Mətbəx sirləri: Basbusa

 
Mətbəx sirləri: Basbusa


Tərkibi:

1 st. un
1 st. mannı
1 st. şəkər tozu
1 st. kokos yonqarı
1 st. qatıq
1 st. qoxusuz bitki yağı
1 yumurta
2 ç.q. vanilli şəkər
2 ç.q. qabartma tozu
20 ədəd badam (bəzək üçün)

şərbət:
1/2 st. şəkər tozu
1/2 st. sud
2 x.q. limon şirəsi

Bir qabda un, mannı yarması, şəkər tozu, kokos yonqarını, vanilli şəkəri və qabartma tozunu qarışdırın.

Qatıq və bitki yağını əlavə edin.

Yumurtanı çəngəllə yüngülcə çalın.

Ümumi qarışığa əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın.

Formanı yağlayın (25x25 sm). Basbusa qalın olmasın deyə sininin iri olması daha yaxşı olar. Xəmiri tökün, sinini əlinizlə hərəkət etdirərək xəmirin bərabər yayılmasına çalışın.

Üzərinə gözəyarı bərabər məsafələrdə badamları düzün (basmaq lazım deyil).

180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 40 dəqiqə bişirin.

Dərhal da şərbət bişirin ki, soyumağa macal tapsın.

Qazançaya şəkər tozu, su, limon şirəsi (təxminən limonun 1/3-i) tökün. Ocağın üstə qoyub qarışdırın, qaynara düşəndən sonra 2-3 dəqiqə bişirin. Hazır şərbəti soyudun.

Bişmiş piroqu da təxminən 20 dəqiqə soyudun.

İti bıçaqla piroqu düzbucaqlı hissələrə doğrayın, elə edin ki, hər birinin ortasına bir (yaxud bir neçə yanaşı) badam düşsün.

İsti piroqun üstünə soyumuş şərbəti qaşıqla tökün. Aralarına şərbət gəzdirməyi də unutmayın.

Piroqu tam soyudun.

Yumşaq qalması üçün basbusanı paketdə saxlayın.

Nuş olsun!


Geri dön

aska rico

  • 27 may 2014 14:43
  • Məqalə: 158
  • Şərh: 7148
  • Bal:
təşəkkürlər

--------------------

ADA GirL

  • 24 may 2014 20:01
  • Məqalə: 32
  • Şərh: 4694
  • Bal:
{awards}
nuş olsun hamımıza

Biqeyrət....

  • 19 may 2014 06:04
  • Məqalə: 196
  • Şərh: 8694
  • Bal:
{awards}
Bir qabda un, mannı yarması, şəkər tozu, kokos yonqarını, vanilli şəkəri və qabartma tozunu qarışdırın.

MİLANANIN_AŞKI

  • 14 may 2014 20:27
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 267
  • Bal:
{awards}
tewekkurlerrrr

prosta barbi

  • 13 may 2014 12:13
  • Məqalə: 101
  • Şərh: 3837
  • Bal:
{awards}
tewekkur.........

No Ordinary Boy

  • 12 may 2014 20:11
  • Məqalə: 27
  • Şərh: 2132
  • Bal:
{awards}
MeqAleYe Gore TwK (@_@)

--------------------

İTMİŞ_ŞƏHZADƏ

  • 11 may 2014 18:29
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 2014
  • Bal:
{awards}
nuw olsun....

--------------------
Menı itirmekden qormayanı qazanmağa çalışmaram....

No Ordinary Boy

  • 11 may 2014 15:19
  • Məqalə: 27
  • Şərh: 2132
  • Bal:
{awards}
MeqaleyE GorE TwK (@_@)

--------------------

PoZitiV Kaa=)

  • 11 may 2014 13:26
  • Məqalə: 309
  • Şərh: 8782
  • Bal:
{awards}
meqaleye gore twk)

--------------------

No Ordinary Boy

  • 11 may 2014 13:01
  • Məqalə: 27
  • Şərh: 2132
  • Bal:
{awards}
MEqaleye gore Twk (@_@)

--------------------

K.r.A.l

  • 11 may 2014 00:47
  • Məqalə: 26
  • Şərh: 1366
  • Bal:
{awards}
Tərkibi:

1 st. un
1 st. mannı
1 st. şəkər tozu
1 st. kokos yonqarı
1 st. qatıq
1 st. qoxusuz bitki yağı
1 yumurta
2 ç.q. vanilli şəkər
2 ç.q. qabartma tozu
20 ədəd badam (bəzək üçün)

şərbət:
1/2 st. şəkər tozu
1/2 st. sud
2 x.q. limon şirəsi

Bir qabda un, mannı yarması, şəkər tozu, kokos yonqarını, vanilli şəkəri və qabartma tozunu qarışdırın.

