Mərmər şorba

 
Mərmər şorba


Tərkibi:
250-300 q qoyun əti
kəvər
3 kartof
2-3 kök
2 diş sarımsaq
kəklikotu
rozmarin (göyərti)
200-250 ml qaymaq (22-35%)

Hazırlanması:
Əti doğrayın. Yuyulub təmizlənmiş və iri doğranmış kök və kartofu qaynadın. Quşbaşı doğranmış əti zeytun yağıyla tavada qovurun. Kəvəri, sarımsağı doğrayıb qızarmaqda olan ətə əlavə edin, bir yarpaq rozmarin atın və 1 l su tökün. Duz, istiot vurun.
Bişmiş kartof və kökü blenderdən keçirin. Ət suda yarım saat bişdikdən sonra bu tərəvəz qarışığını ona əlavə edin. Rozmarini şorbadan çıxarın. Şorbanı qaynadıb altını söndürün. Bir neçə kəklikotu yarpağını şorbaya əlavə edib 15 dəqiqə soyumağa qoyun. Sonra kəklikotunu çıxarın. Şorbanı boşqablara çəkin. Üzərinə otaq temperaturunda olan qaymaq əlavə edin. Çəngəllə şorbanın üzünü qarışdırıb onu mərmərə bənzədin.

Nuş olsun!


Geri dön

Krasavcikaya_v_onlin

  • 24 aprel 2015 16:05
  • Məqalə: 92
  • Şərh: 1687
  • Bal:
xebre gore sagolun

--------------------

Darling

  • 24 aprel 2015 14:12
  • Məqalə: 694
  • Şərh: 12528
  • Bal:
{awards}
bully
dADLI GÖRSƏNİR BƏH BƏH

--------------------
Həyat nə tamaşa,nə də bayramdır.Həyat çətin bir imtahandır.
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 4
Qonaqlar: 32
Cəmi: 85

 

Top 10 Müəllif

Yagmur_Gözlum
Xəbərləri: 4
Cəmi: 11
 
aytc.sza
Xəbərləri: 2
Cəmi: 281
 
The Shield
Xəbərləri: 1
Cəmi: 552
 
 
{slinks}