Bavariya bulkaları

 
Bavariya bulkaları



Tərkibi:

xəmir:
300 ml isti süd
2 yumurta
50 q şəkər tozu
1 çimdik duz
1 ç.q. quru maya
500 q un
250 q kərə yağı

iç:
istənilən axıcı olmayan cem

Mayanı şəkər tozu qatılmış isti süddə 15 dəqiqə saxlayın. Şişəndən sonra yumurta, duz, un, əridilib soyumuş kərə yağının yarısını qatıb xəmir yoğurun. İsti yerdə 1,5-2 saat saxlayın.

Gəlmiş xəmirdən 13-15 kündə tutun. Əlinizlə yastılayıb hər birinin içinə 1 ç.q. iç (cem) qoyun, kündələyin.
Keramik formanı kərə yağıyla bol-bol yağlayın. Kündələri aralarına yağ çəkməklə sıx-sıx düzün.

Əvvəlcədən 150 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin.

Çıxarıb kərə yağının qalanını üzərinə gəzdirin (qaymaq, şəkər tozu, vanil də olar), daha 15 dəqiqə bişirin.
Vanilli sous, yaxud meyvə şərbəti ilə süfrəyə verə bilərsiniz. Sadəcə şəkər pudrası da səpmək olar.

Nuş olsun!


Geri dön

Nergiz__Sirinova

  • 9 oktyabr 2015 18:27
  • Məqalə: 327
  • Şərh: 3118
  • Bal:
Resepte gore tesekkurler

--------------------

✰ ♥..Золушка..♥ ✰

  • 9 oktyabr 2015 15:36
  • Məqalə: 242
  • Şərh: 12221
  • Bal:
{awards}
recepte gore sagolun

__S.M_ova__

  • 8 oktyabr 2015 20:56
  • Məqalə: 90
  • Şərh: 1404
  • Bal:
{awards}
Nyam Nyam əllərinə sağliq gözəl resepte

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 44
Cəmi: 60

 

Top 10 Müəllif

♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1135
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 1
Cəmi: 137
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 1
Cəmi: 327
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
Pıtırcık
Xəbərləri: 1
Cəmi: 385
 
 
{slinks}