Mətbəx sirrləri: "Misir" tortu

 
Mətbəx sirrləri: "Misir" tortu


Tərkibi:

xəmir (1 korj üçün, cəmi 3 korj):

3 yumurtanın ağı
2,5 x.q. şəkər tozu
0,5 x.q. un
50 q xırdalanmış qoz (yaxud fındıq)
(3 korj üçün göstərilən ərzağı 3-ə vurun)


krem:

10 yumurtanın sarısı
10 x.q. şəkər tozu
5 x.q. un
2 paket vanilli şəkər tozu
350 ml süd
170 q kərə yağı

xırt-xırt içlik:

350 ml qaymaq
200 q şəkər tozu
120 q doğranmış qoz, yaxud fındıq

Krem: Yumurta sarıları, şəkər tozu, un, vanilli şəkər tozu və südü qarışdırın. Ocağın üstünə qoyub sürətlə və dayanmadan qarışdıraraq qaynara düşən anda ocaqdan götürün, kənarda daha 2 dəqiqə qarışdırın. Yağı xırda doğrayıb əlavə edin, mikserlə eynicinsli kütlə alınanadək çalın.

Krem soyuyan müddətdə korjları bişirin: Yumurta ağlarını möhkəm çalın, şəkər tozu əlavə edib yenə çalın, kütlə parıldamalıdır. Unu və qozu (fındığı) əlavə edin, səliqəylə qarışdırın. Perqament döşənmiş, yaxud yağlanmış formaya tökün. Əvvəlcədən 170 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Soyudun. (Eyni qaydada üç korj hazırlayın).

Xırt-xırt içlik: Şəkər tozunu qazançada əridin, karamel halına gələndə dərhal perqamentin üzərinə tökün. Karamel tez soyuyur. İkinci perqament kağızını üzərinə örtüb qalın oxlovla xırdalayın (amma toz halında olmasın, o iri olmalıdır ki, xırtıldasın). Qaymağı möhkəm çalın. Karamel parçaları və doğranmış qozu (fındığı) əlavə edin.

Hər korjun üzərinə bişmiş kremin 1/3-ni çəkin.

Xırt-xırtlı içliyi çəkin.

Proseduru daha iki dəfə təkrarlayın (korj+krem+xırt-xırtlı içlik).

Sonda tortun üstünə və kənarlarına xırt-xırtlı içlikdən çəkin, üzərini qozla bəzəyin.

Nuş olsun!


Geri dön

_aKa_

  • 15 fevral 2016 17:50
  • Məqalə: 12
  • Şərh: 228
  • Bal:
qeweng resepti tewekkurler resept ucun

__S.M_ova__

  • 23 yanvar 2016 10:28
  • Məqalə: 90
  • Şərh: 1398
  • Bal:
{awards}
RESEPTƏ GÖRƏ SAĞOLUN

ruqiyye

  • 20 yanvar 2016 10:28
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 496
  • Bal:
{awards}
men bundan yemisem hazirlayacam tesekkurler love

--------------------
MEN HECKIMIN HECKESIYEM

Attention

  • 20 yanvar 2016 00:16
  • Məqalə: 11
  • Şərh: 918
  • Bal:
{awards}
Bəyəndim bişirəcəm

Pəri

  • 19 yanvar 2016 18:16
  • Məqalə: 239
  • Şərh: 2284
  • Bal:
{awards}
buyurunnn nus olsunnn

--------------------

Nergiz__Sirinova

  • 19 yanvar 2016 17:18
  • Məqalə: 500
  • Şərh: 4521
  • Bal:
{awards}
Resepte gore tesekkurler.

--------------------

NIGAR

  • 19 yanvar 2016 13:47
  • Məqalə: 783
  • Şərh: 10759
  • Bal:
{awards}
ŞƏKİLDƏ TORTGÖZƏLGÖRSƏNİR DADIDA GÖZƏL OLAR bully

--------------------
legend.az/user/imza/legend.az/user/imza/

legend.az/user/imza/
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 39
Cəmi: 71

 

Top 10 Müəllif

The Shield
Xəbərləri: 45
Cəmi: 143
 
ραყιȥ
Xəbərləri: 42
Cəmi: 122
 
NIGAR
Xəbərləri: 38
Cəmi: 783
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 24
Cəmi: 236
 
lamiye_2001
Xəbərləri: 23
Cəmi: 25
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 22
Cəmi: 469
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 17
Cəmi: 500
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 4
Cəmi: 57
 
..::Kitty::..
Xəbərləri: 3
Cəmi: 3
 
♦ ֆɛყмʊʀ ֆoռмɛZ ♦
Xəbərləri: 2
Cəmi: 1153
 
 
{slinks}