Qatıq və bitki yağını əlavə edin.

Yumurtanı çəngəllə yüngülcə çalın.

Ümumi qarışığa əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın.

Formanı yağlayın (25x25 sm). Basbusa qalın olmasın deyə sininin iri olması daha yaxşı olar. Xəmiri tökün, sinini əlinizlə hərəkət etdirərək xəmirin bərabər yayılmasına çalışın.

Üzərinə gözəyarı bərabər məsafələrdə badamları düzün (basmaq lazım deyil).

180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 40 dəqiqə bişirin.

Dərhal da şərbət bişirin ki, soyumağa macal tapsın.

Qazançaya şəkər tozu, su, limon şirəsi (təxminən limonun 1/3-i) tökün. Ocağın üstə qoyub qarışdırın, qaynara düşəndən sonra 2-3 dəqiqə bişirin. Hazır şərbəti soyudun.

Bişmiş piroqu da təxminən 20 dəqiqə soyudun.

İti bıçaqla piroqu düzbucaqlı hissələrə doğrayın, elə edin ki, hər birinin ortasına bir (yaxud bir neçə yanaşı) badam düşsün.

İsti piroqun üstünə soyumuş şərbəti qaşıqla tökün. Aralarına şərbət gəzdirməyi də unutmayın.

Piroqu tam soyudun.

Yumşaq qalması üçün basbusanı paketdə saxlayın.

Nuş olsun!

--------------------
Qaгаиliq oтagiм... тelefoи iшigi... нeziи maниi... goz
yaшlariм... agliмda seи... ve oludeи feгqi olмayaи
мeи.

No Ordinary Boy

  • 10 may 2014 23:44
  • Məqalə: 27
  • Şərh: 2132
  • Bal:
{awards}
Meqaleye gore Twk (@_@)

--------------------

^^FiDaNKa^^

  • 10 may 2014 22:34
  • Məqalə: 48
  • Şərh: 5783
  • Bal:
{awards}
teşekkurler

Biqeyrət....

  • 10 may 2014 22:32
  • Məqalə: 196
  • Şərh: 8694
  • Bal:
{awards}
tewekkurler megaleye gore

NikaLYa

  • 10 may 2014 22:03
  • Məqalə: 102
  • Şərh: 7305
  • Bal:
{awards}
tewekkur edirem

--------------------

BaNTiKLi_CiCiWKa

  • 10 may 2014 21:55
  • Məqalə: 45
  • Şərh: 4233
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

♔ Rapuиzel ♔

  • 10 may 2014 21:43
  • Məqalə: 333
  • Şərh: 7076
  • Bal:
{awards}
TEWEKKURLER

--------------------

➰__Ýųśíf__➰

  • 10 may 2014 21:40
  • Məqalə: 298
  • Şərh: 5646
  • Bal:
{awards}
tewekkur edirem

ღNəmLi kiprikღ

  • 10 may 2014 20:36
  • Məqalə: 235
  • Şərh: 7674
  • Bal:
{awards}
Gorunusu superdi heyatim dadi bir bilsekmi love

D.A.M.L.A.

  • 10 may 2014 20:34
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 53
  • Bal:
{awards}
aaaaaaaaaaa ne qewey asan receptdi beyendim eliyecem saolunn

qirilmis qelb

  • 10 may 2014 20:15
  • Məqalə: 65
  • Şərh: 2760
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------
I LoVe yOu wiTh aLL mY hEaRt

✰ღMouRnfuL GirLღ✰

  • 10 may 2014 20:10
  • Məqalə: 129
  • Şərh: 5052
  • Bal:
{awards}
resepte gore twk.....

