Fındıqlı türk paxlavası

 
Fındıqlı türk paxlavası


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.

Yağı əridirik.

Mayanı ilıq suda qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.

Unun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı, xamanı və duzu əlavə edirik.

Yumşaq xəmir yoğururuq.

Xəmirin üstünə neylon çəkib, dəsmal qoyub, ədyala bükürük, 2 saat acımağa qoyuruq.

İçlik hazırlayırıq. Qozu tavada qovurub qabığını təmizlədikdən sonra qoz çəkən maşından keçiririk.

Çəkilmiş qozu şəkər tozu və hil ilə qarışdırırıq. Yuxaları yağlamaq üçün yağı əridirik.

Şərbəti hazırlayırıq. Qaba suyu və şəkər tozunu əlavə edib qaynara düşən kimi 2-3 dəqiqə qaynadıb, götürük.

Üzünə çəkmək üçün yumurta sarısını bir qaba sındırıb çalırıq.

Üzü üçün badam ləpəsini təmizləyirik. Bax: Badam ləpəsinin təmizlənməsi

Xəmir 2 saata acıyır.

Xəmiri hər tava üçün12 hissəyə bölürük. İki kündəni böyük qalanlarını balaca kündələyirik.

Yuxanı (az) unla yayırıq.

Tavanı yağlayıb yuxanı səririk. Yuxaya yağ töküb yağlayırıq.

Hər qata 1 stəkandan 1 barmaq aşağı içlik səpirik.

Yenə yuxanı sərib yağlayırıq.

Bu şəkildə bütün qatları hazırlayırıq. Axırıncı qatı qoyduqdan sonra kənarlarını yaxşı düzəldirik.

Xəmiri romb şəklində kəsirik.

Yarım saat saxlayırıq. Sonra yumurtalayıb ortalarına badam ləpələrini qoyuruq.

180 dərəcə qızdırılmış sobada üzü az qızarana qədər bişiririk. Sonra çıxarıb yağlayırıq. Dərəcəni 150 dərəcəyə qoyuruq. Üzü tam qızarana yaxın çıxarıb şərbətini tökürük. Hər iki halda bıçaqla kəsilən yerlərlə bir də gedirik ki, həm yağ həm də şərbət hər yana yaxşı yayılsın.

Şərbəti tökdükdən sonra sobada 3-5 dəqiqə saxlayıb götürürük.

Paxlava ilıq olanda tavadan tək-tək çıxarıb başqa düz qaba aralı yığırıq.

Qeyd: Paxlavanın üzünün parıltılı və gözəl olmağını istəyirsinizsə onda paxlavanın şərbətindən 3 x.q götürüb 1 x.q bal ilə əridib firça ilə hazır olan isti paxlavanın üzünə çəkirik.

Nuş olsun!


Geri dön

Biqeyrət....

  • 17 avqust 2014 06:20
  • Məqalə: 196
  • Şərh: 8733
  • Bal:
Təşəkkürlər

Sessiz Melodiya

  • 15 avqust 2014 20:09
  • Məqalə: 45
  • Şərh: 6897
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər

--------------------
Öncesi boş, sonrası muamma, şu an var bir tek. Gerisi hikaye ...

BadGorll

  • 9 avqust 2014 12:04
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 96
  • Bal:
{awards}
AnGelOcka san nəsən :D vallah özün bilərsən :D nuş olsun yenədə :D emma bişirəndə daha dadlı olur ;)

--------------------
♥♥Bad♥♥Gorll♥♥

✰ღMouRnfuL GirLღ✰

  • 8 avqust 2014 23:58
  • Məqalə: 129
  • Şərh: 5081
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər

--------------------

2-ci kurs telebesi

Savior Angel

  • 6 avqust 2014 03:30
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 707
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər...

_AnGeLoCkA_

  • 4 avqust 2014 13:54
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 1523
  • Bal:
{awards}
ehh gedib aliriqda

--------------------
χσşвəχѕтѕəη - ѕöz νєямə.. üzgüηѕəη -¢αναв νєямə.. нιяѕℓιѕəη - əѕℓα qərαя νeямə.. уσχѕα üzəη ѕəη σℓαrѕαη
üzüℓəηə... :/

Biqeyrət....

  • 1 avqust 2014 15:43
  • Məqalə: 196
  • Şərh: 8733
  • Bal:
{awards}
180 dərəcə qızdırılmış sobada üzü az qızarana qədər bişiririk. Sonra çıxarıb yağlayırıq. Dərəcəni 150 dərəcəyə qoyuruq. Üzü tam qızarana yaxın çıxarıb şərbətini tökürük. Hər iki halda bıçaqla kəsilən yerlərlə bir də gedirik ki, həm yağ həm də şərbət hər yana yaxşı yayılsın.

Şərbəti tökdükdən sonra sobada 3-5 dəqiqə saxlayıb götürürük.

Paxlava ilıq olanda tavadan tək-tək çıxarıb başqa düz qaba aralı yığırıq.

