Əsl payız delikatesi

 
Əsl payız delikatesi



Balqabaq çox zəngin mineral tərkibə malikdir. Burada C, E, PP, K, B qrupu vitaminləri, mineral və mikroelementlər (dəmir, mis, kalium, ftor, sink, kalsium), fruktoza, pektin maddələri var.

İnqredientlər:

2 kq balqabaq

0.5 kq şəkər

1 limon

1 portağal


Hazırlanması:

Balqabağın qabığı soyulur və doğranılır. Tikələr 5 mm-10 mm kimi doğranılamlıdır, nə uzun, nə də qalın olmamalıdır.

Üzərinə şəkər səpilir, portağal və limonun da qabığı eynilə doğranılır. 12 saat saxlanılır. Sonra qaynadılır və 12 saat yenidən saxlanılır. Yenidən qaynayana kimi odun üzərinə qoyulur və yenidən soyudulur. Soyuduqda balqabağı aşsüzənə tökərək məti süzülür. Aşsüzən olmazsa, 100-160 dərəcəli sobada ağzı açıq halda qurudulur.


Geri dön

OnE DiReCtIoN_ZAYN

  • 9 oktyabr 2015 23:01
  • Məqalə: 5
  • Şərh: 4457
  • Bal:
tewekkur edirem

--------------------

Nergiz__Sirinova

  • 9 oktyabr 2015 18:41
  • Məqalə: 327
  • Şərh: 3118
  • Bal:
{awards}
Xebere gore tesekkurler.

--------------------

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 9 oktyabr 2015 15:40
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
meqaleye gore sagolun

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 36
Cəmi: 53

 

Top 10 Müəllif

♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1135
 
 
{slinks}