Gözəl markiza tortu

 
Gözəl markiza tortu


Tərkibi:

şəkərli korjlar üçün:


300 q marqarin (yaxud kərə yağı)
3 yumurtanın sarısı
3 st. un
1 ç. q. qabartma tozu
100-150 q qoz

merengi qatı:


3 yumurtanın ağı
1 st. şəkər pudrası
1/2 ç.q. limon şirəsi

krem:

1 banka (380 q) bişmiş qatılaşdırılmış süd
300 q kərə yağı
10 q vanilli şəkər tozu

bəzək:

qovrulmuş keşyu
50-100 q tünd şokolad
50-100 q ağ şokolad
1 x.q. bal
3 x.q. şəkər tozu
1/2 ç.q. duz

Korj: Unu qabartma tozu ilə qarışdırıb soyuq, kubik doğranmış yağla əlinizlə ovun, yumurta sarılarını əlavə edib xəmir yoğurun. 3 yerə bölüb soyuducuda 3 saat saxlayın.

Soyuducudan çıxarıb 15-20 dəqiqə otaq temperaturunda saxlayın.

Üç perqament parçasına 22 sm diametrli dairə çəkin. Xəmiri əlinizlə həmin dairələrin içinə yayın. Bütün korjların üzərinə bərabər qaydada xırdalanmış qoz səpin. Azca üstündən basıb xəmirə yapışdırın.

Merengi: Yumurta ağlarını şəkər pudrası və limon şirəsi ilə möhkəm çalın.

Bir korjun üzərinə bezenin 1/3-ni çəkin, qalanını soyuducuya qoyun (və hər bir hissəni növbəti korju bişirərkən çıxarıb xəmirin üzərinə çəkin). 170 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 25 dəqiqə bişirin. Qızılı rəngə çalmalıdır. Bişmiş korju çıxarıb tam soyudun (ehtiyatlı olun, kövrək olur), sonra kağızdan aralayın.

Krem: Bişmiş qatılaşdırılmış südü kərə yağı və vanilli şəkər tozu ilə çalın.

Korjların arasına krem çəkməklə üst-üstə düzün, tortun kənarlarına və üstünə də krem çəkin.

Ağ və tünd şokoladları xırdalayıb hərəsini ayrı-ayrı paketlərə qoyun, paketləri isə qaynar suya (paketlərin içinə su keçməsinə imkan verməyin). Şokolad əriyəndə paketin ucunu azacıq kəsin və tortun üzərinə aşağı-yuxarı eləməklə xaotik naxışlar çəkin - əvvəl tünd, sonra isə ağ şokoladla.

Keşyunu qovurub tortun ortasına qoyun.

Zövqə görə keşyunu dadlandırmaq da olar: bal, şəkər tozu və duzu qarışdırıb keşyunu bu qarışığa batırın, siniyə qoyub 170 dərəcə qızdırılmış sobada 10-15 dəqiqə bişirin. Sonra isə tortun üzərinə qoyun.


Nuş olsun!


Geri dön

... Deryam ...

  • 19 fevral 2016 15:25
  • Məqalə: 272
  • Şərh: 4682
  • Bal:
o qeder tort novleri varki adam bilmir hansini bisirsin

--------------------

__S.M_ova__

  • 23 yanvar 2016 10:03
  • Məqalə: 90
  • Şərh: 1404
  • Bal:
{awards}
RESEPTƏ GÖRƏ TƏŞƏKKÜRLƏR

Sucan

  • 22 yanvar 2016 22:11
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 1653
  • Bal:
{awards}
tewekkurler )))

Nergiz__Sirinova

  • 21 yanvar 2016 15:40
  • Məqalə: 372
  • Şərh: 3299
  • Bal:
{awards}
Resepte gore tesekkurler.

--------------------

Attention

  • 21 yanvar 2016 10:42
  • Məqalə: 11
  • Şərh: 921
  • Bal:
{awards}
tewekkur beyendim

İTMİŞ_ŞƏHZADƏ

  • 20 yanvar 2016 21:47
  • Məqalə: 1
  • Şərh: 2042
  • Bal:
{awards}
uuuwww necede dadli gorunur hazirlamaha caliwacam

--------------------
Menı itirmekden qormayanı qazanmağa çalışmaram....

Favorit Girl )

  • 20 yanvar 2016 21:03
  • Məqalə: 178
  • Şərh: 1652
  • Bal:
{awards}
Teşşekürrr

--------------------


GuLerken YanaxLarimin Nie BaTdigini SorushduLar...
-BiLmirem Didim..
DoguLarken MeLekLer Yanaginnan Opub DidiLer..

¤Günüşş¤

  • 20 yanvar 2016 20:58
  • Məqalə: 0
  • Şərh: 169
  • Bal:
{awards}
Teşşekürrr

--------------------
.........

gamsiz_hayat

  • 20 yanvar 2016 20:40
  • Məqalə: 223
  • Şərh: 2014
  • Bal:
{awards}
beh behhhh ay ureyim istedi tesekkurler caann

--------------------
Kimsenin pesinden kosamam, saclarim bozulur
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 30
Cəmi: 46

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 7
Cəmi: 455
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 3
Cəmi: 33
 
 
{slinks}