Çörəyi soyuducuda saxlamaq təhlükəlidir?

 
Çörəyi soyuducuda saxlamaq təhlükəlidir?


Mütəxəssislər çörəyi soyuducuya qoymağın təhlükəli olduğunu söyləyir. Araşdırmalar göstərib ki, çörəyi soyuducuya qoyanda o, orqanizm üçün zərərli hala gəlir. Belə ki, soyuğun təsiri ilə çörəyin tərkibindəki karbohidrat molekulları kristallaşır. Bu da həm çörəyin qurumasına səbəb olur, həm də qida dəyərinin itməsinə gətirib çıxarır.

Mütəxəssislərin dediklərinə görə, çörəyi otaq temperaturunda 4 gün saxlamaq olar. Dörd gündən sonra onu yemək məsləhət deyil. Çörəyi mühafizə etməyə məcbursunuzsa, onu buzluğa qoyun. Buzluğa qoyulan çörək donur və karbohidrat molekullarının kristallaşması prosesi yavaşlayır.


Geri dön

♛WøøWøøWøøW♛

  • 30 dekabr 2015 22:16
  • Məqalə: 206
  • Şərh: 1523
  • Bal:
MeqaLeyeGoReTşkSuPerMeqaLedi)))

--------------------

Nergiz__Sirinova

  • 30 dekabr 2015 16:01
  • Məqalə: 327
  • Şərh: 3116
  • Bal:
{awards}
Xebere gore tesekkurler.

--------------------

Attention

  • 29 dekabr 2015 23:25
  • Məqalə: 11
  • Şərh: 921
  • Bal:
{awards}
xebere gore cox sagolun

♛WøøWøøWøøW♛

  • 29 dekabr 2015 21:49
  • Məqalə: 206
  • Şərh: 1523
  • Bal:
{awards}
MeqaLeyeGoReTşkSuPerMeqaLedi)))

--------------------

Pıtırcık

  • 29 dekabr 2015 21:23
  • Məqalə: 385
  • Şərh: 9499
  • Bal:
{awards}
Xəbər üçün sağ olun

--------------------
http://mail.mp3.mail.mp3.legend.az/user/imza/

gamsiz_hayat

  • 29 dekabr 2015 21:11
  • Məqalə: 223
  • Şərh: 2014
  • Bal:
{awards}
tesekkur xebere gore

--------------------
Kimsenin pesinden kosamam, saclarim bozulur
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 8
Cəmi: 27

 

Top 10 Müəllif

♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1135
 
 
{slinks}