cəmi: 386
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 6
Cəmi: 332
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 4
Cəmi: 137
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 2
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 766
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
 
{slinks}