Mətbəx sirləri: "Budapeşt" piroqu

 
Mətbəx sirləri: "Budapeşt" piroqu




Tərkibi:

iç:

100 q gilənar qurusu
100 q qəhvəyi şəkər tozu
2 ç.q. kakao
2 ç.q. darçın
100 q qovrulmuş qoz (fındıq da olar)

xəmir:

450 q un
10 q qabartma tozu
1/2 ç. q. duz
175 q kərə yağı
200-300 q şəkər tozu (zövqə görə)
2 x.q. vanil cövhəri
3 iri yumurta
2 st. qatıq


Sobanı 175 dərəcə qızdırın. 25 sm diametri olan formanı yağlayın.

İç: gilənar qurusunu qaynar suda 10 dəqiqə saxlayıb süzün, kakao tozu, darçın, qəhvəyi şəkər və qovrulub xırdalanmış qozla qarışdırın.

Un, qabartma tozu və duzu birlikdə ələyin.

Yağı şəkər tozu ilə çalın. Çalmağı dayandırmadan yumurtaları bir-bir əlavə edin, vanil cövhərini qatın. Sonra növbə ilə (5 dəfə olmaqla) az-az un və qatığı qarışdırın (öncə bir qədər un əlavə edin, sonra qatıq, lap sonda yenə un).

Xəmiri 3 yerə bölün. Bu qayda ilə formaya tökün: xəmir + iç + xəmir + iç + xəmir. İçdən qalıbsa, üzərinə də səpin. (Bunu maffin qablarında da bişirə bilərsiniz, amma içlə xəmirin növbələnmə qaydası eyni olmalıdır).

Sobada 50 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın.

Nuş olsun!


Geri dön

Nazlim_97_

  • 25 aprel 2015 14:00
  • Məqalə: 28
  • Şərh: 2816
  • Bal:
Us ne yiyerdim.:-) twk

Pıtırcık

  • 25 aprel 2015 13:58
  • Məqalə: 386
  • Şərh: 9508
  • Bal:
{awards}
Dadlı görsənir.olsada yesək bully

--------------------
http://legend.az/user/imza/
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 43
Cəmi: 63

 

Top 10 Müəllif

Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 2
Cəmi: 327
 
Pıtırcık
Xəbərləri: 2
Cəmi: 386
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 766
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 1
Cəmi: 137
 
 
{slinks}