"Təbəssüm" peçenyesi

 
"Təbəssüm" peçenyesi


Tərkibi:

100 q kərə yağı
140 q un
190 q kəsmik
2 ç.q. vanilli şəkər tozu
1 ç.q. qabartma tozu
2 alma
2 x.q. şəkər tozu
şəkər pudrası (üzərinə)
darçın

Çox soyudulmuş kərə yağını sürtgəcdən keçirin. Un, qabartma tozu ilə qarışdıraraq əlinizlə ovxalayın. Ovuntuğa kəsmik, vanilli və adi şəkər tozu əlavə edib elastik xəmir yoğurun. Qida plyonkasına büküb soyuducuda 20 dəqiqə saxlayın.

Sobanı 190 dərəcə qızdırın.

Almaları yuyub qabığını soyun, cecəsini çıxarın, dilimləyin.
Xəmiri un səpilmiş masada 3 mm qalınlıqda yayın. Stəkan və ya digər uyğun forma ilə dairələr kəsin. Bir tərəfinə alma dilimini qoyun, digər tərəfini üzərinə qatlayın. Alma dilimlərini şəkildəki kimi kəsə, xəmir və kişmişlə "göz" düzəldə, yaxud peçenyelərə istədiyiniz başqa forma verə bilərsiniz. Həmçinin alma dilimlərini xəmirin içinə qoymazdan əvvəl bir qədər darçınla qarışdıra bilərsiniz.

Perqament döşənmiş siniyə qoyub əvvəlcədən qızdırılmış sobada 20 dəqiqə, qızılı rəng alanadək bişirin.
Soyuyandan sonra üzərinə şəkər pudrası səpin.


Nuş olsun!


Geri dön

Nergiz__Sirinova

  • 5 oktyabr 2015 19:50
  • Məqalə: 327
  • Şərh: 3118
  • Bal:
Resepte gore tesekkurler.

--------------------

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 5 oktyabr 2015 18:27
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
aaay nece maraqli beyendim etmeye caliwacam

♔๑.Şaнzadəм.๑♔

  • 5 oktyabr 2015 15:38
  • Məqalə: 127
  • Şərh: 3139
  • Bal:
{awards}
- ayy nə maraqLıdıı... winked

--------------------
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 43
Cəmi: 60

 

Top 10 Müəllif

♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1135
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 1
Cəmi: 137
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 1
Cəmi: 327
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Pıtırcık
Xəbərləri: 1
Cəmi: 385
 
 
{slinks}