Mətbəx sirləri: Qar kimi ağ çizkeyk

 
Mətbəx sirləri: Qar kimi ağ çizkeyk



Tərkibi:

110 q biskvit peçenyesi (məsələn, savoyardi)
60 q yağ

iç:

300 q "Filadelfiya" qaymaqlı pendiri
300 q kəsmik
100 q şəkər tozu
10 q vanilli şəkər
3 yumurta
150 q xama

üzərinə:

150 q 42%-li qaymaq
80 q şəkər tozu
1 ç.q. jelatin
30 q su

Peçenyeni xırdalayın. Yumşaldılmış kərə yağı ilə ovuntuq halına düşənədək qarışdırın.

Kənarı açılan 21,5 sm diametrli qabın içinə perqament döşəyin. Xəmiri nazik qatla yayın, üstündən əlinizlə basın.

160 dərəcə qızdırılmış sobada 12 dəqiqə bişirin.

Kəsmik, qaymaqlı pendir, şəkər tozu, vanilli şəkər, yumurta və xamanı 10-15 dəqiqə müddətində çalın. Mikserin sürətini aşağı edərək də çala bilərsiniz, əsas odur ki, hava qabarcıqları yaranmasın.

İçində biskvit olan formanın xaricinə ikiqat folqa bürüyün, daha böyük formanın içinə qoyun. Biskvitin üzərinə kəsmikli qarışığı tökün. Böyük formanın 2/3-nə çatacaq qədər qaynar su tökün.

Çizkeyki bu formada (içində su olan qabın içində başqa bir qab) 160 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 60 dəqiqə bişirin.

Hazır çizkeykin ortası titrəməli, üzəri bəyaz qalmalıdır.

Bişmiş çizkeyki söndürülmüş sobada tam soyuyanadək, sonra soyuducuda 8 saat (ən yaxşısı bir gecə) saxlayın.

Üzəri üçün xamanı şəkər tozu ilə çalın, qaynar suda əridilmiş jelatin əlavə edin.

Xamalı kremi çizkeykin üzərinə çəkin, hamarlayın. Soyuducuya qoyub bir qədər bərkiməsini gözləyin.

Zövqə görə bəzəyin.

Nuş olsun!


Geri dön

Elya Alieva

  • 20 yanvar 2015 23:14
  • Məqalə: 102
  • Şərh: 7020
  • Bal:
TESEKKURLER yoxlamaqa deyer...:-)

--------------------
UREYIM...I MEN

Gr-Az

  • 7 yanvar 2015 13:35
  • Məqalə: 30
  • Şərh: 2725
  • Bal:
{awards}
meqalencun cox sagol

^^YeRaZKa MeLeK^^

  • 6 yanvar 2015 00:47
  • Məqalə: 190
  • Şərh: 4245
  • Bal:
{awards}
Cox sagolun )

--------------------

ღMrs.Coctailღ

  • 5 yanvar 2015 21:45
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 60
  • Bal:
{awards}
Ayy Super... tongue

sensei41008

  • 5 yanvar 2015 19:10
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 61
  • Bal:
{awards}
Kəsmik, qaymaqlı pendir, şəkər tozu, vanilli şəkər, yumurta və xamanı 10-15 dəqiqə müddətində çalın. Mikserin sürətini aşağı edərək də çala bilərsiniz, əsas odur ki, hava qabarcıqları yaranmasın.

--------------------
EgEr AkTiV uSeR oLsAyDiM iMzA qOyA bIlErDiM

คşк łคfтคɴ คɴłคмคz ❤

  • 5 yanvar 2015 19:05
  • Məqalə: 675
  • Şərh: 18520
  • Bal:
{awards}
Lezzetli gorsenir)))

--------------------

G♥S

  • 5 yanvar 2015 18:03
  • Məqalə: 204
  • Şərh: 4080
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun..)

--------------------

NIGAR

  • 5 yanvar 2015 16:00
  • Məqalə: 585
  • Şərh: 9785
  • Bal:
{awards}
NUS OLSUN DADLI GORSENIR

--------------------
legend.az/user/imza/

..::My Black::..

  • 5 yanvar 2015 15:05
  • Məqalə: 277
  • Şərh: 1913
  • Bal:
{awards}
Lezzetli gorsenir)))

princessa_selin

  • 5 yanvar 2015 14:49
  • Məqalə: 98
  • Şərh: 1717
  • Bal:
{awards}
suppikdir cox dadlidir

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 8
Qonaqlar: 37
Cəmi: 63

 

Top 10 Müəllif

NIGAR
Xəbərləri: 39
Cəmi: 585
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 21
Cəmi: 112
 
MiSS HaPPy)
Xəbərləri: 14
Cəmi: 26
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 12
Cəmi: 421
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 11
Cəmi: 22
 
คşк łคfтคɴ คɴłคмคz ❤
Xəbərləri: 10
Cəmi: 675
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 9
Cəmi: 400
 
ஐ Payiz ஐ
Xəbərləri: 8
Cəmi: 11
 
Dəlishka
Xəbərləri: 4
Cəmi: 5
 
QERCOQINYA
Xəbərləri: 4
Cəmi: 4
 
 
{slinks}