Qiymə ət necə saxlanılır?

 
Qiymə ət necə saxlanılır?


Qırmızı ət, əhəmiyyətli bir vitamin və mineral mənbəyidir. Zülal, dəmir və sink baxımından zəngin olan qırmızı ət, doğru saxlanılır həm uşaq həm də böyüklər üçün bəsləyici bir qidadır.
Oksigenlə təması olmayan, vakumlu paketdəki qırmızı ətlərin və qiymələrin rəngi tünd qırmızı olur. Havayla təmas sonrasında, miyoglobin adı verilən hüceyrələr oksigenlə təmas edər və ətin rəngi qırmızı halını alır.
Soyuducuda saxlanan qiymə təxminən 2 günün sonunda rəng dəyişdirməyə başlayır. Bu dəyişikliyin səbəbi miyoglobin hüceyrələrinin kimyəvi dəyişməsidir. Saxlanan qiymənin rəngi qəhvə rənginə dönər. Ancaq rəng dəyişməsi tək başına xarab olmanın işarəsi deyil. Qırmızı ətə, dəmir və yağ ilə birlikdə bir çox komponent daxildir. Generasiyaya məruz qalan ətlərdə yaşılımtıl rəng də meydana gələ bilər.
Xarab qiymənin xüsusiyyətləri:

Rəngi qəhvəyi rəngdir. Pis qoxuludur. Toxunulduğunda yapışqan bir təmasa malikdir.
Necə saxlanılır?
Təzə ət soyuducuda 2-3 gün, dərin dondurucuda 5 aya qədər inamla saxlanıla bilər.
Çiy ətləri mütləq yumadan qiymə edin. Çox asan bir şəkildə xarab olan qırmızı ət, bakteriyaların artmaması üçün soyuq yerdə axlanmalıdır. Soyuducudakı ətin maksimum 3 gün içərisində istehlak edilməsi lazımdır.
Əgər, həmən istifadə etməyəcəksəniz, qiyməni, gözlətmədən porsiyonlara ayırıb dondurucuya qoyun.


Geri dön

ヅ Bad Girl ヅ

  • 20 may 2015 20:55
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
Qırmızı ət, əhəmiyyətli bir vitamin və mineral mənbəyidir. Zülal, dəmir və sink baxımından zəngin olan qırmızı ət, doğru saxlanılır həm uşaq həm də böyüklər üçün bəsləyici bir qidadır.
Oksigenlə təması olmayan, vakumlu paketdəki qırmızı ətlərin və qiymələrin rəngi tünd qırmızı olur. Havayla təmas sonrasında, miyoglobin adı verilən hüceyrələr oksigenlə təmas edər və ətin rəngi qırmızı halını alır.

--------------------

вคɴค iкiмizi คɴlคт ❤

  • 12 may 2015 13:42
  • Məqalə: 665
  • Şərh: 18421
  • Bal:
{awards}
Məsləhətə görə təşəkkür

Elya Alieva

  • 11 may 2015 22:28
  • Məqalə: 102
  • Şərh: 7076
  • Bal:
{awards}
Xeber ucun Saqol Can

--------------------
UREYIM...I MEN

Favorit Girl )

  • 11 may 2015 21:15
  • Məqalə: 178
  • Şərh: 1652
  • Bal:
{awards}
xəbərə görə sağ olun

xəbərə görə sağ olun

--------------------


GuLerken YanaxLarimin Nie BaTdigini SorushduLar...
-BiLmirem Didim..
DoguLarken MeLekLer Yanaginnan Opub DidiLer..

Pıtırcık

  • 11 may 2015 20:41
  • Məqalə: 387
  • Şərh: 9508
  • Bal:
{awards}
xəbərə görə sağ olun

--------------------
http://legend.az/user/imza/

sessiz deniz

  • 11 may 2015 20:40
  • Məqalə: 410
  • Şərh: 6840
  • Bal:
{awards}
Qırmızı ət, əhəmiyyətli bir vitamin və mineral mənbəyidir. Zülal, dəmir və sink baxımından zəngin olan qırmızı ət, doğru saxlanılır həm uşaq həm də böyüklər üçün bəsləyici bir qidadır.
Oksigenlə təması olmayan, vakumlu paketdəki qırmızı ətlərin və qiymələrin rəngi tünd qırmızı olur. Havayla təmas sonrasında, miyoglobin adı verilən hüceyrələr oksigenlə təmas edər və ətin rəngi qırmızı halını alır.

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 31
Cəmi: 48

 

Top 10 Müəllif

Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 2
Cəmi: 327
 
Pıtırcık
Xəbərləri: 2
Cəmi: 387
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 1
Cəmi: 766
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Demi Love
Xəbərləri: 1
Cəmi: 16
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 1
Cəmi: 137
 
 
{slinks}