Mətbəx sirləri: Kələm tortu

 
Mətbəx sirləri: Kələm tortu


Tərkibi:

500-600 q kələm
3-5 x.q. un
3 yumurta
duz, istiot
2 baş soğan
2-3 yerkökü
500 q qiymə
100 q sürtgəcdən keçirilmiş pendir
3-4 x.q. mayonez
qızartmaq üçün yağ
göyərti

Kələmi çox xırda doğrayın, ya da blenderdə xırdalayın. Yumurta, duz, istiot, ədviyyat və un əlavə edin, qarışdırın. Blinlər bişirib soyudun.

Soğanı xırdalayın, yerkökünü sürtgəcin iri gözündən keçirin, birlikdə qovurun, duz, istiot vurun.

Qiyməyə duz vurun.

Kələmli blinlərin üzərinə çiy qiymə, yerkökü-soğan qarışığı, göyərti döşəyib üst-üstə yığın.

Siniyə qoyun. Üzərinə pendirlə qarışdırılmış mayonez çəkin. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!


Geri dön
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 34
Cəmi: 52

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 7
Cəmi: 388
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 6
Cəmi: 333
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 4
Cəmi: 137
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 2
Cəmi: 767
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
evli.mutlu.cocuklu
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
 
{slinks}