Dadlı salat hazırlamağın sirləri

 
Dadlı salat hazırlamağın sirləri


Bildiyimiz kimi, istər tərəvəzdən, istərsə də meyvədən hazırlanmış salatları hər gün yemək xeyirlidir. Lakin hansı salat olursa-olsun, istər son dərəcə sadə, istərsə də bayramlarda nəzərdə tutulan mürəkkəb salatlar - onların hazırlanmağının da öz incəlikləri, qaydaları vardır. Bu xəbərimdə bu sirləri sizinlə bölüşmək istəyirəm.

* Salat üçün yumurtanı ən azı 10 dəqiqə qaynadıb bişirmək lazımdır.

* Göy paxlanı qaynar duzlu suya töküb bərk qaynatmaq lazımdır. Belə etsəniz paxlanın əvvəlki rəngi dəyişməz.

* Salat üçün tərəvəzi bir qaydada duzlamaq və nazik doğramaq lazımdır. Belə olsa mayonez, xama onlara yaxşı hopar, salata özünəməxsus dad verər.



* Tərəvəzin qabığını soyub bişirdikdə mineral duzlar itir. Məsələn, qabığı soyulmuş kartofu qaynatdıqda tərkibindəki mineral duzların 20 faizi suya çıxır. Bu zaman kartofu bişirəcəyiniz suya azca duz qatsanız, bu itki nisbətən azalar.
* Tərəvəzi və kartofu soyub bişirmək istəyirsinizsə, o zaman onları əvvəlcə qaynar suya salın. Belə etsəniz onları bişirdikdə tərkibindəki qidalı maddələr, vitaminlər cüzi miqdarda parçalanacaqdır.
* Çuğundur tez bişsin deyə onu təmiz yuyub, duzlu suda qaynadın.



* Əgər salata alma qatırsınızsa, onu soyub doğradıqdan sonra təxminən 10 dəqiqə müddətində limon turşusu qatılmış suda saxlayın. Belə etsəniz, alma dilimlərinin rəngi qaralmaz.
* Kartof tez bişsin deyə onu qaynatdığınız suya 1 qaşıq marqarin əlavə edin.
* Bəzən gül kələmin aralarında həşərat özünə yer tapır. Odur ki, gül kələmi bişirəndə onu doğramazdan əvvəl 5-10 dəqiqə müddətində möhkəm duzlanmış soyuq suyun içində saxlayın. Belə etsəniz, həşəratlar suyun üstünə çıxacaq.

* Bişmiş kökün tərkibindəki karotin çiy kökə nisbətən iki dəfə azdır. Kökün qabığında karotin və mineral duzlar çox olduğundan onu bişirərkən bacardıqca soymayın, axar suyun altında qaşıyıb təmiz yumaqla kifayətlənin.



* Təzə tərəvəzin tərkibindəki vitaminlər isti dəydikcə parçalanır. Buna görə də tərəvəzi güclü odun üzərində tez bişirmək lazımdır.
* Hər hansı tərəvəzi bişirdikdə qazana 2 parça şəkər salmaq lazımdır. Belə etsəniz, tərəvəz bişdikdən sonra çox ləzzətli olar.
* Kələmi buğda bişirərkən üzərinə azca sirkə, yaxud limon turşusu əlavə etsəniz əzilməz, kövrək olar.


* Qabıqlı kartofu suda qaynadarkən qazana duz əlavə etsəniz, bişdikdən sonra əzilməyib bütöv qalar.


Geri dön

Nara huseynova

  • 7 aprel 2014 22:29
  • Məqalə: 21
  • Şərh: 2418
  • Bal:
тєѕєккυяLєяr^^

★Fi El★

  • 7 aprel 2014 20:29
  • Məqalə: 5
  • Şərh: 564
  • Bal:
{awards}
Sag olun meslehet ucun

ღ★ Firuzə ★ღ

  • 31 mart 2014 20:01
  • Məqalə: 359
  • Şərh: 9095
  • Bal:
{awards}
təşəkkür edirəm.

--------------------

ヅ Bad Girl ヅ

  • 30 mart 2014 22:52
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
Tewekkurler...

