Zəfəranlı armud resepti

 
Zəfəranlı armud resepti


Tərkibi:
1 ədəd armud
3 st. su
10 qr şəkər tozu
½ qr zəfəran
5 qr zəncəfil
2 qr sarıkök
1 ədəd limon

Tuil üçün:
10 qr şəkər kirşanı
10 qr kərə yağı
10 qr yumurta ağı
10 qr un
Dekor üçün:
Krem şanti
Fıstıq

Hazırlanması:
Armudun qabığı soyulur. Üzərinə su, şəkər tozu, zəfəran, zəncəfil, sarıkök, limon qabığı əlavə edilib 15 dəqiqə qaynadılır. Sonra armud qabdan cıxarılıb soyuducuya yerləşdilir. Qabda qalan su süzgəcdən süzülür. Qatılaşana qədər qaynadılıb soyuducuya yerləşdirilir.

Tuilin hazırlanması:
Formaya yağlı kagız salınır. Şəkər kirşanı, kərə yağı, yumurta ağı və un qarışdırılır. Qarışıq formaya yayılıb 175 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 3 dəqiqə bişirilir. İsti halda yuvarlaq formanın ətrafına sarılıb soyudulur. Armud qaba qoyulur. Üzərinə soyuducuya qoyduğumuz armud məti tökülür. Tuil, krem şanti və fıstıqla dekor edilib süfrəyə verilir.

Nuş olsun!


Geri dön

Limon qoxusu

  • 18 noyabr 2017 15:35
  • Məqalə: 267
  • Şərh: 1616
  • Bal:
Şərhlərə görə təşəkkür

Nergiz__Sirinova

  • 15 noyabr 2017 21:43
  • Məqalə: 580
  • Şərh: 5495
  • Bal:
{awards}
Resepte gore tesekkurler.

--------------------

Darling

  • 15 noyabr 2017 11:55
  • Məqalə: 694
  • Şərh: 12532
  • Bal:
{awards}
RESEPT ÜÇÜN SAĞ OLUN

--------------------
Həyat nə tamaşa,nə də bayramdır.Həyat çətin bir imtahandır.

aytc.sza

  • 14 noyabr 2017 18:57
  • Məqalə: 281
  • Şərh: 1959
  • Bal:
{awards}
resepte gore tewekkurler

--------------------

Limon qoxusu

  • 14 noyabr 2017 17:53
  • Məqalə: 267
  • Şərh: 1616
  • Bal:
{awards}
Buyrunnnnnn

İnformasiya
Məqalələrə dərc olunan gündən etibarən 30 gün ərzində şərh yazmaq mümkündür.
 

Online

İstifadəçilər: 2
Qonaqlar: 35
Cəmi: 104

 

Top 10 Müəllif

AyliN BunyaminovA
Xəbərləri: 1
Cəmi: 491
 
✵Дорогой✵
Xəbərləri: 1
Cəmi: 733
 
Yagmur_Gözlum
Xəbərləri: 1
Cəmi: 11
 
A.n.o.n.i.m.k.a
Xəbərləri: 1
Cəmi: 2
 
Poine♔
Xəbərləri: 1
Cəmi: 112
 
 
{slinks}