Mətbəx sirləri: Marmeladlı pirojnalar

 
Mətbəx sirləri: Marmeladlı pirojnalar

Tərkibi:

xəmir:

3 st. un
1 yumurta
250 q marqarin
1 x.q. sirkə
duz

iç:
150-200 q marmelad

Una bir çimdik duz əlavə edərək yağla döyün. Yumurtanı stəkanın içinə qırın, çəngəllə çalın, sirkə və stəkan dolanadək buz kimi soyuq su əlavə edin. (Suyun çox soyuq olması xəmirin qat-qat alınması üçündür).

Bu qarışığı un-yağ qarışığına əlavə edib xəmir yoğurun. Xəmiri 1 saat soyuducuda saxlayın. Sonra çıxarıb 2-3 kündə tutun.

Kündələri yayın. Alınan dairəni ortadan bölün, sonra isə hər tərəfini üçbucaqlara ayırın (mütəkkə kimi). Üçbucaqların "oturacağına" ikiyə bölünmüş marmelad qoyun, bükün.
Siniyə düzüb 160 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Sobanın istiliyi çox olmamalıdır ki, pirojnaların içi də bişsin.
Bişdikdən sonra pirojnaları soyudun, üzərinə bol şəkər pudrası səpin.

Nuş olsun!


Geri dön

Mrs.mickey

  • 1 sentyabr 2014 23:17
  • Məqalə: 21
  • Şərh: 1489
  • Bal:
tewekurlerr

--------------------
Eger menim heyatimda varsansa, demek 1:0 ondesen
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 54
Cəmi: 75

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 26
Cəmi: 479
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 11
Cəmi: 43
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 4
Cəmi: 376
 
.::şirin_qız::.
Xəbərləri: 3
Cəmi: 28
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1141
 
SweeTy_
Xəbərləri: 2
Cəmi: 579
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 773
 
 
{slinks}