Mətbəx sirləri: Banan kremli mərmər rulet

 
Mətbəx sirləri: Banan kremli mərmər rulet


Tərkibi:

biskvit:


4 yumurta
4 x.q. şəkər tozu
1 paket vanilli şəkər
4 x.q. un
4 x.q. qoxusuz bitki yağı
0,5 ç.q. qabartma tozu
1 çimdik duz
1 x.q. kakao tozu
1 x.q. qəhvə tozu
1-2 x.q. qaynar su

krem:

200 q yağlı xama (40%)
1 x.q. şəkər pudrası
1 paket qaymaq qatılaşdırıcısı
1 banan
100 q şokolad (südlü və ya tünd)
1 ç.q. konyak və ya rom

Xəmir:

Yumurta ağlarını tədricən 2 x.q. şəkər tozu və 1 çimdik duz əlavə edərək çalın.

Yumurta sarılarını qalan şəkər tozu və vanillə çalın. Çalmağı dayandırmadan yağı əlavə edin.

Çalınmış yumurta ağları ilə sarılarını ehtiyatla qarışdırın. Unu qabartma tozu ilə birlikdə qarışdırın. Çalınmış yumurtalara səliqə ilə əlavə edin, çalışın, həcmi itməsin.

Bir fincanda kakao, qəhvə və qaynar suyu yaxşıca qarışdırın.

36x28 sm ölçülü formanın içinə perqament döşəyin, yağlayın. Xəmirin 2/3-ni tökün. Hamarlayın. Xəmirin qalanına kakao-qəhvə qarışığını əlavə edib qarışdırın.

Qaşığın köməyilə adda-budda xəmirin üstünə qoyun. Diş çöpünün köməyilə xaotik naxışlar çəkin.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə, hazır olanadək bişirin.

Bişmiş biskvitin üzərinə dəsmal örtün, dərhal çevirib perqamenti çıxarın.

Biskviti dəsmalla birlikdə rulet kimi bükün.

Krem:

Xamanı şəkər pudrası və qaymaq qatılaşdırıcısı ilə qatılaşınca çalın.

Şokoladı su hamamında əridin. Bananı əzib püre halına salın, şokolad və konyakla qarışdırın. Bu qarışığı çalınmış xama ilə birləşdirin.

Soyumuş ruleti açın, üzərinə krem çəkin, yenidən rulet kimi bükün. Soyuducuda bir qədər saxlayın.

Qeyd: qaymaq qatılaşdırıcısının tərkibi kartof nişastası ilə şəkər pudrasının qarışığıdır. 8 qramlıq paket 200-250 ml təzə qaymaq üçün nəzərdə tutulub. Yəni əgər mağazada tapmasanız, bu qarışıqla əvəz edə bilərsiniz: 200 q xamaya 1 x.q. nişasta+1 x.q. şəkər pudrası qarışdıraraq çalın. Bunu həmçinin bir paket pudinq, yaxud tort üçün jele ilə də əvəz etmək olar.

Nuş olsun!


Geri dön

Wiyinimmm

  • 2 iyul 2014 17:00
  • Məqalə: 22
  • Şərh: 3789
  • Bal:
ஐ╠═════☺ȶɛաɛӄӄʊʀʟɛʀ ☺═════╣ஐ

--------------------

No Ordinary Boy

  • 9 iyun 2014 21:47
  • Məqalə: 27
  • Şərh: 2154
  • Bal:
{awards}
meqaleye gore twk

--------------------

^^YeRaZKa MeLeK^^

  • 4 iyun 2014 20:29
  • Məqalə: 190
  • Şərh: 4278
  • Bal:
{awards}
Tərkibi:

biskvit:

4 yumurta
4 x.q. şəkər tozu
1 paket vanilli şəkər
4 x.q. un
4 x.q. qoxusuz bitki yağı
0,5 ç.q. qabartma tozu
1 çimdik duz
1 x.q. kakao tozu
1 x.q. qəhvə tozu
1-2 x.q. qaynar su

krem:

200 q yağlı xama (40%)
1 x.q. şəkər pudrası
1 paket qaymaq qatılaşdırıcısı
1 banan
100 q şokolad (südlü və ya tünd)
1 ç.q. konyak və ya rom

Xəmir:

Yumurta ağlarını tədricən 2 x.q. şəkər tozu və 1 çimdik duz əlavə edərək çalın.