Qeyd: Paxlavanın üzünün parıltılı və gözəl olmağını istəyirsinizsə onda paxlavanın şərbətindən 3 x.q götürüb 1 x.q bal ilə əridib firça ilə hazır olan isti paxlavanın üzünə çəkirik.

Nuş olsun!

suleymanli saleh

  • 29 iyul 2014 22:25
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 1374
  • Bal:
{awards}
məqalə ucun tsəsəkkur

BadGorll

  • 29 iyul 2014 19:30
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 96
  • Bal:
{awards}
Deymez Dostlarr love

--------------------
♥♥Bad♥♥Gorll♥♥

Mrs.IsGenDerLi

  • 28 iyul 2014 23:54
  • Məqalə: 55
  • Şərh: 2746
  • Bal:
{awards}
MeqalE UcuN Cox SagoluN...

--------------------


Yokka_

  • 28 iyul 2014 22:42
  • Məqalə: 166
  • Şərh: 7029
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər

ヅ Bad Girl ヅ

  • 28 iyul 2014 22:05
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər

--------------------

BadGorll

  • 28 iyul 2014 20:50
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 96
  • Bal:
{awards}
Dəyməəəz :))))))

--------------------
♥♥Bad♥♥Gorll♥♥

Yokka_

  • 28 iyul 2014 16:15
  • Məqalə: 166
  • Şərh: 7029
  • Bal:
{awards}
cox sagol...

BadGorll

  • 28 iyul 2014 15:16
  • Məqalə: 3
  • Şərh: 96
  • Bal:
{awards}
Nus olsun usaqlar love

Beli cox dadlidir :))

--------------------
♥♥Bad♥♥Gorll♥♥

★✰..BeLieBerKa..✰★

  • 28 iyul 2014 13:30
  • Məqalə: 270
  • Şərh: 3639
  • Bal:
{awards}
təşəkkürlər))

✰GoLd GirL✰

  • 28 iyul 2014 13:26
  • Məqalə: 534
  • Şərh: 10577
  • Bal:
{awards}
Dadmişam diyəsən wink

Sessiz Melodiya

  • 28 iyul 2014 12:39
  • Məqalə: 45
  • Şərh: 6897
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər =)

--------------------
Öncesi boş, sonrası muamma, şu an var bir tek. Gerisi hikaye ...

^^FiDaNKa^^

  • 28 iyul 2014 11:32
  • Məqalə: 48
  • Şərh: 5829
  • Bal:
{awards}
_Nuş olsun!_

Mrs.IsGenDerLi

  • 28 iyul 2014 11:30
  • Məqalə: 55
  • Şərh: 2746
  • Bal:
{awards}
TəŞəKkÜrLəR

--------------------


♔ Rapuиzel ♔

  • 28 iyul 2014 11:12
  • Məqalə: 333
  • Şərh: 7142
  • Bal:
{awards}
Meslehete gore coxsaqolun dadli olar yeqin ki

--------------------

Biqeyrət....

  • 28 iyul 2014 10:48
  • Məqalə: 196
  • Şərh: 8733
  • Bal:
{awards}
Teshekkurrrrrrrr

Yokka_

  • 28 iyul 2014 10:16
  • Məqalə: 166
  • Şərh: 7029
  • Bal:
{awards}
TəŞəKkÜrLəR ela dader ayqa yimisem

Meryem o-va

  • 28 iyul 2014 10:16
  • Məqalə: 7
  • Şərh: 377
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər =)

--------------------
Heç kimə özümü sevdirməy üçün klonluq etmərəm.....!
Ya sevərsən olduğum kimi ya gedərsən gəldiyin kimi.....!

вคɴค iкiмizi คɴlคт ❤

  • 28 iyul 2014 10:11
  • Məqalə: 665
  • Şərh: 18430
  • Bal:
{awards}
tsk calisacam guyaki hazirliyim lol lol

Qaska_Quli

  • 28 iyul 2014 09:40
  • Məqalə: 28
  • Şərh: 13412
  • Bal:
{awards}
Teshekkurrrrrrrr

--------------------

suleymanli saleh

  • 28 iyul 2014 09:03
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 1374
  • Bal:
{awards}
TəŞəKkÜrLəR

➰__Ýųśíf__➰

  • 28 iyul 2014 08:39
  • Məqalə: 298
  • Şərh: 5700
  • Bal:
{awards}
†əşəκκüƦ εδιƦεʍ

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 37
Cəmi: 54

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 32
Cəmi: 443
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 22
Cəmi: 372
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 13
Cəmi: 28
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 4
Cəmi: 24
 
_TUNAR_MAMEDOV_
Xəbərləri: 2
Cəmi: 673
 
Ufuk Kazimi
Xəbərləri: 1
Cəmi: 2
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1139
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 2
 
m_aynur97
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
FullFidawka
Xəbərləri: 1
Cəmi: 2
 
 
{slinks}