Mətbəx sirləri: "Bal arıları"

 
Mətbəx sirləri: "Bal arıları"


Tərkibi (18 ədəd):

biskvit:


1 st. un
1 yumurta
1 st. qatıq
0,5 st. şəkər tozu
1 dolu ç.q. qabartma tozu
1-2 x.q. bal

krem:

300 q qatı xama
1/3 st. şəkər tozu
1 ovuc qara gavalı

bəzək:

100 q qovrulub xırdalanmış qoz

Biskvitin ərzaqlarının hamısını qarışdırın. Bal əlavə edin. Əgər bal qatıdırsa, onu bir az əridin. Hamısını eynicinsli kütlə alınanadək mikserlə çalın.

Xəmiri 22-24 sm diametrli kənarları açılan qaba tökün, 190 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 45 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın. Soyuyandan sonra ortadan iki bərabər yerə ayırın.

Qara gavalını yuyub blenderdə xırdalayın, yaxud çox xırda doğrayın. Krem üçün xama ilə şəkər tozunu qarışdırıb mikserlə çalın.

Stəkanla, yaxud başqa bir forma ilə korjlardan dairələr kəsin. Biskvitin artıqlarını blenderdə xırdalayın, pirojnaların üstünə vurmağa gərək olacaq.

İri buluda yanaşı 6 dairə düzün. Üzərlərinə krem çəkin, qara gavalı qoyun, ikinci 6 dairəni üstlərinə qoyun, yenə krem çəkib gavalı düzün. Sonuncu 6 dairəni də üstdən qoyun, üzərlərinə və kənarlarına krem çəkin. Qoz, biskvit ovuntuğu, vafli, yaxud marşmellou ilə bəzəyin.

Nuş olsun!


Geri dön
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 54
Cəmi: 76

 

Top 10 Müəllif

Limon qoxusu
Xəbərləri: 47
Cəmi: 152
 
The Shield
Xəbərləri: 44
Cəmi: 305
 
Darling
Xəbərləri: 42
Cəmi: 927
 
aytc.sza
Xəbərləri: 32
Cəmi: 82
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 22
Cəmi: 580
 
Jesicca
Xəbərləri: 19
Cəmi: 59
 
❤Queen❤
Xəbərləri: 16
Cəmi: 74
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 13
Cəmi: 303
 
Elya Alieva
Xəbərləri: 13
Cəmi: 115
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 6
Cəmi: 488
 
 
{slinks}