1. ZEYTUN YAĞI:
Böyüklər üçün 1 xörək qaşığı zeytunyağı kafidir. Çox bişiriləndə içindəki faydalı maddələr itir. Ürək və iflic xəstəliklərini azaldan zeytun yağının 50 qramı bədəndəki ağrıları dindirir.
2. BROKOLİ:
Mütəxəssislər çiy olaraq istifadə edilməsini məsləhət görürlər. Fol turşusu və antioksidant baxımından zəngin olan brokoli, immunitet sistemini gücləndirib xərçəng riskini azaldır.
3.SARIMSAQ
Xolesterol və qan təzyiqini normaya salır, xərçəng və beyin şişlərinə qarşı qoruma təmin edir, qandakı laxtalanmanın qarşısını alır. Gündə ən azı 3 diş yeyilməsi lazımdır.
4.YAŞIL ÇAY:
Damarları qoruyan və xərçəngin yaranmasına mane olan antioksidantlar, yaşıl çayın tərkibində mövcuddur. Yeməklərdən sonra və gün aralarında içilməsi lazımdır.
5.SU:
Təbiətin sizlərə, bizlərə gətirdiyi ən gözəl nemət və içkidir..
Böyüklər üçün 1 xörək qaşığı zeytunyağı kafidir. Çox bişiriləndə içindəki faydalı maddələr itir. Ürək və iflic xəstəliklərini azaldan zeytun yağının 50 qramı bədəndəki ağrıları dindirir.
2. BROKOLİ:
Mütəxəssislər çiy olaraq istifadə edilməsini məsləhət görürlər. Fol turşusu və antioksidant baxımından zəngin olan brokoli, immunitet sistemini gücləndirib xərçəng riskini azaldır.
3.SARIMSAQ
Xolesterol və qan təzyiqini normaya salır, xərçəng və beyin şişlərinə qarşı qoruma təmin edir, qandakı laxtalanmanın qarşısını alır. Gündə ən azı 3 diş yeyilməsi lazımdır.
4.YAŞIL ÇAY:
Damarları qoruyan və xərçəngin yaranmasına mane olan antioksidantlar, yaşıl çayın tərkibində mövcuddur. Yeməklərdən sonra və gün aralarında içilməsi lazımdır.
5.SU:
Təbiətin sizlərə, bizlərə gətirdiyi ən gözəl nemət və içkidir..