Gəncə paxlavası

 
Gəncə paxlavası


Xəmir üçün:
əla növ buğda unu — 300q,
yumurta 1/2 əd.,
duz — 3q;

İçlik üçün:

Badam- 180q,
şəkər tozu — 180q,
darçın — 3q.;

Şərbət üçün:

şəkər — 160q,
bal — 40q.;
Təbəqələrin arasına sürtmək üçün yağ — 40q,
səthinə sürtmək üçün yumurta — ½ ədəd.

Hazırlanması:


Xəmir və içlik şəkərburada olduğu kimi hazırlanır. Xəmir 1-3 mm qalınlığında yayılır və yağ sürtülmüş listin içinə sərilir. Xəmirin üzərinə əridilmiş yağ sürtülür, bunun da üstünə üstünə yağ sürtülmüş ikinci qat xəmir salınır. Hər üç qatdan sonra 4-5 mm qalınlığında içlik yayılır. Gəncə paxlavası 23 qatdan ibarət olur, o cümlədən 18 qat xəmir, 5 qat isə badam içliyi. Peçə qoymazdan əvvəl paxlava romb şəklində kəsilir, üstünə yumurta sürtülür. Paxlava istiliyi 180-200 °S olan peçdə 30-35 dəq. ərzində iki dəfəyə bişirilir. Peçə qoyulandan 10-12 dəq sonra list çıxarılıb paxlavanın üstünə şərbət tökülür. Şərbət şəkər və baldan hazırlanır. Üstünə şərbət tökülmüş paxlava peçdə hazır olana qədər bişirilir. Paxlava bişirildiyi listdə də soyudulur.


Geri dön

Angry Boy

  • 31 mart 2014 14:14
  • Məqalə: 348
  • Şərh: 6251
  • Bal:
tesekkurlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr fellow

Pink Life:)))

  • 24 mart 2014 19:17
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 212
  • Bal:
{awards}
coooo x sagolun

--------------------
Heყat ყaşayaмadιğιмιz "BeLKeleR"... ყaşadιgιмιz "KaşKileR" ve iciмizde tutduğuмuz"NeYSe"lerden ibaretdir.

Sessiz Melodiya

  • 23 mart 2014 04:02
  • Məqalə: 45
  • Şərh: 6897
  • Bal:
{awards}
Xəmir üçün:
əla növ buğda unu — 300q,
yumurta 1/2 əd.,
duz — 3q;

İçlik üçün:
Badam- 180q,
şəkər tozu — 180q,
darçın — 3q.;

Şərbət üçün:
şəkər — 160q,
bal — 40q.;
Təbəqələrin arasına sürtmək üçün yağ — 40q,
səthinə sürtmək üçün yumurta — ½ ədəd.

Hazırlanması:

Xəmir və içlik şəkərburada olduğu kimi hazırlanır. Xəmir 1-3 mm qalınlığında yayılır və yağ sürtülmüş listin içinə sərilir. Xəmirin üzərinə əridilmiş yağ sürtülür, bunun da üstünə üstünə yağ sürtülmüş ikinci qat xəmir salınır. Hər üç qatdan sonra 4-5 mm qalınlığında içlik yayılır. Gəncə paxlavası 23 qatdan ibarət olur, o cümlədən 18 qat xəmir, 5 qat isə badam içliyi. Peçə qoymazdan əvvəl paxlava romb şəklində kəsilir, üstünə yumurta sürtülür. Paxlava istiliyi 180-200 °S olan peçdə 30-35 dəq. ərzində iki dəfəyə bişirilir. Peçə qoyulandan 10-12 dəq sonra list çıxarılıb paxlavanın üstünə şərbət tökülür. Şərbət şəkər və baldan hazırlanır. Üstünə şərbət tökülmüş paxlava peçdə hazır olana qədər bişirilir. Paxlava bişirildiyi listdə də soyudulur.

--------------------
Öncesi boş, sonrası muamma, şu an var bir tek. Gerisi hikaye ...

sonzeng2015

  • 22 mart 2014 22:23
  • Məqalə: 449
  • Şərh: 7099
  • Bal:
{awards}
qesey olur gence sirniyyatlari amma biz ozumuz de hec de pis bisirmirik tesekkurler reseptcun

✰Razinka✰

  • 22 mart 2014 21:41
  • Məqalə: 19
  • Şərh: 1202
  • Bal:
{awards}
NUS OLSUN. TSK

jasmin022

  • 22 mart 2014 17:01
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 3180
  • Bal:
{awards}
NUS OLSUN. TSK

--------------------
INSAN YALNIZ KALBIYLE SEVMEZKI UNUTMAYA ILK ORDAN BASLASIN

Воровская

  • 22 mart 2014 13:22
  • Məqalə: 74
  • Şərh: 1356
  • Bal:
{awards}
dadlidi cox dadli twk edirem

--------------------




ღ★ Firuzə ★ღ

  • 22 mart 2014 13:11
  • Məqalə: 359
  • Şərh: 9095
  • Bal:
{awards}
təşəkkür edirəm.

