Mətbəx sirləri: Krım piroqu

 
Mətbəx sirləri: Krım piroqu

Tərkibi:

xəmir:

100 q kərə yağı və ya marqarin
100 q xama
1 yumurta
2 st. un (500 q)
2 ç.q. qabartma tozu
1 çimdik duz

iç:
100 q salyami
1 qabaq
1 badımcan
3 diş sarımsaq

üzərinə:
100 ml qaymaq
3 yumurta
duz
ədviyyat
bərk pendir

Yağı əridin, yumurta və xamanı əlavə edin. Az-az qabartma tozu və duzla qarışdırılmış un əlavə edin. Yumşaq xəmir yoğurun.

Xəmiri 24-26 sm diametrli siniyə döşəyin. Kənarlarını qaldırın. İçində xəmir olan formanı soyuducuya qoyun.

Xəmir soyuyanadək içi hazırlayın.

Qabaq və badımcanı 0,5 sm qalınlıqda fal-fal doğrayın. Bitki yağında hər iki üzünü qızardın (yarımbişmiş olsun). Duz vurun.

Salyamini xırda doğrayın.

Qaymaqla yumurtaları qarışdırın, duz və ədviyyat əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın.

Qabaq və badımcan dilimlərini, salyamini xəmirin üzərinə dairəvi şəkildə növbələməklə düzün. Xırda doğranmış sarımsaq səpin. Yumurta-qaymaq qarışığını üzərinə tökün, sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. Sobada 35-40 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!


Geri dön
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 45
Cəmi: 67

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 29
Cəmi: 442
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 22
Cəmi: 372
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 11
Cəmi: 28
 
_TUNAR_MAMEDOV_
Xəbərləri: 2
Cəmi: 673
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 2
Cəmi: 23
 
Ufuk Kazimi
Xəbərləri: 1
Cəmi: 2
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1139
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 2
 
m_aynur97
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
FullFidawka
Xəbərləri: 1
Cəmi: 2
 
 
{slinks}