Gəncə paxlavası

 
Gəncə paxlavası

Xəmir üçün:

1 st qatıq

1 ədəd yumurta

1 st gülab

250 q kərə yağı

Bir çimdik duz

Aparanadək un

Yuxaları yaymaq üçün:

Əlavə un

Aralarına və üstünə tökmək üçün:

500q - 1 kq kərə yağı (aparanadək)

İç üçün:

2 kq qoz ləpəsi

2 kq şəkər tozu(Üstündən 1 st götürürük şərbət üçün)

Şərbət üçün:

1 st şəkər tozu

1/2 st gülab

1 dilim limon

Üz üçün:

Fındıq, qoz ya da badam ləpəsi

1 ədəd yumurta sarısı

Zəfəran ya da qırmızı rəng


Hazırlanması:

Unu bir qaba ələyib üstünə xəmir üçün olan bütün ərzaqları töküb yumşaq xəmir yoğururuq.



Gülab ilə şəkər tozunu bir qazana töküb şərbəti bişiririk. İçinə bir dili limon əlavə edirik
Qozu qovurub soyuduqdan sonra maşından keçirib şəkər tozu ilə qarışdırırıq.
Kərə yağını əridirik.
Yoğurduğumuz xəmiri iki yerə bölüb hər hissədən 11 kündə ( Yəni 22 kündə) hazırlayırıq. Kündənin ikisini bir az böyük, qalanlarını balaca düzəldirik.
Böyük kündədən birini göturub qalın yuxa yayırıq.
Tavanı kərə yağı ilə yağlayıb qalın yuxanı səririk. Yuxa kənarlardan üstə çıxmalıdır.
Tavaya sərdiyimiz yuxanı yağlayıb içlik tökmədən ikinci balaca kündədən yaydığımız yuxanı qoyuruq.
İkinci yuxanı yağlayıb içlikdən 1 st tökürük.
Bu qayda ilə 10-cu yuxaya qədər qatları düzəldirik.
Onuncu yuxanı da yayıb qoyub yağlayırıq. Amma içlik səpmirik.
Böyük kündəni tavanın ağzı boyda yayıb 10-cu yuxanın üstünə qoyuruq.
Yanlarını bərkidirik. Eni 4 sm olmaqla romb şəklində kəsirik.
Kəsilmiş paxlavanın üstünə ya rəng ilə yumurta sarısı qarışığı ya da zəfaran suyu ilə yumurta sarısı qarışığı çəkirik.Zövqə görə istəsəniz yumurtasız zəfəran suyu ya da yumurta sarısı da çəkə bilərsiniz. (Zəfərandən istifadə etdikdə fikir verin ki, dadı acı olanlardan olmasın. Onda paxlava yaxşı dadmayacaq. Məsləhər görərdim ki, rəngdən istifadə edəsiniz. Paxlavanın üzünün parıltılı olmağını istəyirsinizsə şərbətdən 2-3 x.q götürüb 1 x.q bal ilə qarışdırıb əridib paxlava bişib hazır olanda isti-isti üzünə çəkəsiniz.)

Sonra üstünü ləpələr ilə bəzəyirik. Biz xəmirdən də lent şəklində bəzəklər düzəldib ortasına şirni qoyub kəsilmiş paxlavanı bəzədik.
Hər rombun ortasına istədiyiniz ləpələrdən qoya bilərsiniz.
15-20 dəqiqə saxladıqdan sonra 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzü az qızaranadək bişiririk.
Sonra çıxarıb yağ töküb yenidən sobaya qoyuruq.Çıxardıqda kəsilən yerləri bir daha kəsirik. Sonra kəsilən aralara yağı tökürük.
Üzü tamam qızardıqda sobadan çıxarıb üstünə yəni aralarına şərbəti toküb yenidən 2-3 dəqiqə sobaya qoyub götürürük.
Paxlavanı soyuduqdan sonra tavadan çıxarıb düz qablara yığırıq.
Bu qayda ilə ikinci tavada da paxlavamızı hazırlayırıq.

Nuş olsun!


