Faydalı qida məhsulları

 
Faydalı qida məhsulları

Faydalı qida məhsulları. Sizin sağlamlığınız sizin üçün hərşeydən vacibdir..!Hər gün bir ədəd alma yeyən insan Alsqeymer xəstəliyinə tutulmaq təhlükəsindən maksimum dərəcədə özünü qorumuş olur. Almada olan maddələr, məsələn kversetin, xərçəng hüceyrələrinin inkişafını dayandırmaq qabilyyətinə malikdir. Bundan əlavə, kversetin soyuqdəymənin qarşısını alır, həmçinin sərbəst radikalların orqanizmə zərərini azaldır. Alma imuniteti gücləndirən, eləcə də ürək-damar sisteminin işini yaxşılaşdıran vitamin və mikroelementlərlə də zəngindir. Biz sizin diqqətinizə ən faydalı qida məhsulları təqdim edirik.


Balıq
Ürəyi barədə düşünənlər ət əvəzinə balıq yeməyə üstünlük verməlidirlər. Həftədə üç dəfə nahar zamanı balıqdan istifadə etmək va ya gündə 30 qram balıq yemək infarktın yaranması təhlükəsini 50% azaldır. Bu, balığın tərkibində hüceyrə membranlarına yaxşı təsir göstərən Omeqa-3 piy turşularının olması ilə əlaqəlidir. Həqiqətən də statistikaya görə, müntəzəm olaraq balıq yeyən yaponlar və eskimoslar ürək-damar xəstəliklərindən, öz qida rasionlarında balıqdan daha gec-gec istifadə edən xalqlardan az əziyyət çəkirlər.

Sarımsaq
Sarımsaq soyuqdəymənin müalicəsində əvəzsizdir. Ondan müntəzəm olaraq istifadə olunması mədə və bağırsaq xərçənginin yaranması təhlükəsini azaldır, həzm sisteminin işini yaxşılaşdırır.

Sarımsağın mühüm xüsusiyyətlərindən biri onun damar xəstəlikləridən qoruması, eləcə də tərkibindəki maddələrin damarları təmizləməsi, trombların əmələ gəlməsinin qarşısını almasıdır.

Çiyələk
Sən demə, orqanizmi C vitamini ilə təmin etmək üçün özünü turş limon yeməyə məcbur etmək vacib deyil: çiyələkdə bu vitamin daha çoxdur. Çiyələyin daha bir özəlliyi onun tərkibindəki dəmirin immuniteti gücləndirməsidir. Bu meyvədəki efir yağları xərçəng xəstəliyini təhrik edən xüsusi enzimlərin yaranmasının qarşısını alır.

Yerkökü
Yerköküdəki beta-karotin gen strurkturunu dağıdan və xərçəngin əmələ gəlməsinə səbəb olan sərbəst radikalları neytrallaşdırır. Bundan əlavə, o dərinin təravətli qalmasına və görmə qabiliyyətinə müsbət təsir göstərir. Lakin, yadda saxlamaq lazımdır ki, beta-karotin yağda daha yaxşı həll olunur. Buna görə də yerkökü salatına mütləq yağ və yaxud xama əlavə olunmalıdır.


Geri dön

Yusif

  • 8 fevral 2011 19:07
  • Məqalə: 444
  • Şərh: 3321
  • Bal:
Tewekkurler maraqli melumat ucun.

gul_93

  • 7 fevral 2011 16:30
  • Məqalə: 56
  • Şərh: 1867
  • Bal:
{awards}
twk wink

nilayka

  • 7 fevral 2011 11:34
  • Məqalə: 205
  • Şərh: 7681
  • Bal:
{awards}
winked

--------------------

LOVE IS DEAD

  • 6 fevral 2011 22:55
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 1372
  • Bal:
{awards}
teshekkurler

--------------------
Он игрок, ты -- мишень, и любовь, как тир...
Он обещал тебе в подарок целый мир.
Но сказки о принце на белом коне всего лишь миф.

Grace_Angel

  • 6 fevral 2011 14:21
  • Məqalə: 654
  • Şərh: 2273
  • Bal:
{awards}
Tewekkurler maraqli melumat ucun...

--------------------

Ulya

  • 6 fevral 2011 14:17
  • Məqalə: 1911
  • Şərh: 13779
  • Bal:
{awards}
tesekkur edirem

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 74
Cəmi: 95

 

Top 10 Müəllif

The Shield
Xəbərləri: 51
Cəmi: 146
 
ραყιȥ
Xəbərləri: 48
Cəmi: 128
 
NIGAR
Xəbərləri: 40
Cəmi: 785
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 28
Cəmi: 240
 
lamiye_2001
Xəbərləri: 27
Cəmi: 28
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 23
Cəmi: 470
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 20
Cəmi: 504
 
..::Kitty::..
Xəbərləri: 6
Cəmi: 6
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 4
Cəmi: 57
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1153
 
 
{slinks}