--------------------

2-ci kurs telebesi

PSIXOPATKA

  • 10 may 2014 19:58
  • Məqalə: 160
  • Şərh: 12034
  • Bal:
{awards}
resepte gore twk.....

--------------------

__MB__

  • 10 may 2014 19:47
  • Məqalə: 257
  • Şərh: 4354
  • Bal:
{awards}
tewekkur edirem

PoZitiV Kaa=)

  • 10 may 2014 19:45
  • Məqalə: 309
  • Şərh: 8782
  • Bal:
{awards}
Tərkibi:

1 st. un
1 st. mannı
1 st. şəkər tozu
1 st. kokos yonqarı
1 st. qatıq
1 st. qoxusuz bitki yağı
1 yumurta
2 ç.q. vanilli şəkər
2 ç.q. qabartma tozu
20 ədəd badam (bəzək üçün)

şərbət:
1/2 st. şəkər tozu
1/2 st. sud
2 x.q. limon şirəsi

Bir qabda un, mannı yarması, şəkər tozu, kokos yonqarını, vanilli şəkəri və qabartma tozunu qarışdırın.

Qatıq və bitki yağını əlavə edin.

Yumurtanı çəngəllə yüngülcə çalın.

Ümumi qarışığa əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın.

Formanı yağlayın (25x25 sm). Basbusa qalın olmasın deyə sininin iri olması daha yaxşı olar. Xəmiri tökün, sinini əlinizlə hərəkət etdirərək xəmirin bərabər yayılmasına çalışın.

Üzərinə gözəyarı bərabər məsafələrdə badamları düzün (basmaq lazım deyil).

180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 40 dəqiqə bişirin.

Dərhal da şərbət bişirin ki, soyumağa macal tapsın.

Qazançaya şəkər tozu, su, limon şirəsi (təxminən limonun 1/3-i) tökün. Ocağın üstə qoyub qarışdırın, qaynara düşəndən sonra 2-3 dəqiqə bişirin. Hazır şərbəti soyudun.

Bişmiş piroqu da təxminən 20 dəqiqə soyudun.

İti bıçaqla piroqu düzbucaqlı hissələrə doğrayın, elə edin ki, hər birinin ortasına bir (yaxud bir neçə yanaşı) badam düşsün.

İsti piroqun üstünə soyumuş şərbəti qaşıqla tökün. Aralarına şərbət gəzdirməyi də unutmayın.

Piroqu tam soyudun.

Yumşaq qalması üçün basbusanı paketdə saxlayın.

Nuş olsun!

--------------------

Damlam

  • 10 may 2014 19:32
  • Məqalə: 49
  • Şərh: 4697
  • Bal:
{awards}
tewekkurler..

--------------------
http:///user/İmza/

ヅ Bad Girl ヅ

  • 10 may 2014 19:22
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20233
  • Bal:
{awards}
tewekkurleerrr

--------------------

PércyDarkMoon

  • 10 may 2014 19:08
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 9513
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun...

--------------------

ヅ Bad Girl ヅ

  • 10 may 2014 19:06
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20233
  • Bal:
{awards}
tesekkurler

--------------------

qaradaqirmizi

  • 10 may 2014 18:55
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 271
  • Bal:
{awards}
biwirim.sizlerede verecem

--------------------
Ölüm nedir??...Dönüsü olmayan tetil.
Hmmm...bes sevgi??
Gencliyi mehv eden qatil...
<< ƏvvəlkiSonraki >>
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 7
Qonaqlar: 57
Cəmi: 85

 

Top 10 Müəllif

NIGAR
Xəbərləri: 39
Cəmi: 585
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 21
Cəmi: 112
 
MiSS HaPPy)
Xəbərləri: 14
Cəmi: 23
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 12
Cəmi: 421
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 11
Cəmi: 22
 
คşк łคfтคɴ คɴłคмคz ❤
Xəbərləri: 10
Cəmi: 675
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 9
Cəmi: 400
 
ஐ Payiz ஐ
Xəbərləri: 8
Cəmi: 11
 
Dəlishka
Xəbərləri: 4
Cəmi: 5
 
QERCOQINYA
Xəbərləri: 4
Cəmi: 4
 
 
{slinks}