Kərə yağının təbii olduğunu anlamağın 10 üsulu

 
Kərə yağının təbii olduğunu anlamağın 10 üsulu



Kərə yağının ziyanlı olması barədə fikirlər olsa da, təbii kərə yağının A, D və E vitaminləri ilə zəngin olduğu və ondan istifadənin görmə qabiliyyətinə, dəriyə və diqqətin cəmlənməsinə müsbət təsir etdiyi deyilir.
Bundan əlavə təbii kərə yağı xüsusi qida əlavələrindən daha çox mərkəzi sinir sisteminə dəstəkləyici təsir göstərir. Hətta bəzi diyetoloqlar gündə 20 qram yağ yeyilməsinin zəruriliyini qeyd edir, bir şərtlə ki, yağ təbii olmalıdır.
Beləliklə, kərə yağının təbii olduğunu necə anlamaq olar?
1. Məhsul seçərkən ilk öncə nəyə diqqət edirik? Əlbəttə ki, onun tərkibinə. Təbii kərə yağının tərkibini göstərən yazıda marqarində olduğu kimi, müxtəlif bitki yağlarının adları sadalanmır. Kərə yağının tərkibi yığcamdır: tam yağlı süd və qaymaq.
2. Əgər paketin üzərində "yağ" sözü yazılıbsa, bu özü də həmin məhsulun marqarin də ola biləcəyi haqqında düşünmək üçün səbəbiyyət verir.
3. İnək südündən hazırlanmış təbii yağı onun qiymətinə əsasən də anlamaq olar - bu, bütün digər əvəzedicilərdən bahadır.
4. Əgər məhsulun içini açıb baxmağa imkanınız varsa (məsələn, yağ çəki ilə satıldıqda), onun rənginə diqqət edin. O, nə kəskin sarı olmalıdır, nə də kəskin ağ.
5. Təbii kərə yağı toxunduqda möhkəm olmalıdır. Bir məqamı da diqqətdə saxlayın ki, inək yağı siz yağın paketini açdıqda paketə bulaşmır. Həmçinin də bıçağa yapışmır və bıçaqda qalmır.
6. Məhsulun istifadə müddətinə də diqqət etmək lazımdır. Çəki ilə satılan inək yağı 10 gündən artıq saxlanılmır. Əgər o metal bankadadırsa, onda 3 aydan artıq saxlanılmır. Əgər siz qablaşdırmada istehsalçının daha uzun müddətlər qeyd etdiyini görürsünüzsə, deməli, onun tərkibində konservantlar mövcuddur.
7. Ev şəraitində də yağın saxta olduğunu müəyyən etmək olar. Əgər bu təbii yağdırsa, o, bərabər şəkildə əriyəcək, əgər səthində damcılar əmələ gəlirsə, deməli, marqarindir.
8. Təbii kərə yağı soyuqdan isti mühitə düşdükdə tezliklə əriməyə başlayan (tərkibindəki bitki yağlarına görə) marqarin kimi yumşaq olmur.
9. Keyfiyyətli qaymaqdan hazırlanan yağ möhkəm və əllə toxunduqda hamar olur. Kəsildikdə qatlara bölünmür (təbəqələşmir) və parlaq görünür.
10. Nəhayət, kərə yağı soyuducudan çıxarılan kimi parçalanmamalıdır. Əsil, təbii kərə yağı çörəyin üzərinə qalın, vahid, bircinsli qat kimi çəkilməlidir.


Geri dön

ღKiRaZ MeVsİmCiღ

  • 4 sentyabr 2015 12:08
  • Məqalə: 316
  • Şərh: 5498
  • Bal:
məsləhətə görə təşəkkürlər

Səssiz

  • 4 sentyabr 2015 10:44
  • Məqalə: 307
  • Şərh: 4978
  • Bal:
{awards}
Serihlere gore tesekkur

--------------------
Səssiz'liyim

ヅ Bad Girl ヅ

  • 19 avqust 2015 18:42
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
TəşəkkürLər

--------------------

Səssiz

  • 17 avqust 2015 23:22
  • Məqalə: 307
  • Şərh: 4978
  • Bal:
{awards}
Serihlere gore tesekkur

--------------------
Səssiz'liyim

PércyDarkMoon

  • 14 avqust 2015 22:32
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 9576
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər

Təşəkkürlər balim

--------------------

Ř҉₳₱ʊ₦ʐɛL

  • 13 avqust 2015 19:03
  • Məqalə: 132
  • Şərh: 2773
  • Bal:
{awards}
Tesekkurler

--------------------
Gözüмdəɴ Düşəɴiɴ, Üsтüɴə ßαsαcαq Qədəʀ Koʀ !
- Səsiɴi Eşiтмəyəcəк Qədəʀ Kαʀαм..!

Ř҉₳₱ʊ₦ʐɛL

  • 10 avqust 2015 19:29
  • Məqalə: 132
  • Şərh: 2773
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər

--------------------
Gözüмdəɴ Düşəɴiɴ, Üsтüɴə ßαsαcαq Qədəʀ Koʀ !
- Səsiɴi Eşiтмəyəcəк Qədəʀ Kαʀαм..!

PércyDarkMoon

  • 10 avqust 2015 13:56
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 9576
  • Bal:
{awards}
Təşəkkürlər bidene`m ellerine saglig canim mem tongue

--------------------

sessiz deniz

  • 8 avqust 2015 23:51
  • Məqalə: 410
  • Şərh: 6840
  • Bal:
{awards}
Tesekurler

ヅ Bad Girl ヅ

  • 8 avqust 2015 20:23
  • Məqalə: 789
  • Şərh: 20377
  • Bal:
{awards}
Tesekurler

--------------------

Ř҉₳₱ʊ₦ʐɛL

  • 8 avqust 2015 19:57
  • Məqalə: 132
  • Şərh: 2773
  • Bal:
{awards}
cox sagolun ))


Tesekkur [color=#00CCCC]Edirem

--------------------
Gözüмdəɴ Düşəɴiɴ, Üsтüɴə ßαsαcαq Qədəʀ Koʀ !
- Səsiɴi Eşiтмəyəcəк Qədəʀ Kαʀαм..!

вคɴค iкiмizi คɴlคт ❤

  • 8 avqust 2015 14:43
  • Məqalə: 665
  • Şərh: 18461
  • Bal:
{awards}
cox sagolun....

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 27
Cəmi: 48

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 27
Cəmi: 537
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 21
Cəmi: 89
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 12
Cəmi: 406
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 8
Cəmi: 10
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 4
Cəmi: 390
 
cuppuş))
Xəbərləri: 3
Cəmi: 3
 
Nazrin
Xəbərləri: 2
Cəmi: 10
 
genclik_usaqi
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
✰_DeLNoLiNi_✰
Xəbərləri: 1
Cəmi: 156
 
 
{slinks}