Yumurta sarılarını qalan şəkər tozu və vanillə çalın. Çalmağı dayandırmadan yağı əlavə edin.

Çalınmış yumurta ağları ilə sarılarını ehtiyatla qarışdırın. Unu qabartma tozu ilə birlikdə qarışdırın. Çalınmış yumurtalara səliqə ilə əlavə edin, çalışın, həcmi itməsin.

Bir fincanda kakao, qəhvə və qaynar suyu yaxşıca qarışdırın.

36x28 sm ölçülü formanın içinə perqament döşəyin, yağlayın. Xəmirin 2/3-ni tökün. Hamarlayın. Xəmirin qalanına kakao-qəhvə qarışığını əlavə edib qarışdırın.

Qaşığın köməyilə adda-budda xəmirin üstünə qoyun. Diş çöpünün köməyilə xaotik naxışlar çəkin.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə, hazır olanadək bişirin.

Bişmiş biskvitin üzərinə dəsmal örtün, dərhal çevirib perqamenti çıxarın.

Biskviti dəsmalla birlikdə rulet kimi bükün.

Krem:

Xamanı şəkər pudrası və qaymaq qatılaşdırıcısı ilə qatılaşınca çalın.

Şokoladı su hamamında əridin. Bananı əzib püre halına salın, şokolad və konyakla qarışdırın. Bu qarışığı çalınmış xama ilə birləşdirin.

Soyumuş ruleti açın, üzərinə krem çəkin, yenidən rulet kimi bükün. Soyuducuda bir qədər saxlayın.

Qeyd: qaymaq qatılaşdırıcısının tərkibi kartof nişastası ilə şəkər pudrasının qarışığıdır. 8 qramlıq paket 200-250 ml təzə qaymaq üçün nəzərdə tutulub. Yəni əgər mağazada tapmasanız, bu qarışıqla əvəz edə bilərsiniz: 200 q xamaya 1 x.q. nişasta+1 x.q. şəkər pudrası qarışdıraraq çalın. Bunu həmçinin bir paket pudinq, yaxud tort üçün jele ilə də əvəz etmək olar.

Nuş olsun!

--------------------

♫ мєl๏dyคм ♫

  • 4 iyun 2014 00:14
  • Məqalə: 163
  • Şərh: 4827
  • Bal:
{awards}
Cox dadli gorunur.Meqale ucun tewekkurler

--------------------

Diamond Lady

  • 3 iyun 2014 23:54
  • Məqalə: 20
  • Şərh: 1640
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------
aysel mamedova

PércyDarkMoon

  • 3 iyun 2014 22:46
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 9576
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun.....

--------------------

ღKiRaZ MeVsİmCiღ

  • 3 iyun 2014 20:24
  • Məqalə: 316
  • Şərh: 5498
  • Bal:
{awards}
reseptə görə təşəkkürlər


--------------------

♔ Rapuиzel ♔

  • 3 iyun 2014 20:20
  • Məqalə: 333
  • Şərh: 7142
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

PoZitiV Kaa=)

  • 3 iyun 2014 19:33
  • Məqalə: 309
  • Şərh: 8844
  • Bal:
{awards}
Meqaleye gore twk)

--------------------

ヅ Bad Girl ヅ

  • 3 iyun 2014 19:07
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
Tesekurler

--------------------

ღNəmLi kiprikღ

  • 3 iyun 2014 18:45
  • Məqalə: 235
  • Şərh: 7776
  • Bal:
{awards}
Twkler ureyim hazirla gelim yeyim tongue

^^Nazlı Şeytan^^

  • 3 iyun 2014 17:55
  • Məqalə: 254
  • Şərh: 8643
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

Payız qoxulu

  • 3 iyun 2014 17:48
  • Məqalə: 485
  • Şərh: 6443
  • Bal:
{awards}
Tewekkur edirem

--------------------

✰Karabakh Girl✰

  • 3 iyun 2014 17:46
  • Məqalə: 71
  • Şərh: 2928
  • Bal:
{awards}
dadli gorsenir ^^

LeLLi

  • 3 iyun 2014 17:42
  • Məqalə: 166
  • Şərh: 3306
  • Bal:
{awards}
Super gorunur tewekkurler

--------------------

ヅ Bad Girl ヅ

  • 3 iyun 2014 17:32
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
ILK WERH MENEN

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 40
Cəmi: 67

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 7
Cəmi: 455
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 3
Cəmi: 33
 
 
{slinks}