Mətbəx sirləri: Kələm tortu

 
Mətbəx sirləri: Kələm tortu


Tərkibi:

500-600 q kələm
3-5 x.q. un
3 yumurta
duz, istiot
2 baş soğan
2-3 yerkökü
500 q qiymə
100 q sürtgəcdən keçirilmiş pendir
3-4 x.q. mayonez
qızartmaq üçün yağ
göyərti

Kələmi çox xırda doğrayın, ya da blenderdə xırdalayın. Yumurta, duz, istiot, ədviyyat və un əlavə edin, qarışdırın. Blinlər bişirib soyudun.

Soğanı xırdalayın, yerkökünü sürtgəcin iri gözündən keçirin, birlikdə qovurun, duz, istiot vurun.

Qiyməyə duz vurun.

Kələmli blinlərin üzərinə çiy qiymə, yerkökü-soğan qarışığı, göyərti döşəyib üst-üstə yığın.

Siniyə qoyun. Üzərinə pendirlə qarışdırılmış mayonez çəkin. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!


Geri dön
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 29
Cəmi: 64

 

Top 10 Müəllif

The Shield
Xəbərləri: 15
Cəmi: 660
 
aytc.sza
Xəbərləri: 13
Cəmi: 276
 
Darling
Xəbərləri: 6
Cəmi: 1060
 
Elya Alieva
Xəbərləri: 4
Cəmi: 153
 
Türkan_
Xəbərləri: 2
Cəmi: 2
 
poetry
Xəbərləri: 2
Cəmi: 15
 
ffx
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
ZuZuM__
Xəbərləri: 1
Cəmi: 432
 
Ayxan_007
Xəbərləri: 1
Cəmi: 28
 
_Qismet_
Xəbərləri: 1
Cəmi: 843
 
 
{slinks}