--------------------

prosta ema

  • 22 mart 2014 12:01
  • Məqalə: 18
  • Şərh: 2270
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------
Yoruldum: ayağımın deyil, ürəyimin apardığı yerlərə getməkdən. Susdum: dilimdəkiləri deyil, ürəyimdəkiləri söyləyə bilməməkdən.

Qaska_Quli

  • 22 mart 2014 10:50
  • Məqalə: 28
  • Şərh: 13412
  • Bal:
{awards}
teshekkurrrr

--------------------

Angry Boy

  • 22 mart 2014 07:51
  • Məqalə: 348
  • Şərh: 6251
  • Bal:
{awards}
Tesekkkurerrrrr

Sadəcə MƏN

  • 22 mart 2014 01:40
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 60
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər...

--------------------
Ürəyinizdə ilk sıraya ALLAH`ı qoymasanız, həm ALLAH`ı itirərsiniz, həm ilk sıraya qoyduqlarınızı...

romantik_awk

  • 22 mart 2014 00:06
  • Məqalə: 35
  • Şərh: 3372
  • Bal:
{awards}
twkler yoxduda GENCEMIN paxlavasinan

--------------------

Manoliya

  • 21 mart 2014 23:10
  • Məqalə: 46
  • Şərh: 2945
  • Bal:
{awards}
TAEWEKKURLER..

--------------------

AYKA ŞOKOLADKA

  • 21 mart 2014 22:03
  • Məqalə: 57
  • Şərh: 1155
  • Bal:
{awards}
tewekkurlerr deyesen cooox dadlidi olan varsa bize de gondersin

--------------------

PSIXOPATKA

  • 21 mart 2014 21:43
  • Məqalə: 160
  • Şərh: 12203
  • Bal:
{awards}
PAXLAVANIN USTE SOHBET GEDIR tongue

--------------------

PércyDarkMoon

  • 21 mart 2014 21:26
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 9576
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun.......

--------------------

Zayn_Malik_fan

  • 21 mart 2014 21:17
  • Məqalə: 133
  • Şərh: 1695
  • Bal:
{awards}
Tewekkurler...

_keleBek_)

  • 21 mart 2014 21:06
  • Məqalə: 63
  • Şərh: 3033
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

✰BeAuTiFuL✰

  • 21 mart 2014 21:06
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 0
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

Kapriznaya Dəcəlka

  • 21 mart 2014 20:44
  • Məqalə: 90
  • Şərh: 2876
  • Bal:
{awards}
bal — 40q.;
Təbəqələrin arasına sürtmək üçün yağ — 40q,
səthinə sürtmək üçün yumurta — ½ ədəd.

--------------------

Damlam

  • 21 mart 2014 20:31
  • Məqalə: 49
  • Şərh: 4724
  • Bal:
{awards}
NUUW OLSUNN

--------------------
http:///user/İmza/

Zehra_Aşiqi

  • 21 mart 2014 20:30
  • Məqalə: 272
  • Şərh: 1323
  • Bal:
{awards}
Bir Genceli xanim kimi deye bileremki bu tamamile sehv reseptdir.gence paxlavasi 9 qatdan ibaretdir,her qatin arasinada iclik qoyulur.werbete ise bal esla vurulmur.wekertozu ve gulab vurulur.icliye ise yaribayari qoz ve weker tozu,ezilmiw hill vurulur am

--------------------

^^Nazlı Şeytan^^

  • 21 mart 2014 19:42
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8643
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

.:MinniE:.

  • 21 mart 2014 19:26
  • Məqalə: 76
  • Şərh: 113
  • Bal:
{awards}
Gence''m menim Ana''m daha qeweyy qayirir smile

melek_19

  • 21 mart 2014 19:15
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14686
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun!!!!!

--------------------

EDiK LoVe

  • 21 mart 2014 18:43
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 5
  • Bal:
{awards}
Ay Qaddddddanalartam Agali Bizim Gencenin Xanimlari bisirdiyi kimi Mene Ele gelir basqa yerin Xanimlari hecne bacarmazzz fellow

ヅ Bad Girl ヅ

  • 21 mart 2014 18:39
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

sessiz deniz

  • 21 mart 2014 18:29
  • Məqalə: 410
  • Şərh: 6840
  • Bal:
{awards}
twklerrrrrrrrrr

✵Дорогой✵

  • 21 mart 2014 18:17
  • Məqalə: 727
  • Şərh: 7402
  • Bal:
{awards}
Bəli "Gəncə"nin Məhşur Paxlavası smile
Gözəl "Gəncə"m feel

<< ƏvvəlkiSonraki >>
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 17
Cəmi: 32

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 7
Cəmi: 388
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 6
Cəmi: 333
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 4
Cəmi: 137
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 2
Cəmi: 767
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
evli.mutlu.cocuklu
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
 
{slinks}