Qızılgül ətirli halva

 
Qızılgül ətirli halva


Tərkibi:

3 st. su
2 st. gül suyu (gülab)
1 paket marqarin
1 kq un
3 yumurta
1 ç.q. soda

Şərbət:

4 st. su
4 st. şəkər tozu
0,5 limonun şirəsi

Su, gül suyu və marqarini bir qazanda qaynadın. Üzərinə ələnmiş unu az-az əlavə edib sürətlə qarışdırın. Çalışın, lopalar qalmasın. Xəmir halına gələndə ocaqdan götürün.

Soyuduqdan sonra yumurta və sodanı əlavə edib qarışdırın.

Soba sinisini yağlayın. Xəmiri içinə döşəyin (əlinizlə basıb hamarlayın) və zövqünüzə görə, romb və ya düzbucaqlı, kəsin. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri qızaranadək bişirin.

Şərbət: su və şəkəri bir qazanda qaynadın. Qaynadıqdan 10 dəqiqə sonra limon şirəsini əlavə edin. Bir buğum qaynadıqdan sonra ocaqdan götürün. Qızarmış halvanı sobadan çıxarıb üzərinə qaynar şərbəti tökün. Yenidən sobaya qoyub daha 5 dəqiqə bişirin.

Süfrəyə soyuyandan sonra verin.


Geri dön

SlaDkaya Deliwka

  • 6 fevral 2014 15:41
  • Məqalə: 1513
  • Şərh: 1508
  • Bal:
мəqaւəyə görə тəşəккürւər...

B_L_A_T_N_O_Y

  • 5 fevral 2014 12:23
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 2910
  • Bal:
{awards}
Tewekkurler

Roya_____

  • 1 fevral 2014 15:39
  • Məqalə: 734
  • Şərh: 26322
  • Bal:
{awards}
tewekkurlerr

Aydan95

  • 26 yanvar 2014 15:27
  • Məqalə: 39
  • Şərh: 2819
  • Bal:
{awards}
tewekkurler............

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 35
Cəmi: 64

 

Top 10 Müəllif

NIGAR
Xəbərləri: 39
Cəmi: 581
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 20
Cəmi: 110
 
MiSS HaPPy)
Xəbərləri: 13
Cəmi: 21
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 12
Cəmi: 421
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 11
Cəmi: 22
 
คşк łคfтคɴ คɴłคмคz ❤
Xəbərləri: 9
Cəmi: 674
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 9
Cəmi: 400
 
ஐ Payiz ஐ
Xəbərləri: 8
Cəmi: 8
 
QERCOQINYA
Xəbərləri: 4
Cəmi: 4
 
Dəlishka
Xəbərləri: 3
Cəmi: 5
 
 
{slinks}