Qidalanmada yol verdiyimiz səhvlər

 
Qidalanmada yol verdiyimiz səhvlər


Tərəvəz və meyvənin az istehlak edilməsi: Gündə ən az 3-4 boşqab meyvə ya da təbii meyvə suları, ən az 2 boşqab tərəvəz istehlak edilməlidir.

Təbii bəslənmənizə yüksək enerjili, sürətli və sağlam bir tövsiyəmiz var. Siz də mətbəxinizdə təptəzə meyvə və tərəvəz suları hazırlayıb, sağlam həyata salam deyin

Səhv bişirmə metodları: Tütsülənmiş qidalar, duzlanmış və ya şoraba edilmiş qidalar, birbaşa odda bişirilmiş qidalar, qızardılmış, qovrulmuş qidalar kanserogen məzmunu ən yüksək qidalardır. Sobada, qızartma, qaynatma və ya buğlama üsulları seçim edilməlidir.

Qida qatqı maddələrindən zəngin qidalar istehlak etmək: Qida qatqı maddələri, qidanın Tərkibindəki elementlərin itkisini önləmək, qida keyfiyyətini davam etdirmək, qidanın rəf ömrünü uzatmaq, dad, qoxu, quruluş və görünüşünü inkişaf etdirmək məqsədli istifadə edilən maddələrdir. Bu maddələrin çox istehlakı xərçəng meydana gəlməsini xəbər verir

Yağ nisbəti yüksək qidalanmaq: Yağlı bütün heyvani qidalar, yağlı Şirniyyat məhsulları, kərə yağı və digər qatı yağlar, qızarmış və qovrulmuş qidaların həddindən artıq istehlakı obezite ilə birlikdə xərçəng riskini artırmaqdadır. Az yağlı süd və qatıq qrupu, az yağlı pendir, çökelek, yumurta xərçəng riskini azaldıcı heyvani qidalardır.


Geri dön

ヅ Bad Girl ヅ

  • 20 may 2015 21:26
  • Məqalə: 790
  • Şərh: 20236
  • Bal:
Meqaleye göre sagolun

--------------------

Elya Alieva

  • 11 may 2015 23:11
  • Məqalə: 153
  • Şərh: 7115
  • Bal:
{awards}
xeber ucun Tsk...

--------------------
.....

Mələyimin mələyi

  • 11 may 2015 11:08
  • Məqalə: 264
  • Şərh: 1831
  • Bal:
{awards}
Qida qatqı maddələrindən zəngin qidalar istehlak etmək: Qida qatqı maddələri, qidanın Tərkibindəki elementlərin itkisini önləmək, qida keyfiyyətini davam etdirmək, qidanın rəf ömrünü uzatmaq, dad, qoxu, quruluş və görünüşünü inkişaf etdirmək məqsədli istifadə edilən maddələrdir. Bu maddələrin çox istehlakı xərçəng meydana gəlməsini xəbər verir

--------------------

^^KuKuLKa^^

  • 11 may 2015 10:11
  • Məqalə: 771
  • Şərh: 11386
  • Bal:
{awards}
Tərəvəz və meyvənin az istehlak edilməsi: Gündə ən az 3-4 boşqab meyvə ya da təbii meyvə suları, ən az 2 boşqab tərəvəz istehlak edilməlidir.

--------------------

Krasavcikaya_v_onlin

  • 11 may 2015 00:04
  • Məqalə: 92
  • Şərh: 1687
  • Bal:
{awards}
xebere gore tewekulerr

--------------------

คşк łคfтคɴ คɴłคмคz ❤

  • 10 may 2015 23:26
  • Məqalə: 694
  • Şərh: 18832
  • Bal:
{awards}
bezilerin bilirdim meslehete gore tsk..

Darling

  • 10 may 2015 20:54
  • Məqalə: 694
  • Şərh: 12521
  • Bal:
{awards}
xəbərə üçün sağ olun

--------------------
Həyat nə tamaşa,nə də bayramdır.Həyat çətin bir imtahandır.

Nazlim_97_

  • 10 may 2015 20:40
  • Məqalə: 28
  • Şərh: 2745
  • Bal:
{awards}
Melumata gore sail.

sessiz deniz

  • 10 may 2015 20:34
  • Məqalə: 410
  • Şərh: 6771
  • Bal:
{awards}
Tərəvəz və meyvənin az istehlak edilməsi: Gündə ən az 3-4 boşqab meyvə ya da təbii meyvə suları, ən az 2 boşqab tərəvəz istehlak edilməlidir.

Təbii bəslənmənizə yüksək enerjili, sürətli və sağlam bir tövsiyəmiz var. Siz də mətbəxinizdə təptəzə meyvə və tərəvəz suları hazırlayıb, sağlam həyata salam deyin

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 19
Cəmi: 55

 

Top 10 Müəllif

Darling
Xəbərləri: 4
Cəmi: 694
 
The Shield
Xəbərləri: 3
Cəmi: 576
 
A.n.o.n.i.m.k.a
Xəbərləri: 1
Cəmi: 3
 
 
{slinks}