Mətbəx sirləri: "Bal arıları"

 
Mətbəx sirləri: "Bal arıları"


Tərkibi (18 ədəd):

biskvit:


1 st. un
1 yumurta
1 st. qatıq
0,5 st. şəkər tozu
1 dolu ç.q. qabartma tozu
1-2 x.q. bal

krem:

300 q qatı xama
1/3 st. şəkər tozu
1 ovuc qara gavalı

bəzək:

100 q qovrulub xırdalanmış qoz

Biskvitin ərzaqlarının hamısını qarışdırın. Bal əlavə edin. Əgər bal qatıdırsa, onu bir az əridin. Hamısını eynicinsli kütlə alınanadək mikserlə çalın.

Xəmiri 22-24 sm diametrli kənarları açılan qaba tökün, 190 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 45 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın. Soyuyandan sonra ortadan iki bərabər yerə ayırın.

Qara gavalını yuyub blenderdə xırdalayın, yaxud çox xırda doğrayın. Krem üçün xama ilə şəkər tozunu qarışdırıb mikserlə çalın.

Stəkanla, yaxud başqa bir forma ilə korjlardan dairələr kəsin. Biskvitin artıqlarını blenderdə xırdalayın, pirojnaların üstünə vurmağa gərək olacaq.

İri buluda yanaşı 6 dairə düzün. Üzərlərinə krem çəkin, qara gavalı qoyun, ikinci 6 dairəni üstlərinə qoyun, yenə krem çəkib gavalı düzün. Sonuncu 6 dairəni də üstdən qoyun, üzərlərinə və kənarlarına krem çəkin. Qoz, biskvit ovuntuğu, vafli, yaxud marşmellou ilə bəzəyin.

Nuş olsun!


Geri dön
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 21
Cəmi: 48

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 32
Cəmi: 544
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 21
Cəmi: 92
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 15
Cəmi: 412
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 9
Cəmi: 11
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 4
Cəmi: 391
 
cuppuş))
Xəbərləri: 3
Cəmi: 3
 
Nazrin
Xəbərləri: 3
Cəmi: 11
 
genclik_usaqi
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
✰_DeLNoLiNi_✰
Xəbərləri: 1
Cəmi: 156
 
 
{slinks}