Mətbəx sirləri: Bask üsulu gilas piroqu

 
Mətbəx sirləri: Bask üsulu gilas piroqu


Tərkibi:

250 q kərə yağı
250 q şəkər tozu
2 yumurta + 2 yumurtanın sarısı
75 ml açıq rom
600 q un
800 q gilas
50 q badam

Yumşalmış kərə yağını şəkər tozu ilə ağarıb həcmi artıncayadək çalın. Lap zərif olması üçün şəkər tozu yerinə şəkər pudrası götürə bilərsiniz. Yumurta əlavə edib çalın.

Rom əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək çalın.

Ələnmiş unu əlavə edib əlüstü xəmir yoğurun. Çox yoğurmaq lazım deyil, xəmirin eynicinsli və elastik olması yetər. Qida plyonkasına büküb soyuducuda 30-40 dəqiqə saxlayın.

Bu müddətdə gilası yuyub dənəsini çıxarın.

Soyumuş xəmiri iki bərabər olmayan hissəyə bölün - 1/3 və 2/3. Böyük hissəni un səpilmiş masada yayın. Formanın içinə döşəyib kənarlarını qaldırın (3-4 sm).

Xəmirin üstünə üyüdülmüş badam səpin, təmizlənmiş gilası döşəyin. Üzərinə xəmirin qalanını yayıb çəkin.
Xəmirdən qalarsa, piroqu bəzəmək üçün fiqurlar, yaxud kürələr düzəldib piroqun üzərinə düzün.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saat bişirin.

Süfrəyə tam soyuduqdan sonra verin.

Nuş olsun!


Geri dön

Wiyinimmm

  • 2 iyul 2014 16:54
  • Məqalə: 22
  • Şərh: 3789
  • Bal:
ஐ╠═════☺ȶɛաɛӄӄʊʀʟɛʀ ☺═════╣ஐ

--------------------

PoZitiV Kaa=)

  • 22 iyun 2014 18:30
  • Məqalə: 309
  • Şərh: 8844
  • Bal:
{awards}
Twk'lar...........

--------------------

Yokka_

  • 18 iyun 2014 22:37
  • Məqalə: 166
  • Şərh: 7029
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

No Ordinary Boy

  • 8 iyun 2014 12:12
  • Məqalə: 27
  • Şərh: 2154
  • Bal:
{awards}
Meqaleye gore twk...

--------------------

♫ мєl๏dyคм ♫

  • 6 iyun 2014 23:31
  • Məqalə: 163
  • Şərh: 4776
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

PoZitiV Kaa=)

  • 6 iyun 2014 19:11
  • Məqalə: 309
  • Şərh: 8844
  • Bal:
{awards}
Meqaleye gore twk)

--------------------

ヅ Bad Girl ヅ

  • 6 iyun 2014 15:55
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər

--------------------

Воровская

  • 6 iyun 2014 15:44
  • Məqalə: 74
  • Şərh: 1356
  • Bal:
{awards}
hmm dadli gorsenirree

--------------------




^^YeRaZKa MeLeK^^

  • 6 iyun 2014 15:32
  • Məqalə: 190
  • Şərh: 4278
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun...!!

--------------------

K.r.A.l

  • 6 iyun 2014 15:09
  • Məqalə: 26
  • Şərh: 1379
  • Bal:
{awards}
elaaaaaaaeeeeeeeeeeee

--------------------
Qaгаиliq oтagiм... тelefoи iшigi... нeziи maниi... goz
yaшlariм... agliмda seи... ve oludeи feгqi olмayaи
мeи.

^^FiDaNKa^^

  • 6 iyun 2014 14:29
  • Məqalə: 48
  • Şərh: 5829
  • Bal:
{awards}
Tewekkur edirem

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 6 iyun 2014 14:20
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
Tərkibi:

250 q kərə yağı
250 q şəkər tozu
2 yumurta + 2 yumurtanın sarısı
75 ml açıq rom
600 q un
800 q gilas
50 q badam

Dikaya_Kavkazka

  • 6 iyun 2014 14:07
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 2791
  • Bal:
{awards}
Tekrardi aXi belay

PércyDarkMoon

  • 6 iyun 2014 13:29
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 9576
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun.Meqale tekrardi

--------------------

Prosta Moda

  • 6 iyun 2014 12:45
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 589
  • Bal:
{awards}
250 q kərə yağı
250 q şəkər tozu
2 yumurta + 2 yumurtanın sarısı
75 ml açıq rom
600 q un
800 q gilas
50 q badam

Yumşalmış kərə yağını şəkər tozu ilə ağarıb həcmi artıncayadək çalın. Lap zərif olması üçün şəkər tozu yerinə şəkər pudrası götürə bilərsiniz. Yumurta əlavə edib çalın.

Rom əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək çalın.

Ələnmiş unu əlavə edib əlüstü xəmir yoğurun. Çox yoğurmaq lazım deyil, xəmirin eynicinsli və elastik olması yetər. Qida plyonkasına büküb soyuducuda 30-40 dəqiqə saxlayın.

Bu müddətdə gilası yuyub dənəsini çıxarın.

Soyumuş xəmiri iki bərabər olmayan hissəyə bölün - 1/3 və 2/3. Böyük hissəni un səpilmiş masada yayın. Formanın içinə döşəyib kənarlarını qaldırın (3-4 sm).

Xəmirin üstünə üyüdülmüş badam səpin, təmizlənmiş gilası döşəyin. Üzərinə xəmirin qalanını yayıb çəkin.
Xəmirdən qalarsa, piroqu bəzəmək üçün fiqurlar, yaxud kürələr düzəldib piroqun üzərinə düzün.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saat bişirin.

Süfrəyə tam soyuduqdan sonra verin.

--------------------
Yalandan ağlama, onsuzda yox bir faydası… Sevgi bir oyundur, ayrılıq da qaydası…

ZuZuM__

  • 6 iyun 2014 12:28
  • Məqalə: 429
  • Şərh: 6927
  • Bal:
{awards}
Meqale tekrardi

--------------------

NeFeSiM LiL OrXaN

  • 6 iyun 2014 12:21
  • Məqalə: 38
  • Şərh: 3533
  • Bal:
{awards}
tewekkurlerr

prosta barbi

  • 6 iyun 2014 12:21
  • Məqalə: 101
  • Şərh: 3862
  • Bal:
{awards}
mmmmmmmmmmmm superrr tewekkur...........

JuliYeTTa

  • 6 iyun 2014 10:58
  • Məqalə: 10
  • Şərh: 138
  • Bal:
{awards}
twkkurler hazirlamaqa deyer winked

Diamond Lady

  • 6 iyun 2014 10:03
  • Məqalə: 20
  • Şərh: 1640
  • Bal:
{awards}
eladi twk........................

--------------------
aysel mamedova

♔ Rapuиzel ♔

  • 6 iyun 2014 09:09
  • Məqalə: 332
  • Şərh: 7138
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

ღKiRaZ MeVsİmCiღ

  • 6 iyun 2014 08:43
  • Məqalə: 316
  • Şərh: 5498
  • Bal:
{awards}
məsləhətə görə təşəkkürlər

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 6
Qonaqlar: 40
Cəmi: 70

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 7
Cəmi: 388
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 6
Cəmi: 333
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 4
Cəmi: 137
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 2
Cəmi: 767
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
evli.mutlu.cocuklu
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
 
{slinks}