Toskana piroqu

 
Toskana piroqu


Tərkibi:

xəmir:
200 q un
1 ç.q. qabartma tozu
75 q kərə yağı
75 q şəkər tozu
1 yumurta
0.5 limonun sedrası
1 q vanil

iç:
350 ml süd
25 q un
0.5 limonun sedrası
2 yumurta
100 q şəkər tozu
1 q vanil
30 q sidr qozu, yaxud badam yonqarı

Hazırlanması:
Yağı əvvəldən dondurun.
Unla qabartma tozunu ələyin.
Dondurulmuş yağı xırdalayıb unla ovun.
Limon sedrası və şəkər tozu əlavə edib qarışdırın.

İç:
Unu sedra ilə birlikdə qızdırın, amma qaynatmayın.
Başqa qabda 2 yumurta, şəkər tozu, vanil və unu qarışdırın.
Yumurta qarışığına südü əlavə edib qarışdırın, qazana töküb daim qarışdıraraq qatılaşanacan bişirin.
Ocaqdan götürüb soyudun. Bu zaman qazanın ağzına qida plyonkası çəkin ki, üzü qaymaq bağlamasın.
Xəmiri böyük və kiçik olmaqla iki yerə bölün. İrini dairəvi yayıb formaya döşəyin, kənarlarını qaldırın (3-4 sm).
İçi xəmirin üzərinə töküb bərabər yayın.
Balaca xəmiri yayıb piroqun üzərinə çəkin. Kənarlarını bitişdirin.
Üzərinə sidr qozu, yaxud badam yonqarı səpin. Xəmir qalıqları ilə də bəzəyə bilərsiniz.
Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 50 dəqiqə bişirin. Soyudandan sonra formadan çıxarın.
Süfrəyə dondurma ilə də verə bilərsiniz.

Nuş olsun


Geri dön

Pıtırcık

  • 8 fevral 2017 17:48
  • Məqalə: 540
  • Şərh: 9780
  • Bal:
Piroq sevenem hazırlayana nuş olsun

--------------------
http://legend.az/user/imza/
İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 3
Qonaqlar: 51
Cəmi: 74

 

Top 10 Müəllif

Pıtırcık
Xəbərləri: 27
Cəmi: 540
 
♔Hе важно∞
Xəbərləri: 21
Cəmi: 89
 
Nergiz__Sirinova
Xəbərləri: 12
Cəmi: 409
 
Sol Meleyim
Xəbərləri: 8
Cəmi: 11
 
AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 4
Cəmi: 390
 
cuppuş))
Xəbərləri: 3
Cəmi: 3
 
Nazrin
Xəbərləri: 2
Cəmi: 11
 
genclik_usaqi
Xəbərləri: 1
Cəmi: 1
 
✰_DeLNoLiNi_✰
Xəbərləri: 1
Cəmi: 156
 
 
{slinks}