Kartof bişirməyin gizli nöqtələri

 
Kartof bişirməyin gizli nöqtələri


Kartof mətbəxlərimizin imtina edilməz tərəvəzidir. Qızartması, püresi, salatı və yeməyi ilə davamlı süfrəmizdə olan kartofun istifadəsini asanlaşdıracaq göstərişlər verəcəyik.
Bəli, kartofu sevir və həftədə bir iki dəfə kartof bişirirsinizsə, sizə ən çətin gələn qisimi soyma əməliyyatıdır. Kartofu yemək gözəl, amma soymaaq çətindir. Bu mövzuda sizə köməkçi olacaq bir təklifimiz var. Kartofları soymadan əvvəl təmiz bir bulaşık teli ilə ovun. Beləcə çox daha sürətli və incə şəkildə kartoflarınızı soya bildiyinizi görəcəksiniz.
Tərəvəzləri qaynadarkən vitaminlərini itirməməsi əhəmiyyətlidir. Xüsusilə tərəvəzin suyunu istifadə edilmirsə. Kartofun da suyu istifadə edilməz. Bunun üçün vitaminlərinin içində qalmasını istəyirsinizsə, qaynadarkən qaynatma suyunun içərisinə bir qaşıq qədər marqarin qoyun bu şəkildə kartofların vitaminlərini qorumuş olacaqsınız.
Kartofları soymaq həvəssiz görülən bir işdir. Bunun üçün bir dəfəyə çox soyub, istediyim qədərini işlədərəm, qalanı saxlayayam deyə düşünürsünüz, o zaman size məsləhətimiz olacaq. Saxlayacağınız ve işlətmədiyiniz kartofların qaralmaması için saxlayacağınız qabın içərisinə su qoyub bir tutam kadar tuz səpin ve saxlama qabını buz dolabında tutun. Beləliklə, istediyiniz zaman kartoflarınızı yuyub təkrar istifadə edə bilərsiniz. Unutmayın, saxladığınız kartofların suyunu iki gündə bir dəyişdirməniz lazımdır.
Kilo problemləri olmasa, kartof qızartması dünyada ən çox yeyilən yeməkdir. Amma yenə də, xüsusilə, uşaqların olduğu evlərdə kartof qızartması imtina edilməyən yeməklərdəndir. Sizə kartof qızardarkən diqqət yetirməniz lazım olan nöqtələri sıralayırıq:
Kartoflarınızı soyub doğradıqdan dərhal sonra bol su ilə yaxşıca yuyun amma dərhal qızartma əməliyyatına başlamayın. Yuduğunuz kartofları, yaxşıca qurulayın. Beləcə həm yağın sıçramasının qarşısını alır, həm də kartofların bir-birlərinə yapışmasını önləyərsiniz. Yaxşı qurulamazsanız, kəsik qisimlərdə çıxan nişasta kartofları rəsmən bir yapışqan kimi bir araya gətirir və bu vəziyyətdə qızartmalarınızın görünüşü xoşagələn olmur.
Kartoflarınızı qızartdıkdan və qaba qoyduqdan sonra dərhal duzlayın. Duz çox buxarı və yağı əmir. Duz ayrıca kartof qızarmanızın yumşalmasına mane olur və kartoflar xırt-xırt olur.
Yeməklərə qoyduğumuz kartoflar, ümumiyyətlə tərəvəzlərin rəngləri səbəbiylə tündləşir və xoş olmayan bir görünüşə sahib olur. Kartofların sarı rəngini qorumasını istəyirsinizsə, o zaman bişirdiyiniz yeməyə bir qaşıq sirkə qoyun. Kartoflarınızın rəngini mühafizə etdiyini görəcəksiniz.


Geri dön

عل MusliM عل

  • 19 aprel 2015 00:57
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 9
  • Bal:
Ən sevdiyim yimeydieee çox sağolun.

--------------------
Ölmüş canlı

Sadəcə_sən

  • 18 aprel 2015 17:32
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 12
  • Bal:
{awards}
Qızlar üçün maraqlı olar )

★Love World★

  • 18 aprel 2015 14:33
  • Məqalə: 120
  • Şərh: 2577
  • Bal:
{awards}
Super meslehetdi...

--------------------

♔๑.Şaнzadəм.๑♔

  • 18 aprel 2015 13:50
  • Məqalə: 127
  • Şərh: 3113
  • Bal:
{awards}
We <3 Kartof qızartması.. wink

--------------------

ღ..ѕiмray..ღ

  • 18 aprel 2015 13:19
  • Məqalə: 14
  • Şərh: 288
  • Bal:
{awards}
xebere twekkurler))

--------------------
Itiren men Olmaram !
Itiren menden Olar !

PoZitiV Kaa=)

  • 18 aprel 2015 13:05
  • Məqalə: 309
  • Şərh: 8781
  • Bal:
{awards}
Xowum gelir ama biwirmek annecimlik)Mamama bildirecem tewekkurler )

--------------------

Seker_Pare

  • 18 aprel 2015 12:22
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 13
  • Bal:
{awards}
- Xebere gore cox sagolun. smile

NIGAR

  • 18 aprel 2015 12:12
  • Məqalə: 632
  • Şərh: 10047
  • Bal:
{awards}
Məsləhətə görə sağ olun fellow

--------------------
legend.az/user/imza/

Elya Alieva

  • 18 aprel 2015 10:33
  • Məqalə: 102
  • Şərh: 7020
  • Bal:
{awards}
BUYURUN......!

--------------------
UREYIM...I MEN

AyKe

  • 18 aprel 2015 10:03
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 994
  • Bal:
{awards}
Vaay cox sagolun bezilerin bilmirdim ))

--------------------
Ölünce sevemezsem seni._____________*

Krasavcikaya_v_onlin

  • 18 aprel 2015 09:58
  • Məqalə: 92
  • Şərh: 1687
  • Bal:
{awards}
usss can ellerve saqlil kartoskayida cox sevirem feel

--------------------

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 45
Cəmi: 74

 

Top 10 Müəllif

NIGAR
Xəbərləri: 45
Cəmi: 632
 
MiSS HaPPy)
Xəbərləri: 39
Cəmi: 70
 
Cəռռəҭ ♥ Ҩօჯυʅυო
Xəbərləri: 36
Cəmi: 50
 
Arzu_zadeh
Xəbərləri: 31
Cəmi: 167
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 27
Cəmi: 143
 
Pəri
Xəbərləri: 12
Cəmi: 238
 
melek432
Xəbərləri: 10
Cəmi: 10
 
คşк łคfтคɴ คɴłคмคz ❤
Xəbərləri: 8
Cəmi: 683
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 7
Cəmi: 30
 
Toxunma Xeyallarima
Xəbərləri: 7
Cəmi: 27
 
 
{slinks}