--------------------

Angry Boy

  • 30 mart 2014 20:24
  • Məqalə: 348
  • Şərh: 6251
  • Bal:
{awards}
tesekkurlerrrrrrrrrrrrrr

ЛЮБИМКА

  • 30 mart 2014 18:37
  • Məqalə: 53
  • Şərh: 2518
  • Bal:
{awards}
meqalee.gore.saqulun






░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░ ░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░ ░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░ ░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░ ░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░

ღKiRaZ MeVsİmCiღ

  • 30 mart 2014 14:44
  • Məqalə: 316
  • Şərh: 5498
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

Sessiz Melodiya

  • 29 mart 2014 19:52
  • Məqalə: 45
  • Şərh: 6897
  • Bal:
{awards}
meqaleye gore twk)

--------------------
Öncesi boş, sonrası muamma, şu an var bir tek. Gerisi hikaye ...

Manoliya

  • 29 mart 2014 18:47
  • Məqalə: 46
  • Şərh: 2945
  • Bal:
{awards}
Tewekkurler....

--------------------

ヅ Bad Girl ヅ

  • 29 mart 2014 18:47
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
тєѕєккυяLєяr

--------------------

melek_19

  • 29 mart 2014 17:28
  • Məqalə: 42
  • Şərh: 14686
  • Bal:
{awards}
Sag olun meslehet ucun

--------------------

Angry Boy

  • 29 mart 2014 16:37
  • Məqalə: 348
  • Şərh: 6251
  • Bal:
{awards}
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

ヅ Bad Girl ヅ

  • 29 mart 2014 16:13
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
təşəkkürlər

--------------------

Angry Child

  • 29 mart 2014 16:11
  • Məqalə: 25
  • Şərh: 392
  • Bal:
{awards}
tesekkurlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

^^MasaL^^

  • 29 mart 2014 15:48
  • Məqalə: 57
  • Şərh: 2573
  • Bal:
{awards}
təşəkkürlər

Angry Boy

  • 29 mart 2014 15:44
  • Məqalə: 348
  • Şərh: 6251
  • Bal:
{awards}
twkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk love feel wink winked smile

prosta ema

  • 29 mart 2014 15:35
  • Məqalə: 18
  • Şərh: 2270
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------
Yoruldum: ayağımın deyil, ürəyimin apardığı yerlərə getməkdən. Susdum: dilimdəkiləri deyil, ürəyimdəkiləri söyləyə bilməməkdən.

ЛЮБИМКА

  • 29 mart 2014 15:27
  • Məqalə: 53
  • Şərh: 2518
  • Bal:
{awards}
COOOOX SAGOLUN...

✰Razinka✰

  • 29 mart 2014 15:26
  • Məqalə: 19
  • Şərh: 1202
  • Bal:
{awards}
tewekkurler cox beyendim

PSIXOPATKA

  • 29 mart 2014 15:20
  • Məqalə: 160
  • Şərh: 12203
  • Bal:
{awards}
COOOOX SAGOLUN...

--------------------

Damla_123

  • 29 mart 2014 15:08
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 81
  • Bal:
{awards}
Tewekkur edirem xebere gore...

Damlam

  • 29 mart 2014 15:07
  • Məqalə: 49
  • Şərh: 4724
  • Bal:
{awards}
ewekkurler

--------------------
http:///user/İmza/

Payız qoxulu

  • 29 mart 2014 14:58
  • Məqalə: 485
  • Şərh: 6443
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

SƏ`MA

  • 29 mart 2014 14:55
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 61
  • Bal:
{awards}
hazırlamağı yox yeməyi sevirəm smile
təşəkkürlər

princessa_sevda

  • 29 mart 2014 14:50
  • Məqalə: 13
  • Şərh: 852
  • Bal:
{awards}
cox sagol canim

--------------------
[/url]

ღ★ Firuzə ★ღ

  • 29 mart 2014 14:49
  • Məqalə: 359
  • Şərh: 9095
  • Bal:
{awards}
təşəkkürlər

--------------------

^^Nazlı Şeytan^^

  • 29 mart 2014 14:48
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8643
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

NikaLYa

  • 29 mart 2014 14:47
  • Məqalə: 102
  • Şərh: 7389
  • Bal:
{awards}
ilk serh menden

--------------------

__MB__

  • 29 mart 2014 14:47
  • Məqalə: 257
  • Şərh: 4378
  • Bal:
{awards}
Bişmiş kökün tərkibindəki karotin çiy kökə nisbətən iki dəfə azdır. Kökün qabığında karotin və mineral duzlar çox olduğundan onu bişirərkən bacardıqca soymayın, axar suyun altında qaşıyıb təmiz yumaqla kifayətlənin.

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 47
Cəmi: 59

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 4
Cəmi: 387
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 3
Cəmi: 329
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 2
Cəmi: 137
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 766
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 3
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 21
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
 
{slinks}