Mətbəx sirləri: Şokoladlı paxlava

 
Mətbəx sirləri: Şokoladlı paxlava



Tərkibi:

1,5 st. şəkər tozu
1 st. su
3/4 st. bal
1 x.q. hil (yaşıl)
2 ç.q. limon şirəsi
1 limonun sedrası
1/4 ç.q. gül suyu
300 q kərə yağı
28 yarpaq filo xəmiri (hazır paxlava xəmiri)
2 st. fındıq
2 ç.q. darçın
1,5 plitka tünd şokolad

Şərbət:

Su, bal, şəkər tozu və hili qazana töküb orta itilikli ocağın üzərinə qoyun, qaynara düşəndən sonra qarışdıraraq 20 dəqiqə bişirin.

Ocaqdan götürüb limon şirəsi, sedrası və gül suyu əlavə edin, qarışdırıb cunadan süzün, soyudun.

İç:

Fındığı qovurun, azca soyuyandan sonra dəsmalın arasına qoyub ovxalayaraq qabığını təmizləyin. Blenderdə xırdalayın. Xırdalanmış şokolad və darçınla qarışdırın.

Xəmirin donunu açın.

Yağı əridin.

Formaya yağ çəkin. Aralarına yağ çəkməklə 8 lay xəmiri üst-üstə yığın. Fındıqlı-şokoladlı qarışığın 1/4-ni səpin. Üzərinə arasını yağlamaqla 4 lay xəmir qoyun + şokoladlı qarışıq + 4 lay xəmir + şokoladlı qarışıq + 4 lay xəmir + şokoladlı qarışıq + 8 lay xəmir (8+4+4+4+8=28 lay xəmir + 4 lay şokoladlı qarışıq).

Paxlavanı kvadratlara, yaxud romblara bölün. 200-220 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri qızaranadək bişirin.

Sonra şərbəti üzərinə gəzdirin. Hopmasını gözləyin.

Nuş olsun!


Geri dön

Elya Alieva

  • 20 yanvar 2015 10:20
  • Məqalə: 102
  • Şərh: 7077
  • Bal:
TESEKKURLER

--------------------
UREYIM...I MEN

G♥S

  • 14 yanvar 2015 13:50
  • Məqalə: 204
  • Şərh: 4099
  • Bal:
{awards}
Vauu dadliya benzeyir mence sinamaqa deyer..)

--------------------

•●Miňi Miňňacık•●

  • 14 yanvar 2015 13:30
  • Məqalə: 25
  • Şərh: 1034
  • Bal:
{awards}
Cox sagolun...)

--------------------

princessa_selin

  • 14 yanvar 2015 08:56
  • Məqalə: 98
  • Şərh: 1723
  • Bal:
{awards}

Yağı əridin.

Formaya yağ çəkin. Aralarına yağ çəkməklə 8 lay xəmiri üst-üstə yığın. Fındıqlı-şokoladlı qarışığın 1/4-ni səpin. Üzərinə arasını yağlamaqla 4 lay xəmir qoyun + şokoladlı qarışıq + 4 lay xəmir + şokoladlı qarışıq + 4 lay xəmir + şokoladlı qarışıq + 8 lay xəmir (8+4+4+4+8=28 lay xəmir + 4 lay şokoladlı qarışıq).

Paxlavanı kvadratlara, yaxud romblara bölün. 200-220 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri qızaranadək bişirin.

Sonra şərbəti üzərinə gəzdirin. Hopmasını gözləyin.

Nuş olsun!

--------------------

Sadece Lamiye

  • 14 yanvar 2015 01:08
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 379
  • Bal:
{awards}
Ayy wiwtimm lapp..twkkkk

Aylowka)))

  • 13 yanvar 2015 22:52
  • Məqalə: 265
  • Şərh: 2841
  • Bal:
{awards}
Aydaaaaa kaw olsaydi yeyerdik wassat

--------------------
--Dualarında beni unutma olurmu?) --Sen benim tek duamsın merak etme♡)
__________________________________ Ve insan yalnızca dua ederken dürüsttür!!!

_Nu Nu_

  • 13 yanvar 2015 22:00
  • Məqalə: 4
  • Şərh: 259
  • Bal:
{awards}
dadli gorunuraaa wink

Pıtırcık

  • 13 yanvar 2015 20:57
  • Məqalə: 478
  • Şərh: 9653
  • Bal:
{awards}
dadlı görsənir

--------------------
http://legend.az/user/imza/http://legend.az/user/imza/

Gul_Cicek

  • 13 yanvar 2015 20:43
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 73
  • Bal:
{awards}
Lezzetli gorunur twk

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 54
Cəmi: 71

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 22
Cəmi: 478
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 9
Cəmi: 42
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 4
Cəmi: 376
 
.::şirin_qız::.
Xəbərləri: 3
Cəmi: 28
 
SweeTy_
Xəbərləri: 2
Cəmi: 579
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1140
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 773
 
 
{slinks}