Mətbəx sirləri : Uxa və rassteqay

 
Mətbəx sirləri : Uxa və rassteqay


Tərkibi (8-10)
şorba :
1200 q somğa balığı (syomqa)
300 q yerkökü
200 q baş soğan
600 q kartof
2 dəfnə yarpağı
2 dənəvər ağ istiot
qara üyüdülmüş istiot
5 qara dənəvər istiot
duz
rassteqay (üstüaçıq bulkalar):
400-450 q un
2 yumurta
125 ml süd
25 q yaş maya
1 x.q. şəkər tozu
0,5 ç.q. duz
1 x.q. kərə yağı
1 x.q. qaymaq
2 baş soğan
400 q bişmiş balıq
şüyüd
Şorba:
Soğanla yerkökünü təmizləyin, yerkökünü iri doğrayın. Tavanı qızdırıb soğanla yerkökünü içinə qoyun, yağ vurmadan hər tərəfini qızardın.
Çıxarıb qazana yığın, balığın (forel də götürmək olar) quyruq hissəsini və 3 l qaynanmış su əlavə edin. Qaynara düşəndə kəfini yığın, 2 dəfnə yarpağı, 5 qara və 2 ağ dənəvər istiot əlavə edin, qazanın qapağını örtüb ocağı azaldın, 20 dəqiqə bişirin.
Kartofu təmizləyib iri doğrayın. Qazana əlavə edib daha 10 dəqiqə bişirin. Duz-istiot vurun, şüyüd səpin, ocaqdan götürün.
Rassteqay:
Barata: südü azca qızdırıb mayanı içində əridin, 1 x.q. şəkər tozu ilə 1 x.q. un əlavə edib qarışdırın, 30 dəqiqə, köpüklənincə saxlayın. Sonra 1 yumurta, əridilmiş kərə yağı, unun qalanını, yarım çay qaşığı duz əlavə edib xəmir yoğurun, 2,5 saat istidə saxlayın. Bu müddətdən sonra 1 dəfə də ətləyin və daha 1 saat isti yerdə saxlayın.
İç: Soğanı xırda doğrayıb bitki yağında qovurun. Bişmiş balıq ətini çəngəllə əzin, soğanla, qaymaqla, xırdalanmış şüyüdlə qarışdırın, duz-istiot vurun.
Xəmirdən 10 kündə tutun. Perqament döşənmiş siniyə düzün. 10 dəqiqə saxlayın. Hər birini əlinizlə yayın. Ortasına uzunasına iç qoyun. Kənarlarını birləşdirib ortasını açıq qoyun. 15 dəqiqə saxlayın. Üzərinə yumurta çəkin. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Üzərinə təmiz dəsmal çəkib 10 dəqiqə saxlayın.
Hər bulkanın ortasına 2 x.q. şorbanın suyundan töküb uxayla birlikdə süfrəyə verin.


Nuş olsun!


Geri dön

¤Günüşş¤

  • 7 yanvar 2016 18:12
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 169
  • Bal:
Teshekkurlerrrrr

--------------------
.........

Attention

  • 6 yanvar 2016 23:42
  • Məqalə: 11
  • Şərh: 921
  • Bal:
{awards}
Tesekkur xebere gore

Nergiz__Sirinova

  • 6 yanvar 2016 23:27
  • Məqalə: 333
  • Şərh: 3147
  • Bal:
{awards}
Resepte gore tesekkurler

--------------------

gamsiz_hayat

  • 6 yanvar 2016 22:33
  • Məqalə: 223
  • Şərh: 2014
  • Bal:
{awards}
Buyurun nus olsun ......

--------------------
Kimsenin pesinden kosamam, saclarim bozulur

Pıtırcık

  • 6 yanvar 2016 22:33
  • Məqalə: 389
  • Şərh: 9519
  • Bal:
{awards}
Mesleher ucun sag ol

--------------------
http://legend.az/user/imza/

¤Günüşş¤

  • 6 yanvar 2016 21:49
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 169
  • Bal:
{awards}
Məqalə için çox sagolun)))

--------------------
.........

ruqiyye

  • 6 yanvar 2016 20:41
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 497
  • Bal:
{awards}
cox sagolun tesekkurler

--------------------
MEN HECKIMIN HECKESIYEM
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 0



Qonaqlar: 38
Cəmi: 54

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 7
Cəmi: 389
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 6
Cəmi: 333
 
Awk bir hayal
Xəbərləri: 4
Cəmi: 137
 
^^KuKuLKa^^
Xəbərləri: 2
Cəmi: 767
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1135
 
TacsizKRalica
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
evli.mutlu.cocuklu
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
anar2012
Xəbərləri: 1
Cəmi: 26
 
Mövlud Ağamməd
Xəbərləri: 1
Cəmi: 20
 
Zerif85
Xəbərləri: 1
Cəmi: 25
 
 
{slinks}