Dolma bişirmək üçün faydalı məsləhətlər

 
Dolma bişirmək üçün faydalı məsləhətlər



Dolmanın içliyi üçün lazım olan düyünü mütləq ilıq suda saxlayın, yumşalsın. Nişastasından ayırmaq üçün bir neçə dəfə yuyun. Beləcə içliyin sərt olmağının qarşısını almış olarsınız;
● Dolmanızın daha ləzzətli olmasını istəyirsinizsə, zeytunyağından istifadə edə bilərsiniz;
● Dolmaların bişərkən, dağılmaması üçün üzərinə boşqab qoyun;
● Artıq qalan dolma içliyini soyuducuda saxlaya bilərsiniz;
● Dolmaların qurumaması və daha parlaq görünməsi üçün soyudarkən, qazanın qapağını azacıq aralı saxlayın;
● Yarpaq dolmasının yarpaqları qalın, damarlı və çox böyük yarpaqlı olmasın. Həmçinin, ağ üzüm yarpaqları daha məsləhətdir;
● Tutma yarpaqların duzunu çıxartmaq üçün geniş bir qabın içində suya basın və aradabir suyunu dəyişdirin;
● Kələm yarpaqlarının daha yaxşı bişməsi üçün pörtlətdikdən sonra soyuq suda saxlayın;
● Dolma bişirəcəyiniz badımcan, pomidor kimi tərəvəzlərin qabıqlarını soymayın;
● Dolma içliyinin daha ləzzətli olmasını istəyirsinizsə, soğanını bol edin;
● İçliyə əlavə edəcəyiniz soğanı sürtgəcdən keçirməyin, bıçaqla doğrasanız dolmanız daha dadlı olacaq;
● Təzə nanə, şüyüd, cəfəri kimi göyərtilər dolmalarınıza fərqli bir dad qatar;

● Dolmaların içliyini doldurarkən, düyünün və yaxud da bulqurun bişərkən yer qalması üçün üstündə boşluq saxlayın. İçliyi çox doldurmayın;
● Dolmalar bişərkən duzu birbaşa dolmaların üzərinə yox, suyuna əlavə edin;
● Dolmalar bişərkən, qurumasın deyə, üzərinə sərt və damarlı bir neçə yarpaq sərin;
● Kələm və yarpaq dolması bişirəcəyiniz qazanın dibinə sərt yarpaqlardan düzsəniz, qazanın dibindəki dolmalarınız daha yaxşı bişər;
● Dolmanı qaynayana qədər yüksək odda, qaynadıqdan sonra isə vam odda bişirin;

● Bişən dolmaların üzərinə biraz zeytunyağı gəzdirsəniz, dolmalarınız həm daha ləzzətli olar, həm də daha parlaq və gözəl olar;
● Bişən dolmaları öz bişdiyi qabında soyudun.


Geri dön

ヅ Bad Girl ヅ

  • 20 avqust 2015 20:16
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20232
  • Bal:
Təşəkkürlər məqaləyə görə

--------------------

Ř҉₳₱ʊ₦ʐɛL

  • 13 avqust 2015 22:46
  • Məqalə: 132
  • Şərh: 2746
  • Bal:
{awards}
Tesekurler

--------------------
Gözüмdəɴ Düşəɴiɴ, Üsтüɴə ßαsαcαq Qədəʀ Koʀ !
- Səsiɴi Eşiтмəyəcəк Qədəʀ Kαʀαм..!

Ř҉₳₱ʊ₦ʐɛL

  • 10 avqust 2015 19:41
  • Məqalə: 132
  • Şərh: 2746
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər

--------------------
Gözüмdəɴ Düşəɴiɴ, Üsтüɴə ßαsαcαq Qədəʀ Koʀ !
- Səsiɴi Eşiтмəyəcəк Qədəʀ Kαʀαм..!

PércyDarkMoon

  • 6 avqust 2015 20:05
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 9512
  • Bal:
{awards}
Nuw olsun tongue ..

--------------------

sessiz deniz

  • 5 avqust 2015 20:08
  • Məqalə: 410
  • Şərh: 6771
  • Bal:
{awards}
buyurun wehrlere gore twk

Sıla Rəsulova

  • 5 avqust 2015 17:22
  • Məqalə: 307
  • Şərh: 4961
  • Bal:
{awards}
Məsləhətə görə təşəkkür

Ř҉₳₱ʊ₦ʐɛL

  • 5 avqust 2015 16:41
  • Məqalə: 132
  • Şərh: 2746
  • Bal:
{awards}
Ay En sevdiyim yemey nyam nyam


^_^ Tesekkurler

--------------------
Gözüмdəɴ Düşəɴiɴ, Üsтüɴə ßαsαcαq Qədəʀ Koʀ !
- Səsiɴi Eşiтмəyəcəк Qədəʀ Kαʀαм..!

ヅ Bad Girl ヅ

  • 5 avqust 2015 14:41
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20232
  • Bal:
{awards}
Tesekurler

--------------------

MəRyƏm

  • 5 avqust 2015 13:15
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 35
  • Bal:
{awards}
-Resepte görə çox sağoL=)
-Bəyəndim..)
laughing

miracle_16

  • 5 avqust 2015 09:25
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 60
  • Bal:
{awards}
tewekkurler xebere gore

★Love World★

  • 5 avqust 2015 08:59
  • Məqalə: 120
  • Şərh: 2577
  • Bal:
{awards}
Lazımlı MelumaTdır..ÇooX SAğolun love

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 1
Qonaqlar: 46
Cəmi: 77

 

Top 10 Müəllif

NIGAR
Xəbərləri: 43
Cəmi: 631
 
MiSS HaPPy)
Xəbərləri: 38
Cəmi: 69
 
Cəռռəҭ ♥ Ҩօჯυʅυო
Xəbərləri: 35
Cəmi: 51
 
Arzu_zadeh
Xəbərləri: 31
Cəmi: 167
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 26
Cəmi: 142
 
Pəri
Xəbərləri: 12
Cəmi: 238
 
melek432
Xəbərləri: 10
Cəmi: 10
 
คşк łคfтคɴ คɴłคмคz ❤
Xəbərləri: 8
Cəmi: 683
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 7
Cəmi: 30
 
Toxunma Xeyallarima
Xəbərləri: 7
Cəmi: 27
 
 
{slinks}