Geri dön

ヅ s a y k a. ヅ

  • 11 aprel 2014 14:15
  • Məqalə: 10
  • Şərh: 3355
  • Bal:
Bidenedi gence paxlavasi vallah

--------------------
♥Sayka♥


Angry Boy

  • 30 mart 2014 11:47
  • Məqalə: 348
  • Şərh: 6251
  • Bal:
{awards}
meqale ucun twkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

вคɴค iкiмizi คɴlคт ❤

  • 15 mart 2014 12:33
  • Məqalə: 665
  • Şərh: 18430
  • Bal:
{awards}
Serhlere tskler...

sessiz deniz

  • 13 mart 2014 18:08
  • Məqalə: 410
  • Şərh: 6840
  • Bal:
{awards}
twkler canimmmmmmmmm

aska rico

  • 13 mart 2014 12:46
  • Məqalə: 158
  • Şərh: 7181
  • Bal:
{awards}
təşəkkürlərr

--------------------

hevva aliyeva

  • 13 mart 2014 00:26
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 244
  • Bal:
{awards}
hm cooooooook gozeldi elernize sagliq winked twk.

--------------------
Başıma gələn ən böyük ama şirin bəlasan

melek_19

  • 13 mart 2014 00:16
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14686
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun!!!!!

--------------------

Damlam

  • 13 mart 2014 00:14
  • Məqalə: 49
  • Şərh: 4724
  • Bal:
{awards}
AYYY NE YEYERDIM OLSAYDI ))))))))

--------------------
http:///user/İmza/

prensesa vefa

  • 13 mart 2014 00:06
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 377
  • Bal:
{awards}
mmm..tesekkurler love

ÞSÎxx мSÎxx

  • 12 mart 2014 23:10
  • Məqalə: 51
  • Şərh: 2002
  • Bal:
{awards}
мəqaւəyə görə тəşəккürւər^^


sadasd

--------------------
asd

Sladkaya Hostedka

  • 12 mart 2014 22:17
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 51
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------
http://imgs.su/tmp/2014-05-07/1399466546-408.jpg

Qaska_Quli

  • 12 mart 2014 22:07
  • Məqalə: 28
  • Şərh: 13412
  • Bal:
{awards}
teshekkurrrrrr

--------------------

Payız qoxulu

  • 12 mart 2014 21:33
  • Məqalə: 485
  • Şərh: 6443
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

prosta kaprizka

  • 12 mart 2014 21:29
  • Məqalə: 4
  • Şərh: 336
  • Bal:
{awards}
tewekurler

--------------------
Bir zamanlar insanlar həqiqət uğrunda ölürdü, indi isə həqiqət insanların əlində ölür.

__MB__

  • 12 mart 2014 20:55
  • Məqalə: 257
  • Şərh: 4378
  • Bal:
{awards}
təşəkkürlərr

PércyDarkMoon

  • 12 mart 2014 20:49
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 9576
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

ღ★ Firuzə ★ღ

  • 12 mart 2014 20:48
  • Məqalə: 359
  • Şərh: 9095
  • Bal:
{awards}
təşəkkürlərr

--------------------

BaNTiKLi_CiCiWKa:)

  • 12 mart 2014 20:41
  • Məqalə: 45
  • Şərh: 4260
  • Bal:
{awards}
Meqale ucun Cox SaOL

--------------------

Angry Boy

  • 12 mart 2014 20:40
  • Məqalə: 348
  • Şərh: 6251
  • Bal:
{awards}
tesekkurlerr

вคɴค iкiмizi คɴlคт ❤

  • 12 mart 2014 20:40
  • Məqalə: 665
  • Şərh: 18430
  • Bal:
{awards}
Serhlere tskler....

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 5
Qonaqlar: 52
Cəmi: 76

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 26
Cəmi: 480
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 11
Cəmi: 43
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 4
Cəmi: 376
 
.::şirin_qız::.
Xəbərləri: 3
Cəmi: 28
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1141
 
SweeTy_
Xəbərləri: 2
Cəmi: 579
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 773
 
 
{slinks}