Mətbəx sirləri: Portağallı keks

 
Mətbəx sirləri: Portağallı keks

Tərkibi:

1 st. un
1 st. şəkər tozu
2 yumurta
1 st. portağal şirəsi
1 portağalın sedrası
vanilli şəkər
1 ç.q. qabartma tozu
kərə yağı

Yumurtaların ağını sarısından ayırın.

Un və qabartma tozunu birlikdə ələyin.

Yumurta sarılarını şəkər tozu və vanillə çalın, una əlavə edin. Portağal sedrasını da bura qatın (sadəcə, portağalın qabığını sürtgəcdən unun üzərinə keçirə bilərsiniz, portağal qabığının ağ hissəsi lazım deyil, o, acılıq verir).

Xəmirə tədricən yarım stəkan şirə əlavə edin, qarışdırın.

Yumurta ağlarını möhkəm çalın, səliqə ilə xəmirə əlavə edin. Xəmir çox qatı deyil, təxminən şarlotkanın xəmiri kimi olmalıdır.

Formanı kərə yağı ilə yağlayın, xəmiri içinə tökün.

180-200 dərəcə qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqə bişirin.

Hazır olduqdan sonra, hələ qaynar-qaynar, üzərində kəsiklər edib şirənin qalanını da keksin üzərinə tökün.

"Ağlayan" keksləri xoşlayırsınızsa, o zaman sedrasını çıxardığınız portağalı da sıxın, şirəsini keksə hopdurun.
Nuş olsun!


Geri dön

GuNaY_83

  • 8 fevral 2014 21:54
  • Məqalə: 282
  • Şərh: 22357
  • Bal:
Tərkibi:

1 st. un
1 st. şəkər tozu
2 yumurta
1 st. portağal şirəsi
1 portağalın sedrası
vanilli şəkər
1 ç.q. qabartma tozu
kərə yağı

--------------------

SlaDkaya Deliwka

  • 4 fevral 2014 14:53
  • Məqalə: 1513
  • Şərh: 1577
  • Bal:
{awards}
мəqaւəyə görə тəşəккürւər...

Roya_____

  • 1 fevral 2014 15:45
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26880
  • Bal:
{awards}
tewekkurlerr

aska rico

  • 27 yanvar 2014 12:42
  • Məqalə: 158
  • Şərh: 7181
  • Bal:
{awards}
tesekkurler

--------------------

Milyonerka

  • 22 yanvar 2014 20:08
  • Məqalə: 43
  • Şərh: 5133
  • Bal:
{awards}
Reseptcun tshk

--------------------
gűиdűzłєr ңєr қєsi gűłdűrєи sözűм söңpєтім, axsнамłar özűмü agładаи dєяdім vаr мєиiм ..

^_^

  • 22 yanvar 2014 12:43
  • Məqalə: 2
  • Şərh: 3316
  • Bal:
{awards}
Meqaleye gore tewekkurler,yazan elleriniz var olsun =)

niksizem

  • 20 yanvar 2014 23:33
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 70
  • Bal:
{awards}
herdefe cehd edirem amma hemewe ozum yerem tek wink

--------------------
RN ♥♥♥

asknur

  • 20 yanvar 2014 23:17
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 235
  • Bal:
{awards}
tesekurler

aska rico

  • 20 yanvar 2014 22:10
  • Məqalə: 158
  • Şərh: 7181
  • Bal:
{awards}
atdım seçilmişlərə nə vaxtsa lazım olar love çox sagolun

--------------------

^^Nazlı Şeytan^^

  • 20 yanvar 2014 21:47
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8643
  • Bal:
{awards}
saolun.......!

вคɴค iкiмizi คɴlคт ❤

  • 20 yanvar 2014 21:43
  • Məqalə: 665
  • Şərh: 18421
  • Bal:
{awards}
180-200 dərəcə qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqə bişirin.

melek_19

  • 20 yanvar 2014 21:21
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14686
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun!!!

--------------------

PSIXOPATKA

  • 20 yanvar 2014 21:08
  • Məqalə: 160
  • Şərh: 12203
  • Bal:
{awards}
"Ağlayan" keksləri xoşlayırsınızsa, o
zaman sedrasını çıxardığınız
portağalı da sıxın, şirəsini keksə
hopdurun.
Nuş olsun!

--------------------

♛ღ.ςԿαςτλหßαค.ღ♛

  • 20 yanvar 2014 21:02
  • Məqalə: 67
  • Şərh: 6077
  • Bal:
{awards}
tewekkur ....

--------------------
(^_*)

Qaska_Quli

  • 20 yanvar 2014 20:35
  • Məqalə: 28
  • Şərh: 13412
  • Bal:
{awards}
nushhhhhhhhhhhhhhhhhhh

--------------------

melek_19

  • 20 yanvar 2014 20:34
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14686
  • Bal:
{awards}
Ilk werh menden

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 22
Cəmi: 39

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 7
Cəmi: 389
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 6
Cəmi: 333
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 4
Cəmi: 137
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 2
Cəmi: 767
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
evli.mutlu.cocuklu
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
 
{slinks}