Mətbəx sirləri: Bask üsulu gilas piroqu

 
Mətbəx sirləri: Bask üsulu gilas piroqu


Tərkibi:

250 q kərə yağı
250 q şəkər tozu
2 yumurta 2 yumurtanın sarısı
75 ml açıq rom
600 q un
800 q gilas
50 q badam

Yumşalmış kərə yağını şəkər tozu ilə ağarıb həcmi artıncayadək çalın. Lap zərif olması üçün şəkər tozu yerinə şəkər pudrası götürə bilərsiniz. Yumurta əlavə edib çalın.

Rom əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək çalın.

Ələnmiş unu əlavə edib əlüstü xəmir yoğurun. Çox yoğurmaq lazım deyil, xəmirin eynicinsli və elastik olması yetər. Qida plyonkasına büküb soyuducuda 30-40 dəqiqə saxlayın.

Bu müddətdə gilası yuyub dənəsini çıxarın.

Soyumuş xəmiri iki bərabər olmayan hissəyə bölün - 1/3 və 2/3. Böyük hissəni un səpilmiş masada yayın. Formanın içinə döşəyib kənarlarını qaldırın (3-4 sm).

Xəmirin üstünə üyüdülmüş badam səpin, təmizlənmiş gilası döşəyin. Üzərinə xəmirin qalanını yayıb çəkin.

Xəmirdən qalarsa, piroqu bəzəmək üçün fiqurlar, yaxud kürələr düzəldib piroqun üzərinə düzün.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saat bişirin.

Süfrəyə tam soyuduqdan sonra verin.

Nuş olsun!


Geri dön

Wiyinimmm

  • 2 iyul 2014 16:56
  • Məqalə: 22
  • Şərh: 3789
  • Bal:
ஐ╠═════☺ȶɛաɛӄӄʊʀʟɛʀ ☺═════╣ஐ

--------------------

Yokka_

  • 19 iyun 2014 23:05
  • Məqalə: 166
  • Şərh: 7029
  • Bal:
{awards}
coox sagolun.. ))

✰ღMouRnfuL GirLღ✰

  • 19 iyun 2014 01:39
  • Məqalə: 129
  • Şərh: 5081
  • Bal:
{awards}
werhlere gore tewekkurler...

--------------------

2-ci kurs telebesi

Biqeyrət....

  • 16 iyun 2014 03:37
  • Məqalə: 196
  • Şərh: 8733
  • Bal:
{awards}
tewekkurler ureyim feel

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 6 iyun 2014 17:10
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
resepte gore twkler...

♫ мєl๏dyคм ♫

  • 5 iyun 2014 22:06
  • Məqalə: 163
  • Şərh: 4759
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

NeFeSiM LiL OrXaN

  • 5 iyun 2014 21:10
  • Məqalə: 38
  • Şərh: 3533
  • Bal:
{awards}
tewekkurlerr

aska rico

  • 5 iyun 2014 21:05
  • Məqalə: 158
  • Şərh: 7181
  • Bal:
{awards}
təşəkkürlər

--------------------

Manoliya

  • 5 iyun 2014 19:59
  • Məqalə: 46
  • Şərh: 2945
  • Bal:
{awards}
Tewekkurlerr....

--------------------

PércyDarkMoon

  • 5 iyun 2014 19:32
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 9576
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun...

--------------------

^^YeRaZKa MeLeK^^

  • 5 iyun 2014 18:24
  • Məqalə: 190
  • Şərh: 4278
  • Bal:
{awards}
Nuwi can...!

--------------------

ヅ Bad Girl ヅ

  • 5 iyun 2014 17:23
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər

--------------------

♔ Rapuиzel ♔

  • 5 iyun 2014 16:28
  • Məqalə: 332
  • Şərh: 7138
  • Bal:
{awards}
tewekkurler

--------------------

^^FiDaNKa^^

  • 5 iyun 2014 15:45
  • Məqalə: 48
  • Şərh: 5829
  • Bal:
{awards}
tewekkur edirem

ღ★Damla★ღ

  • 5 iyun 2014 15:39
  • Məqalə: 213
  • Şərh: 3971
  • Bal:
{awards}
Ələnmiş unu əlavə edib əlüstü xəmir yoğurun. Çox yoğurmaq lazım deyil, xəmirin eynicinsli və elastik olması yetər. Qida plyonkasına büküb soyuducuda 30-40 dəqiqə saxlayın.

PoZitiV Kaa=)

  • 5 iyun 2014 14:42
  • Məqalə: 309
  • Şərh: 8844
  • Bal:
{awards}
Piroqda meyve xowdamiram

Emeye hormet meqaleye gore twk

--------------------

ღKiRaZ MeVsİmCiღ

  • 5 iyun 2014 14:06
  • Məqalə: 316
  • Şərh: 5498
  • Bal:
{awards}
məsləhətə görə təşəkkürlər

--------------------

^^KuKuLKa^^

  • 5 iyun 2014 13:31
  • Məqalə: 764
  • Şərh: 11543
  • Bal:
{awards}
Nuş olsun!

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 30
Cəmi: 46

 

Top 10 Müəllif

♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1135
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 1
Cəmi: 137
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 1
Cəmi: 327
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Pıtırcık
Xəbərləri: 1
Cəmi: 385
 
 
{slinks}