Mətbəx sirləri: "Zümrüd bilərzik"

 
Mətbəx sirləri: "Zümrüd bilərzik"


Tərkibi:

2 yerkökü
700 q toyuq döşü
1 baş soğan
1 dəfnə yarpağı
dənəvər istiot
mayonez
4 yumurta
3 kivi
4 kartof
200 q hisə verilmiş pendir (hörük)
duz

Toyuğun döş ətini dəfnə yarpağı, bir baş soğan və qara dənəvər istiotla 45 dəqiqə - 1 saat qaynadın. Sümüyünü təmizləyin, sonra didin.

Yumurtaları bərk bişirib qabığını təmizləyin.

Kartof və yerkökünü qabıqlı bişirin, soyudub təmizləyin.

Pendirin hörüyünü çözün, sonra xırda doğrayın. Əgər hisə verilmiş pendir sevmirsinizsə, o zaman onu holland pendiri ilə əvəzləyə bilərsiniz (ancaq bu zaman sürtgəcdən keçirin).

Bütün ərzaqları iki yerə bölün.

Salat qabının ortasına stəkan və ya banka qoyun. Toyuq ətinin yarısını bu bankanın ətrafına döşəyin. Azca duz vurun. Kartofun yarısını sürtgəcdən keçirib toyuq ətinin üstünə döşəyin. Azca duz səpib yerkökünün yarısını sürtgəcdən keçirin.

Yerkökünün üstündən sürtgəcdən keçirilmiş yumurta döşəyin. Sonra pendirin yarısını döşəyin. Mayonezdən şəbəkə (tor) çəkin.

Qalan ərzaqları da bu qayda ilə düzün: toyuq əti+pendir+yumurta+yerkökü+kartof. Üzərinə mayonez çəkin. Ortadakı bankanı səliqə ilə çıxarın. Üzərini kivi dilimləri ilə bəzəyin.

Nuş olsun!


Geri dön
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 63
Cəmi: 93

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 26
Cəmi: 507
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 21
Cəmi: 66
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 18
Cəmi: 394
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 2
Cəmi: 2
 
Saleh96
Xəbərləri: 1
Cəmi: 6
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1142
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 772
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 1
Cəmi: 386
 
 
{slinks}