Qidalanmada yol verdiyimiz səhvlər

 
Qidalanmada yol verdiyimiz səhvlər


Tərəvəz və meyvənin az istehlak edilməsi: Gündə ən az 3-4 boşqab meyvə ya da təbii meyvə suları, ən az 2 boşqab tərəvəz istehlak edilməlidir.

Təbii bəslənmənizə yüksək enerjili, sürətli və sağlam bir tövsiyəmiz var. Siz də mətbəxinizdə təptəzə meyvə və tərəvəz suları hazırlayıb, sağlam həyata salam deyin

Səhv bişirmə metodları: Tütsülənmiş qidalar, duzlanmış və ya şoraba edilmiş qidalar, birbaşa odda bişirilmiş qidalar, qızardılmış, qovrulmuş qidalar kanserogen məzmunu ən yüksək qidalardır. Sobada, qızartma, qaynatma və ya buğlama üsulları seçim edilməlidir.

Qida qatqı maddələrindən zəngin qidalar istehlak etmək: Qida qatqı maddələri, qidanın Tərkibindəki elementlərin itkisini önləmək, qida keyfiyyətini davam etdirmək, qidanın rəf ömrünü uzatmaq, dad, qoxu, quruluş və görünüşünü inkişaf etdirmək məqsədli istifadə edilən maddələrdir. Bu maddələrin çox istehlakı xərçəng meydana gəlməsini xəbər verir

Yağ nisbəti yüksək qidalanmaq: Yağlı bütün heyvani qidalar, yağlı Şirniyyat məhsulları, kərə yağı və digər qatı yağlar, qızarmış və qovrulmuş qidaların həddindən artıq istehlakı obezite ilə birlikdə xərçəng riskini artırmaqdadır. Az yağlı süd və qatıq qrupu, az yağlı pendir, çökelek, yumurta xərçəng riskini azaldıcı heyvani qidalardır.


Geri dön

ヅ Bad Girl ヅ

  • 20 may 2015 21:26
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
Meqaleye göre sagolun

--------------------

Elya Alieva

  • 11 may 2015 23:11
  • Məqalə: 102
  • Şərh: 7076
  • Bal:
{awards}
xeber ucun Tsk...

--------------------
UREYIM...I MEN

Mələyimin mələyi

  • 11 may 2015 11:08
  • Məqalə: 264
  • Şərh: 1854
  • Bal:
{awards}
Qida qatqı maddələrindən zəngin qidalar istehlak etmək: Qida qatqı maddələri, qidanın Tərkibindəki elementlərin itkisini önləmək, qida keyfiyyətini davam etdirmək, qidanın rəf ömrünü uzatmaq, dad, qoxu, quruluş və görünüşünü inkişaf etdirmək məqsədli istifadə edilən maddələrdir. Bu maddələrin çox istehlakı xərçəng meydana gəlməsini xəbər verir

--------------------

^^KuKuLKa^^

  • 11 may 2015 10:11
  • Məqalə: 766
  • Şərh: 11558
  • Bal:
{awards}
Tərəvəz və meyvənin az istehlak edilməsi: Gündə ən az 3-4 boşqab meyvə ya da təbii meyvə suları, ən az 2 boşqab tərəvəz istehlak edilməlidir.

--------------------

Krasavcikaya_v_onlin

  • 11 may 2015 00:04
  • Məqalə: 92
  • Şərh: 1692
  • Bal:
{awards}
xebere gore tewekulerr

--------------------

вคɴค iкiмizi คɴlคт ❤

  • 10 may 2015 23:26
  • Məqalə: 665
  • Şərh: 18421
  • Bal:
{awards}
bezilerin bilirdim meslehete gore tsk..

Pıtırcık

  • 10 may 2015 20:54
  • Məqalə: 386
  • Şərh: 9515
  • Bal:
{awards}
xəbərə üçün sağ olun

--------------------
http://legend.az/user/imza/

Nazlim_97_

  • 10 may 2015 20:40
  • Məqalə: 28
  • Şərh: 2816
  • Bal:
{awards}
Melumata gore sail.

sessiz deniz

  • 10 may 2015 20:34
  • Məqalə: 410
  • Şərh: 6840
  • Bal:
{awards}
Tərəvəz və meyvənin az istehlak edilməsi: Gündə ən az 3-4 boşqab meyvə ya da təbii meyvə suları, ən az 2 boşqab tərəvəz istehlak edilməlidir.

Təbii bəslənmənizə yüksək enerjili, sürətli və sağlam bir tövsiyəmiz var. Siz də mətbəxinizdə təptəzə meyvə və tərəvəz suları hazırlayıb, sağlam həyata salam deyin

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 29
Cəmi: 44

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 6
Cəmi: 386
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 6
Cəmi: 331
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 4
Cəmi: 137
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 2
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 766
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
 
{slinks}